Indítási probléma
2018-06-13T18:36:51+02:00
2018-06-14T16:24:35+02:00
2022-07-18T22:41:04+02:00
Kisszaki
Üdv!

Az elmúlt napokban akadt egy kis problémám,amelyre szeretnék választ találni. Az egész úgy kezdődött hogy gép indítás után,hosszas sípoló hibaüzenetet tapasztaltam,melynek következtében nem indult el rendesen a PC-m és fekete maradt a képernyő. Ezután kikapcsoltam,áramtalanítottam a tápegységet majd újra elindítottam a számítógépet,ekkor viszont már problémamentesen betöltött. Nem foglalkoztam a hibával,reméltem hogy csak véletlen történt az egész. Másnap még elindult a számítógép,de 1-2 óra múlva lefagyott a képernyő.Ekkor próbáltam újraindítani,de akkor már sípolás nélkül maradt fekete a monitor és az alábbi dolgokat tapasztaltam: működött a tápegység,a ventilátorok is forogtak, viszont a kis HDD led nem világított. Utánaolvastam hasonló problémáknak forumokon melynek következtében kivettem a számítógépből néhány egységet majd visszaraktam,a csatlakozókat lehúztam/visszadugtam ,kitakarítottam a tápegységet és az elemet is kivettem az alaplapból majd visszaraktam . Sajnos egyik művelet sem hozta el a várt eredményt,majd egy másik számítógépből átraktam a tápegységet és az alaplapi elemet de egyik keresztpróba sem hozta el a megoldást.Ezután még áttettem a RAM-ot egy másik foglalatba és elfelejtettem visszatenni az elemet az alaplapba majd elindítottam újra a gépet és végre működött. Nincs valami ötletetek hogy mi válthatta ki ezt a hibajelenséget? Esetleg mi az ami miatt újra sikerült elindítanom a PC-t? Válaszokat előre köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha a HirendBootCd-t futtatod, akkor az első oldalon már ott van a Memteszt86 program.Evvel a memóriát tudod ellenőrizni oprendszer nélkűl. Ha ezt választod akkor készülj fel, mert sokáig fog menni, ez akár 2-3 óra is lehet.
Természetesen az alaplapi vga kimenetet használd. Ez lehet akár DSUB akár DVI vagy HDMI csatlakozás.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A ram modulod haldoklik,vagy a slot amelyben volt.Az elem kivétele nem releváns.A cmos reset már az.
  Mindenek előtt az alaplapról írhattál volna vamilyen bejegyzést. Pl: a típusa+ mennyi ram van benne , milyen megosztásban.
  Ha lehet akkor csak 1 modult használj.
  Nem kell mindent ráaggatni az alaplapra, csak a táp,vga és dvd.Ebbe berakod a Hirens'BootCd-t és futtatod, ha elindul a gép.Majd minden tesztet amit a lemez tartalmaz lefuttatsz és hibátlan, mehet vissza az oprendszert tartalmazó média.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a gyors válaszod. Nem gondoltam volna hogy fontosak ezek az adatok de szívesen leírom: ASRock FM2A75 PRO4 típusú alaplap és 1x4GB RAM-al fut a számítógép. Ezt a programot nem ismerem,de megpróbálom lefuttatni általa azokat a teszteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a HirendBootCd-t futtatod, akkor az első oldalon már ott van a Memteszt86 program.Evvel a memóriát tudod ellenőrizni oprendszer nélkűl. Ha ezt választod akkor készülj fel, mert sokáig fog menni, ez akár 2-3 óra is lehet.
  Természetesen az alaplapi vga kimenetet használd. Ez lehet akár DSUB akár DVI vagy HDMI csatlakozás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd