Törölt mappa visszaállítása

Törölt mappa visszaállítása
2019-01-05T17:59:14+01:00
2019-01-05T20:50:29+01:00
2022-11-12T01:10:26+01:00
admi99
Sziasztok!

Igazából nem is törölve lett a mappa, hanem a Win 10 varázslatosan eltüntette nekem! :)
A helyzet pedig ez lenne:

Volt az az asztalomon egy "Minden" nevezetű mappa, amiben szinte mindent tartottam, kivéve az egyetemmel kapcsolatos dolgaimat. (Hála istennek)
A mappában volt rengeteg képem, emlékek, hobbi képek, "munkák", filmek, és stb, lényegében MINDEN, amit a laptopomon tároltam (kivéve alkalmazások).
Ilyen mappák voltak a "Minden" mappában, mint például "programozás", "hobbi", "foci" , "Videók és képek", stb.
Még Jan. 3-án ha minden igaz megvolt a mappám, mivel még szerkesztgettem benne képeket! Tegnap (Jan 4-én) nem is figyeltem, hogy megvan-e, mert nagyon lekötött a tanulás, de szerintem megvolt, mert miért is ne vettem volna észre, ha a legtöbbet használt mappám nincs az asztalon. (Kb. 5 mappám meg 5 ikonom van asztalon). Ezek után ma tanultam a laptopomon(Lenovo Legion y520 hátha segít valamiben) és utána folytattam volna a képeim szerkesztését. Látom, hogy eltűnt a mappa. Programozást tanulok egyetemen, hülye mégsem vagyok, mondom csak nem töröltem ki. Lomtárban természetes nem volt, miért is lett volna. Jan 2-án volt egy Windows frissítés, de az nem törölhette ki, mivel még 3-án megvolt. Olvasgattam róla, és több helyen is leőfordult, sőt sokan írták, hogy velük is ezt csinálta a Win 10. Azt írták, próbáljam meg a Recuva nevezetű appot, az elvileg visszahozza a végelegesen törölt dolgokat is. Vagy 1 óráig keresgettem benne, és körülbelül a sok 100 vagy akár 1000 dolgom közül 30 képet találtam meg(nem néztem végig mindent, mert 30 000 féjlt talált a recuva, többsége chrome cache ből törölt lényegtelen dolgok), amikből 3 volt visszaállítható, a többi 27 unrecoverable volt és az ok, amiért törölve lett ELVILEG, overwritten with xyz. Olyan fájlokkal volt ELVILEG felülírva, amiket már régen nem használtam és egy teljesen más mappában voltak, amiket már mint említettem, régen nem nyúltam. 


Aki segít, annak nagyon megköszönném, végtelenül fontos lenne, rengeteg emlékem, képem, személyes dolgom stb. volt benne ami igen fontos lenne számomra.

Kérlek segítsetek!

Aki teljes megoldást tud adni, és visszatudom szerezni az egész mappám, azt pénzjutalommal és rengeteg köszönettel ajándékozom meg!

Köszönöm mindenki segítségét!

Kérlek osszátok, írjatok, segítsetek!

KÖSZÖNÖM!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • 1.A Win Intéző vagy Total Commander segítségével keress rá a C köteten 
  a keresett mappára.

  2. A felhasználói profilodban az "Asztal" mappán jobb klikk, majd "Tulajdonságok" fül, majd "Előző Verzió" fület keress.
  Ha van, akkor esetleg vissza tudod állítani az "Asztal" előző mentett verzióját.

  3. A Win magától nem törli a mappáidat.
  Nézd meg nincs e valamilyen programod, ami az asztalon tesz rendet az ikonok és mappák más mappába történő áthelyezésével.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  1. Már próbáltam azt is.
  2.Sajnos nincs előző verzió.
  3. Márpedig de. Utána olvastam angol fórumokon és nem egy embernél volt ez. Nincs semmi olyan alkalmazásom. Eset vírusirtót használok, de az meg figyelmeztetett volna előtte, vagy küldött volna róla értesítést, ha valamit törölni akar. Más alkalmazásom nem tudom elképzelni, hogy lenne.

  Köszi a segítséget, ha nincs más ötleted!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, a rendszerek maguktól nem törölnek!!

  Ha a diszked esetleg halódik,akkor tud ilyen előfordulni.
  Ellenőrid HD Sentinel és vagy WD Lifeguard progival.

  Keresd a fórumon Bitvadász-t, aki a fájlok visszanyerésében járatos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl. a GetBackNTFS program segítségével tudsz fájlokat visszaállítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Win10 Bug-ja nem lehet? Mert azért valljuk be, elég sok hibája van a Win10-nek.

  Na de ettől függetlenül, hol és hogyan keressem a Bitvadászt? Ez egy profil vagy fórum vagy téma? Nem tudnád esetleg belinkelni?

  Megpróbálom akkor a GetBackNTFS alkalmazást, hátha az segít!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tessék írsz neki majd megbeszélitek a részleteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Privát üzenetet tudsz neki írni, és a címzett profil lesz a bitvadász.

  Én ellenőrizném a gépet a Malwarebyte-tal és az Avira Antivir-rel is. Mind a 2 free.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnálom ami veled történt, segíteni nem tudok, csak gusty55 barátomtól idézni: ,,ha nem volt róla biztonsági másolat, akkor nem is volt fontos'' 

  Hát ja legközelebb felhőbe töltsd fel, vagy valami kézzel foghatóra húzd rá, megéri, pont az ilyen esetek miatt. 

  Remélem azért találtok rá megoldást sok sikert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen tudom. És ebben az esetben pont ez a szomorú. Még jan 1 előtt rendeltem egy külső HDD-t, ami elvileg 3-ra megkellett volna jönnie, amire rámentettem volna mindent, hátha valami történik. És tessék. Történt is. Csak nem hozták ki a HDD-t, amire nem tudtam menteni. én is hülye voltam, felhőbe is menthettem volna, de azért az is igaz, hogy minden e lehető legrosszabul jött ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a linket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szervusz!

  A Win10 úgynevezett októberi frissítése csinált hasonlókat (le is tiltották akkor), de azóta ezt a hibát javították - tehát nem ez az ok. Tulajdonképpen nem is lényeges, én az októberi frissítés által törölt mappákat sértetlenül vissza tudtam hozni - amennyiben időben hozták!
  (ez azt jelenti, hogy az eset észrevétele után azonnal lekapcsolták a gépet, nem próbálkoztak semmilyen javítással - sőt a gépet sem indították el amíg hozzám nem került.)
  Ugyanis a rendszer a háttérben folyamatosan ír a merevlemezre, tehát az általa üresnek vélt terület egy-két indítás után biztosan felülíródik.

  Egy kérdés - a Recuva mentése ugye egy másik merevlemezre (partícióra) történt? Mert ha nem akkor a továbbiakban kár is vele foglalkozni. Ha pedig ez a lemezmeghajtó SSD volt (ezt sehol sem írtad, sőt még a méretét és a kihasználtságát sem!) akkor a Trim miatt nem fog sikerülni - a Trim ugyanis törlésnél automatikusan kiüríti a memóriablokkokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd