TKIP titkosítás tipusú wifi probléma..
2019-01-06T08:55:28+01:00
2019-01-06T11:48:43+01:00
2022-09-09T02:40:57+02:00
wlc
B.ú.é.k...:) Sziasztok Szakik :)

Az a problémám, hogy van egy külföldi wifi router aminek a Biztonság tipusa WPA2-personal
a titkosítás tipusa TKIP és ezt a wifi jelet egy Dell mini(kb. 10 éves) nootebok nem látja az olyan wifi jeleket amelyek ugyan-úgy WPA2-personal biztonság tipusú AES titkosítás tipusúak azokat látja is és csatlakozik is...Ezt a TKIP-s wifi jelet pedig abszolút nem látja...
(Ez a testvérem gépe az én laptopom is a tábla gépem is a telefonok is gond nélkül csatlakoznak ez pedig számomra érthetetlen módon nem látja)
Próbálkoztunk:
Tűzfal kikapcsolással...
illesztőprogram cserével...
Jelenleg a hálózati kapcsolatok-adapterbeállítások menü wi-fi tulajdonságaiban
az alapértelmezett adapter 802.11bgn Mini Card vezeték nélküli adapter
illesztőprogram file: C:/Windows/system32/DRIVERS/netr28.sys
A hálózati kapcsolatokban a wifi tulajdonságai speciális fül alatt a 
Tulajdonság:"802.11n rendszerű hálózatok alkalmi tá...(tovább az ablak mérete miatt nem olvasható..:) ) az érték fül alatt: engedélyezés(Mondjuk itt érdekes számomra hogy az illesztőprogram cserénél a tiltás az alapértelmezett mondjuk ezzel a beállítással az AES titkosítású wifik-et látja és csatlakozik is)
Az illesztőprogram cserénél amit kínál:
802.11n vezeték nélküli helyi hálózati kártya telepítésekor is minden ugyan az..
Ja próbáltam intel-broadcom wifi drivereket telepíteni lefuttatta, a gépet újra indította de nem oldotta meg a problémát..a gépen 32bites win8 van (egyébként az én Laptopomon is csak az enyém sammsung ez a problémás pedig dell...:) ) Nem tudom minden érdekes infót leírtam-e..
Jaaa és ez külföld németországi helyszínen limksys wifi modemmel amihez nincs jogosultságunk módosításokra..
Örülnék esetleg ha egy ilyen távsegítség kapcsolat(teamwiever) keretében esetleg valaki szaki ránézne(rátudna nézni) a gépre (az egyszerűség kedvéért mert bizonyos esetében könnyebb valamit megcsinálni mint elmondani(elmagyarázni) és leírni..:)
Bár hazai szolgáltatós mobilinterneten keresztül van rajta most internet ez lehet elég tudna lenni a távsegítséges kapcsolódáshoz nem tudom..(én egy otthoni gépre ezzel a mobil nettel egyszer már megtudtam valósítani bár ingadozva de lehetett..:) Csak a hétvégéim szabadok..:(
Köszönöm előre is..:)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Cybersyriu..köszi majd megemlítem neki...hogy nem túl biztonságos...lehet azért lassul is be néha hogy gyorsabb a magyar mobil netem :)
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!
  Próbáltad más csatornán vagy frekvencián a router Wifit? (Lehet 14es csatornán nem látja, tehát vedd ezt lejjebb)
  Továbbá fontos lenne a 2.4GHz is.
  Milyen router (vagy modem)? Kéne a beállításairól kép.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sanszosan nem a titkosítás típusa miatt nem látja a gép a WiFi-t, hanem a működési frekvencia miatt. Elképzelhető, hogy a router 5GHz-n dolgozik és a laptop viszont csak a 2,4GHz-s sávot látja. Vagy éppen fordítva. A lapos az 5GHz-s frekit használja, míg a router a 2,4GHz-s sávot. A 802.11n szabvány, mindkét sávban tud dolgozni. Ezzel az alkalmazással egy Androidos mobillal meg tudod nézni, hogy a router melyik sávban dolgozik és erre kellene beállítani a laptopot is.

  próbáltam intel-broadcom wifi drivereket telepíteni

  Azért ezt kétlem. Mert ugye van a Broadcom WiFi kártya és van Intel. De olyan nincs, hogy Intel-broadcom. Ha pedig nem a megfelelő driver van telepítve, akkor nem is fog működni a WiFi rendesen.

  Kellene a laptop WiFi kártyájának és a routernek a pontos típusa!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziaa köszi a válszt
  a ruter beállításaihoz nincs jogosultság még szerintem a láthatásához is kellen..ill. nem tudom azt hol lehet megnézni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi Echo a választ...Az androiidos Mobilon hogy lehet ezt a frekvenciát megnézni? Szerintem 2,4 de nem vagyok biztos benne Jaaa és a dell-en mikor kézzel akarok egy vezeték nélküli hálózathoz kapcsolatot beállítani a titkosítás tipusnál nem is engedi a TIPK-t csak alapértelmezetten az AES tipust kiválasztani---Ha az én gépemen a tulajdonságaiban a wifi kapcsolat (amihez csatlakoznia kéne a dellnek) a titkosítás tipusát átállítom AES-re már az sem csatlakozik fel amiatt látom ebben a hibát mintha a dell nem tudná ezt a TIPK-t
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  A link lemaradt: Wifi Analyzer - Android-alkalmazások a Google Playen
  Valami ilyesmi, de ez is tökéletes neked.
  Itt meg tudod nézni a csatornát, de 10 alá vedd le, mert ez lehet a gond. Vagy a korábban elmített frekvencia. 

  Próbáld meg a router IPjét a böngésződ címsorába beírni! Biztosan hozzá kell valahogy férned, hisz a jelszót/SSID-t is itt tudod módosítani!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia Kevin...ez egy bérlemény ahol a tulaj adta a jelszót övé minden..:) Én csak használhatom amit minden egyéb eszközzel tudok is csak ezzel a dellel nem ill. a testvérem nem tudja használni a netet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor a tulajt kéne megkérdezni! Sanszos, hogy ti csak "Guest Network"-öt használtok, ahol be lehet állítani, hogy a local ne látszódjon, így a router elérése sem lehetséges. Beszélj vele, mondd el a problémát és a local-on keresztül hozzáférhető lesz a router. Gondolom a menü jelszavát is megváltoztatta, ezért sem érdemes próbálkozni.
  És más cuccában nem turkálunk!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Beszélj akkor a főbérlővel, hogy a router wifi beáll..nál, billentse át azt a kapcsolót AES-re.
  Már csak ezért is: Link
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a segítségeket, egy sokadik driver frissítés megoldotta a problémát! 
  (Az esélytelenek esélyével egy ilyen driver frissítő program valami 18 illesztőprogramot frissített közöttük valamelyik megoldotta, remélem nem lesz mint  agyógyszereknél a mellékhatás, hogy egy probléma megoldódott 17 hiba meg majd keletkezik általa..:):):) egyenlőre nem tapasztalom..., de remélem úgy is marad..:)
  Szép hétvégét nektek ami még van belőle..:) Sziasztok..:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Cybersyriu..köszi majd megemlítem neki...hogy nem túl biztonságos...lehet azért lassul is be néha hogy gyorsabb a magyar mobil netem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd