Asus GL502VM laptop képernyő vibrálás
2019-01-29T15:46:11+01:00
2019-01-29T15:46:12+01:00
2022-09-09T03:50:32+02:00
Speederman
Sziasztok!

Van egy Asus ROG GL502VM laptopom Windows 10-zel. Általában minimum fényerőn szoktam használni, mert így is elég erősen világít, illetve próbálom ezzel is alacsonyabb fogyasztásra bírni. Ma azonban besütött a Nap az ablakon, feltettem a fényerőt a Windowsban 100%-ra. Egyszercsak arra leszek figyelmes, hogy vannak képek, amik kivehetően vibrálnak a képernyőn (nincs felkapcsolt lámpa, töltőről és akkumulátorról is egyaránt). Csatolok egy képet, amit egy webolalon screenshotoltam, azon a legkivehetőbb. Ha lekicsítem a képet, akkor az összevont pixelek már nyugton vannak, nézzétek meg rázoomolva. Egyébként ha elmozdítom azt a területet a monitoron, mindegyik területen ugyanúgy viselkedik. Korábban is lehet, hogy vibrált, de alacsony fényerőn talán ez nem tűnt fel.
Egy másik ilyen megjelenítési furcsaság (nem biztos, hogy összefügg ezzel), hogy a beépített Fényképek alkalmazással a képek először élesen, majd hirtelen elmosódva jelennek meg. Eddig egyik ismerősömnél sem volt ilyen probléma, és természetesen ebben az alkalmazásban nincsenek komoly, részletes beállítások, azt a néhányat kipróbáltam eredménytelenül. Elképzelhetőnek tartom, hogy videókártyás rendereléssel jelennek meg a fotók (egy gyors előnézet után).

Ezen az oldalon megtaláltam a legfrissebb nVidia Graphics Drivert, azt a Setup.exe futtatásával telepítettem, habár változást nem hozott. Az ASUS Splendid Video Enhancement Technology-t is letöltöttem, viszont ennek a telepítője hiányolt egy .dll-t, úgyhogy ezzel sajnos nem jutottam előrébb.

Milyen ötletetek lenne? Miket tudnék megpróbálni?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd