Új telekom internet - torrent probléma

Új telekom internet - torrent probléma
2019-04-15T15:32:38+02:00
2019-04-17T06:03:56+02:00
2022-11-12T06:15:29+01:00
Szandi89
Sziasztok!


Új lakhely, új internet. Telekomot választottam. 30MB-ból 1MB-t garantál.

Speedtest-el kicsivel több mint 3MB lett, a feltöltés pedig 1MB, amivel még nem is lenne gond.

Torrent letöltésnél, sehogy sem fel 450kb/s felé a letöltés sőt.. + még ha eközben megy a youtube akkor még 200kb/s SE..

Kérdés, mi lehet  a probléma, hogy 450kb/s felé nem megy fel? Előző lakhelyemen 10mb  volt de 1,1MB-val mindig töltött a kliens, az sem sok de elfogadható volt..

Készülék: ZTE zte home gateway speedport entry 2i+ se wifin, se kábellel közvetlen gépben nem gyorsabb a letöltés sebessége a torrent kliensben..

Köszönöm a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ha közvetlenül a speedportra kötve min 2 gépen ugyanezt méred akkor telefonálj a tcomnak, ha nem tudják megoldani akkor váltani kell szolgáltatót. Kábel hiba kizárva mivel wifin se jobb a helyzet, de telefon vonalminőség még lehet rossz, vagy a telefonkábel, mivel ez DSL.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Telekom NAT-ol és ez elég komolyan befolyásolja a sebességet.
  A sebességet a saját eszköze és a végpont közt garantálja. A torrent meg márr nem érdekli, mert az már túlmutat a saját eszközén és nincs befolyása rá.
  Emellett a torrentet sem szereti.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • elég komolyan befolyásolja a sebességet.

  30mbites ADSL-ról beszélünk és 2019 van, nehogymááá
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy előző fórum hozzászólásban ezt találtam:


  """Ebben az esetben emeld fel a telefont, és kérd meg őket, hogy vegyenek ki a NAT-ból, mert mondjuk szeretnéd távolról is elérni a NAS-odat. Szinte biztos, hogy megteszik.""""  De ezt nem sokan értik, így tegyek inkább így:

   jelentsem, hogy távolról nem érem el pl ip kamerát, s esetleg teknikushoz kapcsolnak ő majd megoldja talán, ezzel az indokkal..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az alapproblémád az hogy eleve lassú az internet, amíg ez nincs megoldva addig torrent oldalon se várj javulást. Amúgy ezzel a TCOM nem fog foglalkozni. Hívjad őket, mérjenek. Amíg 10%-át kapod annak amiért fizetsz mehetnek a 'csába. 
  Arról nem beszélve hogy a DSL egy kihalóban lévő lassú technológia, viszont még nem is működik, de legalább jó sokat fizetsz érte! 
  Ha teheted és van rá mód kábelnetre fizess elő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felesleges.
  Mint azt írtam, ha a torrenten kevesebb a letöltési sebességed, mint a garantált minimum, az nem érdekli a szolgáltatókat.
  Nem fognak kivenni a NAT-ból, csak plussz pénz, vagy emelt havidíj megfizetésed után.
  Nem néztem meg, hogy ez a 30Mbps net milyen előfizetés, melyik díjcsomag, de ha az van amit Gábor ír, hogy ez ADSL, akkor nincs NAT.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felhívtam őket, mindent megnéztek azt mondták nem vagyok "NAT=natolva! "nyugodtan telepíthetek kamera rendszert" 

  Akkor kevés lehet Az internet sebessége? 30mb, jelenleg 3mb letöltést- mérek, szóval 1MB vagy többel legalább kellene letöltenie torrentet.. (?!)  Nem értem mi lehet a probléma:(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akkor kevés lehet Az internet sebessége? 

  Amennyiben 30 helyett 3mbit-et vagyis 10%-ot kapsz az az én értelmezésemben azt jelenti hogy kevés! De lehet hogy csak túl nagyok az igényeim :) 

  A "miért csak 3mbit-et mérek" című kérdést tedd fel nekik, a technikai részleteket hagyjad. Azt kell kidomborítani hogy nem azt kapod amiért fizetsz, oldják meg, vagy továbbálsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Előző lakhelyemen 10mbnet, 1MB-el töltöttem le.

  Most 3MB net, és 3-4-500KB/sel töltök le... lényegében ekkor ez reális letöltési sebesség torrentnél?  Valószínű, hogy kevés  3mb hogy ismét megszokott 1mb-el tötsek le. (?)  Igen a csomagomban 30MB kínál, és a garantált..pedig !1MB, ez tényleg kevés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mostani netednél semmi sem reális, ezért kéne velük beszélni. 30mbit-ből 30mbit-es letöltés lenne a reális, a garantált sebesség azért van kitalálva, hogy ne sipákoljon senki ha mégse azt kapja amiért fizet. Ez csak egy trükk hogy elhallgattassák a csőcseléket. 

  Elmondtam mi a megoldás, mivel ez ADSL, lehet gond a telefonvonallal, de lehet gond a szolgáltatással is. Gondolom a telefon is a TCOM-tól jön, így legalább nem zavarodnak össze.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelentettem is a problémát az internettel kapcsolatban, hogy 30MB-ből, 3MB elérés van jelenleg, kábelen, és wifin is egyaránt. De azt mondták mivel még friss a dolog, várjak egy-két napot és újra jelezzem ezt. 

  Plusz kitértem a nat problémára is, arra az volt a válasz, hogy alapból minden szerződőt, nat-ba raknak kérdés nélkül, és általában utólag szokták kérni, hogy vegyék ki őket abból aki szeretne ip cam vagy nyílvános ip címet.. amit miért ne kérne az ember, ugyhogy reménykedem benne kivesznek belőle a következő jelentkezésem után, nah meg hogy 30MB-ből ne 3MBlegyen.. mert belegondolva tényleg iszonyú kevés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sz.v.sz. csak a mértékegységekkel van problémád!

  Nyitókérdésből:

  30MB-ból 1MB-t garantál.

  Speedtest-el kicsivel több mint 3MB

  A hálózati sebesség nem MB, hanem MBps (MB/s) vagy Mbps (Mbps)

  A válaszodból:

  30mb, jelenleg 3mb letöltést- mérek, szóval 1MB vagy

  A Mb (megabit) nem egyenlő a MB-al (megabyte)!

  Nem csodálkoznék azon, ha kiderülne, hogy te mértél 3 MBps sebességet, ami 24 Mbps-nek felel meg. Így pedig semmi gond a szolgáltató által biztosított sebességgel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak annyival egészítem ki, ha van optikai kábeles DIGI, arra kellene váltani mert ma ez a legjobb szolgáltatás. Nem véletlen, hogy a Telekom is áttért az optikai kábelre az új helyen történő telepítésein.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk az én csipámat is a rosszul feltüntetett mértékegységek nyitották fel először. De ettől függetlenül az a 3 az Mbps lesz, legalábbis ha az Ookla Speedtest-jét használta a kérdező. A 450 meg Kbps és KBps esetén is alacsony érték egy 30 Mbps vonalon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben igazad van. Csak nem ártana tisztázni pontosan a mértékegységeket és azt, hogy mit és hol mért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd