Excel cella érték statikus átadása másik táblázatnak
2019-04-17T13:12:42+02:00
2019-05-19T14:16:19+02:00
2022-09-09T08:15:30+02:00
Cifka Gabor
Hello!

A következő problémában keresnék megoldást:

Van egy excel táblázatom amiben a cella értékek a webről letöltött adatok, amelyek feldolgozása alapján dinamikusan frissülnek. Ezekből az adatokból szeretnék egy időpillanatban automatizáltan / nem kézzel egy 10 sorból álló oszlop adatait kimenteni a munkafüzetben egy másik lapon lévő táblázatba, úgy hogy az adatok a mentés után már nem válltozzanak vagyis az átvett adatok statikusan az átvétel időpontjában lévő értékeket tartalmazzák.

Az adat mentés dátumhoz kötött pl.: ha a A3 mező értéke megegyezik 2019.03.10-el akkor a A4-mező legyen =Összesítő!G7 -el, A5-mező meg =Összesítő!G8 -al ás így tovább.

A dolgot most kézzel végzem de szeretném ha lehet automatizálni, a képletes átvételnél nem tudom megoldani, hogy a kézi másoláshoz hasonlóan csak a másolni kívánt cella értékének szám adatát másolja át.

Nem tudom, hogy ezt meg lehet.e oldani egyszerüen képlettel vagy VBA vagy más kell hozz. Előre is köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • és miért nem jó ha nemes egyszerűséggel értékké alakítod a képletet tartalmazó cellákat?
  (lustaság?)
  ha ezt akarod elkerülni, akkor VBA, máshogy nem fog menni.
  Gondolom az összeadáshoz pedig SZUMHA fgv-t használsz - a kézzel összerakás nem azt jelenti, hogy egyesével +olgatod össze.
  Eléggé pőrén fogalmaztál...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alapjában egy részről a lustaság- ha a mechanikusan ismétlődő feladatok automatizálásának igénye az - , másrészről pedig az, hogy ha meg lehet oldani akkor automatán végezze a rendszer. 

  Az adatok különböző táblázatokból emelem be, minden egyes érték más - más táblázat eredményét tartalmazza vagyis egy összesítő táblázat. De ez minden alkalommal az adott állapotott mutatja, én pedig szeretném ha lenne egy időlenyomat, pl.: minden nap egy értéket mentsen el a rendszer, hogy majd idővel az így kapott adatsorok időbeli változását lehessen elemezni. 

  Azért nem jó az értékké alakítás mert most is ezt csinálom ctrl+v és értékek beszúrása .... és mivel ahisztrikus - időpillatabn lévő adatok - egy más táblázatban kerülne gyűjtésre.

  A probléma lényege az a részemről, hogy bármilyen függvényt is használók, bármilyen logikai döntéssel, az minden egyes betöltéskor és frissitéskor lefut vagyis levizsgálja , hogy A=1 és ha igaz akkor végrehajtja a mögöttes tevékenységet, Nincs olyan függvény, vagy én nem tudok róla ami a végrehjatás után "inaktívvá válva" megtartja a logikai döntés első helyes döntése után felvett állapotának értékét. Ezért írtam ide , biztos találkozott ilyennel más is , hát ha van rá megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen függvény nincs, ne keresd. A feladat tágabb megismerésével lehet célzottan erre vba ban írni egy egyszerű makrót, ami értékké alakítja a kívánt képleteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gyorselérési eszköztár jobb oldalán lévő nyilat legördíted, További parancsok. A Választható parancsok helyénél kiválasztod a Minden parancsot. A bal oldali táblában állva nyomsz egy i betűt, mire az első i-vel kezdődő parancsra áll a fókusz. Innen legörgetsz az Irányított beillesztésig. A Felvétel gombbal átmásolod a jobb oldali táblába, OK, ezzel megjelenik a gyors parancsok között.

  Innen kezdve kijelölöd és Ctrl+c-vel másolod a képleteket, marad a kijelölés, katt az új ikonodon, ahol az Értéket opciót választod. Ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ako5: a makróval annyi problmám van, hogy probáltam de azt még nem tudom elérni, hogy a beilesztésnél minden alkalommal egy oszloppal arréb történjen a beillesztés., hogy így később egy egymás melleti cellákban egy adatsorom legyen. 

  Delila: Nézd , nem az a bajom, hogy nem tudom hogy kell kézzel megcsinálni. Hanem az, hogy ezt a viszonylag egyszerű feladatott ami automatizálható tevékenység szeretném automatizálni. Köszönöm a leírást de ezt enélkül is három kattintással megoldottam. Ctrl+c aztán a beilszetési terület kijeölése és beillsztés értékként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd