Windows 7-nél Mozilla FireFox és Google Chrome kifagyás.
2019-05-19T21:13:50+02:00
2019-05-27T07:49:51+02:00
2022-09-09T08:35:29+02:00
Kosztya
Egy olyan problémára szeretnék megoldást találni a segítségetekkel, amiről másoktól is hallottam már Win7-es gépek esetében de megoldást sehol nem találtam még rá a neten:
A gépem konfigurációját nem írnám le, mert szerintem nem lényeg ebben az esetben, a lényeg az, hogy volt egy Windows 7 Ultimate operációs rendszerem, amely egy idő után véletlenszerűen kifagyott internetezés közben (FireFox ).
A kép megmerevedett, az egér-pointer megállt és csak a reset gombbal lehetett újraindítani a gépet. Először nem tudtam mihez kötni, majd találtam egy weboldalt amelyen rendszeresen csinálta, ez a:
digi.hu/internet/meres
oldala.
A dolog úgy zajlott, hogy a letöltési sebességet lemérte rendesen, majd amikor a feltöltési sebesség mérésére került sor a számítógép lefagyott mind a FireFox-ban Mind a Google Chrome-ban ugyanott, ugyanúgy.
Plusz dologként meg kell jegyeznem: Ugyanezen gép tartalmaz egy másik winyót is WinXP-vel, ott minden tökéletesen működik, nincs fagyás.

 Sebaj, - gondoltam – újrahúztam az operációs rendszert (Windows 7 Ultimate) majd a driverek és az alapbeállítások után jött a FireFox, hogy teszteljem van-e változás.
Egy némileg kis szerencsém a figyelmetlenségemből adódott, ugyanis – bár tudatosan – egy régebbi verziójú böngészőt telepítettem, viszont véletlenül angol nyelvűt.
Rámentem az adott sebességmérő oldalra és a régebbi verzióval, majd az újabbal is teljesen rendbe volt minden, semmi fagyás.
Ekkor úgy gondoltam, a probléma megoldva, a régi oprendszer volt a hunyó, ám amikor utána Magyar nyelvű FireFox-ra váltottam vissza a fagyás ugyanott, ugyanúgy megjelent(legfrissebb verzió).
Visszacseréltem az angol nyelvűt (legfrissebb verzió), és a fagyás ismét megszűnt, tökéletes megint minden.
Arra gondoltam ez még bőven belefér, maradok az angol verziónál, nem jelenthet gondot, ám jött a vírusvédő telepítés.
A Nod32 telepítése után már az angol nyelvű FireFox is fagyott, a leszedése után ismét jó volt.
Ezután telepítettem Avast-ot, de azzal is visszajött a fagyás, és most itt tartok.

 Arra lennék kíváncsi, mi okozhatja ezt, tudja-e valaki mi rá az orvosság?

 A bevezetőben írtam, hogy másoktól is hallottam ilyen problémákról, nevezetesen a kollégám mondta (ő rendszeresen telepít gépeket) hogy több ilyen Win7-es géppel is találkozott már de fogalma sincs mi okozhatja ezt a netes kifagyást (a jelenség ugyanez).

 Amiket eddig próbáltam:
- Hardveres gyorsítás kikapcsolása a böngészőben – nem segített
- A proxibeállításokat is próbáltam más módon de az inkább már csak kínomban volt.
Egyébként ha több böngészővel is csinálja (az újratelepítés után a Chrome-al még nem teszteltem, de valszeg ott is ugyanez a helyzet, mivel előtte ott is fagyott) nem is biztos, hogy ott van a kutya elásva.

 Várnám az ötleteket remélhetőleg a megoldással, köszönöm előre is!
Mutasd a teljes hozzászólást!
A két felvetett hibaok (win7 telepítő, RAM hiba) kizárása után a következő ötletem a hálókártya driver.
Próbáld meg a hálókártyádat egy másik driver-rel meghajtani. Nem mindig a legújabb a legjobb. Lehet régebbi, vagy pl, más publisher-től. Pl. nem a gép gyártó által kiadott, hanem a hálókártya gyártó által kiadott, vagy fordítva.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Egy van ami eltér az XP és Win 7 közt, a HDD. 
  Illetve hogy újabb verzió megy a Win 7 -en mint XP -n.
  (XP -re már egyik se ad ki új verziót, kb. 1 éve.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha több merevlemezed van, az egyikre telepítsd föl a Windows 10 Home  64 bites rendszert,  az eddigi W.7. regisztrációs számaival menni fog az aktiválása is. De jó oldalról kell megírni a telepítőt, akár innen is a Fórum oldalról.  Ezzel a jelenlegi legjobb rendszerrel már nem kell sokat tenned, csak hagyni kell dolgozni. Ha mégsem tetszik, még mindig visszaállhatsz a 7-re, ami fölött már eljárt az idő sajnos. A 7-re a Microsoft Security Essentials vírusírtó nagyon jó választás. Böngészőt tekintve pedig a Firefox, Internet Explorer 11, Maxthon és a 10-nél az Edge.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Használj eredeti windowst és megszűnik a problémád ne ilyen ncoreos szrokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a kollégád rendszeresen találkozik ilyen fagyogatós Win7-es hibával, akkor talán nem az ő telepítőkészletét kellene használnod. Telepítettem már párszáz windows-t, de az általad leírt hiba egyáltalán nem jellemző.

  Ha a MS oldaláról letöltött eredeti telepítőkészlettel telepítetted, akkor ok. Az ilyen lefagyások oka hardverhiba is lehet. Futtass RAM tesztet. Pl ezt: Memtest86
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mogyo!

  Annyira szakmaiatlan dolgokat posztolgatsz ide olykor. Amiért te az adott környezetet használod, nem biztos, hogy más is azt akarja.

  Ezzel a jelenlegi legjobb rendszerrel

  Ezért neked fizetnek? Legjobb? Mihez képest? Milyen célra?
  Az ilyen mondataidból is látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá, csak trollkodsz itt hogy növeld a hozzászólásaid számát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kosztya!

  Ahogy Naprendszer is írja, hardverhiba simán okozhatja. Memtest és HDD diagnosztika pl. alap. De ha nem talál semmit, én pl. csinálnék olyat is, hogy lehúznám a másik HDD-t.  Majd ha így is gond van, akkor annak SATA kábelét használnám. 1 próbát megér. De egy livecd futtatásával is lehet tesztelgetni. Akár Win10-et is tudsz így futtatni.

  Én ilyen böngésző fagyásokat régebben főleg flash problémák miatt tapasztaltam. De általános esetben driver hiba is okozhat fagyásokat.

  Otthonra nem értem miért használsz ultimate-et? Nem indokolt. Aki csak netezésre + multimédiára használja és nem matat a rendszerben, annak a Home elég. Mindenki másnak meg ott a Professional. Én is arra tippelek, mint a többiek, hogy Ultimate csak azért van, mert ilyet találtál a neten.

  A proxy beállítás tényleg kínodban lehetett, mert sok köze nincs a problémádhoz.

  Én a fagyás után a rendszernaplót kezdeném el bogarászni, hátha találsz ott valami hasznosat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy emlékszem, én  Kosztyának írtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat, SFE, a Te hozzászólásodra posztolva válaszolnék a többieknek is!

  Mogyo02:
  - Azért lenne szükségem a Win7-re, mert van egy csomó dolgom amire ettől följebb nincs driver!
  Az XP-re már nincs szükségem, szinte teljesen elavult, ahelyett akarok 8.1-et, de szükségem lenne egy megbízható Win7 rendszerre amelyen a régebbi cuccaim is futnak (szkenner, s néhány usb eszköz, stb...stb...).
  Tehát: ha valaki egy régebbi operációs rendszerrel "kínlódik", az nem biztos, hogy puszta passzióból van. A cégünknél például még szinte minden szivattyúvezérlő rendszer XP alatt fut. Tudom furcsa de ez van.

  Ciffer:
  A régi telepítés az eredeti Windows 7 volt, mégis csinálta. Ez belátom tényleg nem eredeti, a helyzet viszont ugyanez.

  Naprendszer:
  Nem tudom miből gondolod, hogy az Ő telepítőkészletét használom. Nem azt használom!

  SFE:
  A Hard Disk Sentinel folyamatosan figyel, 100% kondíció / 100% Teljesítmény
  Memória tesztet (amit Naprendszer is írt) elég ritkán csinálok, most csináltam egyet, nem talált hibát.
  A Sata kábeles dolog tényleg megér egy próbát, bár ilyen hibába már futottam bele régebben de ott az anomáliák sokkal rendszertelenebbek voltak.
  A Professional kipróbálása viszont egészen jó ötletnek tűnik, lehet, hogy azzal talán nem jelentkezne a hiba... megfontolom, csak még nem tudom honnan fogom beszerezni.

  Egyébként olvasgatom a netet ezzel kapcsolatban és itt is találtam hasonló problémát vélhető megoldásokkal, ha lesz eredmény mindenképp írok (ha nem akkor is), azért az ötleteket köszönöm és továbbra is várom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy nyilvános fórum! Ne írj hülyeségeket, majd nem kritizálnak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó lenne ha MEGTANULNÁL OLVASNI, SZÖVEGET ÉRTELMEZNI , miután én csak azt írtam : próbálja meg a W.10-et is , de akkor ha TÖBB merevlemeze van. Attól még a KINCS a W.7 MEGMARADT volna. Csak (-ben kérdezem : Te nem használod a W. 10-et? Megmaradtál  a 7-nél, vagy a W.95-nél, a W.10 NÁLAD hülyeség?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aki nem tud szöveget értelmezni az pont te vagy, hiszen a témanyitó nem arra kíváncsi hogy mit ajánlasz a Windows 7 helyett, hanem a Windows 7 fennálló hibáját szeretné orvosolni. Ezért is felesleges minden témába fröcsögnöd hogy "a legjobb rendszer" és hasonlók. Nem ez volt a kérdés! Az a baj hogy ha te meglátsz 1-1 kulcssót a témákban, már jössz is a hülyeségeiddel, holott a téma nem erről szól!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérdés nem kérdés : A Windows 7  nemsokára  ellehetetlenül, mivel nem lesz frissítés hozzá. Tehát neked is erre kellene a figyelmet fölhívni, aki teheti már most váltson a 10-re. Nyilván úgy, hogy a 7 is megmaradjon ha szükséges. A W.10 1809 verzió tényleg nagyon jó, sok plusz van benne. Én csak ezt mondtam ( nekem is megvan a W.XP, W.7 , de mióta megismertem a 10-et más nem kell. Most is nagyon sokan hoppon maradtak, akik  az istenért sem akartak  INGYEN frissíteni a 10-re. Hiába találunk megoldást a 7-re, az MS nem fogja támogatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fiatal korod ellenére szerencsére az emlékezeteddel még nincs probléma. Minden mással viszont igen. Nem értem miért írsz nagy betűkkel DJ_Tacee-nak. Nem adott rá okot. Nem mindig annak van igaza, aki "hangosabban beszél". Ez egy automatikus védelmi reakció részedről, mert valaki ellent mert mondani neked. Pedig igaza volt a másik félnek.

  Az 1 dolog, hogy kinek írtál. Ha privátban intézed felé, azzal nincs gond. De ha trollkodsz, azzal van. Ezt a posztot nem csak te olvasgatod. A jövőben aki az adott problémára keres rá, az nem kilométernyi trollkodást akar olvasgatni, hanem lényegi információkat. Továbbá ahogy DJ_Tacee is írja a kérdező nem a te ajánlásaidra kíváncsi, hanem a problémájával kapcsolatos megoldásra, vagy tippre, ami esetleg elősegítheti azt, hogy rájöjjön a problémára.

  próbálja meg a W.10-et is , de akkor ha TÖBB merevlemeze van

  Ha csak 1 van, akkor nem próbálhatja meg? Ismét 1 felesleges mondat részedről. + mivel van telepítője a Win7 "megmarad". De ha nem lenne, akkor is be tud szerezni bárki ilyesmit. Nem az OS a pótolhatatlan az embereknek, hanem az adatok.

  nekem is megvan a W.XP, W.7

  Ez érdekel valakit? Jóhogy nem már listát csatolsz az összes szoftveredről! A témához ezek nem kapcsolódnak. A Win10 reklámod megint nem érdekel senkit. Felnőtt emberek vannak itt, mindenki el tudja dönteni, hogy milyen OS-t akar használni, azoknak van-e bármilyen kockázata?

  Kosztya is írta, hogy náluk a szivattyúvezérlő rendszer XP alatt fut. De akadnak cégek, ahol még Win95, vagy DOS alatt futnak olyan rendszerek, amelyek lecserélése több 10 millió forintba kerülnének az adott cégnek. Általában amíg ki nem leheli a hardver a lelkét (vagy erre utaló jeleket látnak ) nem nagyon nyúlnak hozzá.  Ha nem lát ki a net felé az adott gép, és csak vezérel valamit, akkor kit érdekel, hogy az MS nem ad ki hozzá frissítést. Működik a szoftver? Igen. A cég hasznára van? Igen. Esetleg bevételt is termel? Igen. Nincs rá oka, hogy több pénzt ráfordítson. Az a baj, hogy te csak home környezetben gondolkozol, és fogalmad sincs, hogy nagyban milyen beruházásokat jelent egy-egy környezet fullos lecserélése. Úgyhogy én azt javaslom, hogy ha valamihez nem értesz, akkor legalább ne szólj bele!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közben konzultáltam a kollégámmal is:

  Ez a hiba jelenleg is fönnáll az Ő saját gépén (pontosabban a feleségéén) eredeti Windows 7 Professional operációs rendszer alatt.
  Azt is elmondta, hogy a felesége anno valami pedagógusi kedvezménnyel kapta ezt a Windowst (tanárnő) de ezt már csak érdekességként írom, tehát:
  Eredeti Windows-nál és úgy látszik Professional-nál is jelentkezik ez a probléma!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát mivel lassan megszűnik a windows7 támogatása így a programok is kezdenek átállni windows10-re ha meg nem akkor jelenteni kell a hibát bár kétlem hogy egyhamar javítsák. Másik opció hogy megsérült a számítógép és nem működnek a dolgok megfelelően
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tovább kutakodva kipróbáltam még egy-két lehetőséget, erről számolnék be, hátha valakinek bevillanna mégis valami.
  Mint az előbb írtam Naprendszernek valószínűleg a Win7 Professional-al is előjönne ez a probléma.

  Volt itt a fórumon egy nagyon hasonló eset, amelyben a kérdező a végén saját maga találta meg a megoldást és azt jelölte meg:
  Windows 7, fagyás, teljes tanácstalanság probléma
  Itt ugye öt szolgáltatást tiltott le, amelyek közül valamelyik okoz(hat)ta a problémát és neki be is jött.
  Nekem sajnos nem segített.
  Átnéztem a hibanaplót is és kiírogattam azokat a dolgokat, amiket ott találtam:

  Van egy kritikus:
  Kernel Power (eseményazonosító:41) (feladatkategória:(63))
  Erről úgy tudom, hogy olyan kifagyásokkor jegyzi, ahol nem tudja azonosítani magát az okot. (?)

  Hibák
  (Az első):
  Windows Media Player Network Sharing Service (ez azért érdekes, mert az előző linkben található hiba megoldásában ennek is benne volt a lehetősége)
  A szöveges mezőben pedig ez volt naplózva:
  "A Windows Media Player Network Sharing Service nem indult el megfelelően, mert a CoCreateInstance (CLSID_UPnPDeviceFinder) szolgáltatás '0x80070422' hibát észlelt.
  Győződjön meg arról, hogy az UPnHost szolgáltatás fut, és a Windows UPnHost összetevője megfelelően van telepítve."

  (A másik kísérő hiba):
  Service Controll Manager (eseményazonosító:7006)

  Valamint van még egy állandó figyelmeztetés is, amelyet minden ilyen fagyás után jegyez:
  Search (eseményazonosító:3036)
  Ezt kijelölve a szöveges mezőbe ezt írja:
  "Ezt az url címet a program már feldolgozta a frissítés során. Ha a hibaüzenet az értesítések feldolgozása közben jelenik meg, akkor redundás értesítéseket talált a program, vagy hozzáadás helyett módosítási műveleteket kellene alkalmazni."

  Ennyi az, ami minden ilyen esemény után naplózásra kerül... ez az utolsó meg ráadásul teljesen kínai nekem... a "redundás"-ról meg f***om nincs mit jelent, remélem jól körmöltem ki a papírlapra amiről másolom (a másik winyómról írok most, a copy-paste így kizárva).

  Nem tudom árulkodik-e Nektek ez valami használható megoldásról, minden esetre én még további teszteket is csináltam még több sebességmérő oldalon:
  Nagyon sok oldalon méri a letöltést és feltöltést hiba (kifagyás) nélkül, de pl. a:
  www.szelessavindex.hu
  oldalon ismét csak lefagyok, ugyanúgy csak és kizárólag a feltöltés mérésének indulásakor (csak a reset segít).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felraktad az összes windows update frissítést?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A két felvetett hibaok (win7 telepítő, RAM hiba) kizárása után a következő ötletem a hálókártya driver.
  Próbáld meg a hálókártyádat egy másik driver-rel meghajtani. Nem mindig a legújabb a legjobb. Lehet régebbi, vagy pl, más publisher-től. Pl. nem a gép gyártó által kiadott, hanem a hálókártya gyártó által kiadott, vagy fordítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy néz ki kettőtök közül valakinél volt a jó megoldás (Te és Ciffer).

  Elindítottam a Windows frissítéseket de már az elején megfagyott. Levettem a vírusvédőt s utána elindítottam újra.
  A talált fontos frissítések között már ott volt a listán egy hálókártya driver frissítés sok minden egyéb mellett. Kiírtam a régi driver verziószámát, még frissítés előtt:
  Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller (2.4.7.172), frissítés után (2.4.7.29) -re cserélődött.
  Innentől kezdve - vagy csak pusztán ettől, vagy más frissítéstől (is) - megszűnt a probléma!
  Már a magyar nyelvű FireFox van fönt és a Chrome is, fönt van a vírusvédő is és minden föntebb említett problémás oldal tökéletesen fut többszöri teszteléssel is, több órás internetezéssel fagyás nélkül (egyszer ugrott fel a plafonig a memóriahasználat, azt nem tudom mitől de nem tartott sokáig).

  Mindkettőtöknek köszönöm a megoldást, sajnos csak egyikőtök válaszát jelölhetem meg megoldásnak. Természetesen a többieknek is köszönöm, hogy időt szakítottak rám, már csak igazából egy bónusz kérdésem lenne:
  Azokat a frissítéseket, amelyeket letöltött és telepített a Windows 7, ki tudom menteni valahonnan (természetesen telepítetlenül), hogy legközelebb saját forrásból tudjam telepíteni?

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Win7 frissítések manuális letöltésére (és a telepítőfile lementésére) természetesen van módszer. Itt találod a leírását: Link
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd