Wi-Fi PC

Wi-Fi PC
2019-09-10T20:43:08+02:00
2019-09-11T20:02:32+02:00
2022-11-12T12:41:49+01:00
HURKAA
Sziasztok! 

Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy mivel én kint lakok "tanyán", sajnos az egyetlen megoldható internet lehetőség a PC-hez az a mobilinternet, wifi routerrel. 

Egy olyan problémám lenne már közel 1 hete, hogy van nekem egy bizonyos TP-Link WN721N típusú USB wifim, amely eddig tökéletesen működött. Nem volt nagy teljesítmény, de az előző előfizetéssel ment a 4-5 mb-os letöltés /sec. Új csomagra, nagyobbra váltottam mivel lejárt a hűségidőm. Mióta az új csomagot használom, nem tudom hogy van e köze hozzá, de egyszerűen vagy lecsatlakoztatja az USB wifi eszközömet a gép, amely egyébként ki/be dugás után működik a megszokottan, csak annyi a probléma, hogy marhára lecsökken a letöltés, és újraindítást igényel hogy ismét a "megfelelő" sebességet hozza. Emellett van arra is példa, hogy csatlakozva vagyok a WiFi-re viszont azt jelzi hogy nincs internet, amely érdekes , mert az összes telefonon itthon akadás/megszakadás nélkül működik a dolog. 

Próbáltam USB wifi-t váltani, a sebesség gyorsabb lett, viszont az említett nincs internet/lecsatlakoztatás még mindig fent áll. 

Valaki esetleg valami ötlet? Rengeteg mindent próbáltam már, sajnos nem nagy sikerrel.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Lemaradt a kérdésből.. Esetleg PCI-E wifi kártyát érdemes lenne próbálni? 

  sajnos semmiképp sem megoldható a kábeles net
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A pc az micsoda?
  Asztali az hogyan csatlakozott eddig?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több USB portban is próbáltad a gépeden?
  Főként előnybe részesítve az alaplapi, a gép hátulján lévő USB portokat.

  Igen a PCI-E wifi-t érdemes kipróbálni, ahol dolgozom ott is leginkább csak a PCI-E-s vállt be, mert az USB-s rendszerint leszakadozott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen próbáltam több portban is, de folyton visszaesett a sebessége,és az alaplapi portomat használtam. 
  Most úgy néz ki hogy USB kábelen csatlakoztattam, és stabil, nem dobálja ki a kábelt sem a port. Egyenlőre jónak néz ki, viszont nem tudom hogy az esetlegesen egyszinten áll e egy adott USB wifivel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  A hiba szoftveresnek tűnik... A kérdés az hogy miért a net váltásánál kezdett előfordulni. 
  De mindenképp érdemes 
  - a pc-n a meghajtóprogramot frissíteni avagy cserélni (van amit a gyártó ad, van ami az oprendszerbe van beépítve, mindkettőt ki kéne próbálni)
  - a routeren is lehet frissíteni a firmwaret

  Nem írtad, de gyanítom windowst használsz, pontosabban meglátásom szerint win7-et, itt gyakran előfordul, hogy az, hogy azt írja hogy nincs net, az nem jelenti azt hogy tényleg nincs net.
  A sebességbeli probléma általában szoftveres, ha szakad akkor az hardver, vagy szolgáltató, de mint mondtad, a mobileszközökön flottul megy. Mindenképp kevés az infó egy pontos tanácshoz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd