Lementések,hogyan ha két windows van a gépen?
2019-10-08T13:32:27+02:00
2019-11-06T14:27:13+01:00
2022-07-18T22:26:40+02:00
Hubardoni
Adott egy számítógép két ssd-vel,egyiken Windows 10,a másikon Windows 7 fut. Ki lehet választani indításkor,hogy melyikkel induljon a gép. Próbáltunk lementést végezni a "Norton.Ghost.11.5.1 Corporate.DOS.Boot.CD"-vel ami látszólag sikerült is. A lementett helyen,bekacsolt géppel ott van az elkészült ghost.fájl 15 Gb-t méretben. De amikor szimuláltunk egy helyreállítást,a "Norton.Ghost.11.5.1 Corporate.DOS.Boot.CD"-vel,nem látja a mappában elhelyezett ghost.fájlt. Egyszerűen üres a mappa. Mi lehet az oka és mit lehet tenni? Esetleg más módszer a "Lementés" készítésére? Köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A probléma az volt,hogy készítettünk lementést,külső merevlemezre,de használhatatlan. Úgy tűnik nincs megoldás...
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A Ghost image fájl másik diszken kell hogy legyen, mint amire helyre akarsz állítani.
  Érdemes külső USB diszkre másolni.

  Javaslom használj Acronis True Image WD Edition programot, ha van WD külső USB-s diszked akkor free.
  Gyorsabb, Win alatt fut és jobban tömörít.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azzal tisztában vagyunk,hogy olyan merevlemezre kell menteni,amelyiken nincs windows. Sajnos nincs külső WD.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha fájlba mented a gép diszkjéről a képet, akkor másik diszkre kell menteni, de ahova készül a *.gho fájl , azon lehet rajta Win vagy DOS.

  Ha a diszk amire készíted az imaget nem külső diszk de WD,akkor is műkszik a javasolt szoftver.

  Csak legyen a gépben amin fut egy bármilyen WD diszk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A probléma az volt,hogy készítettünk lementést,külső merevlemezre,de használhatatlan. Úgy tűnik nincs megoldás...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel  asztali PC-d van, akkor én a helyedben egy 160 - 750 GB-os merevlemezt tennék a gépbe. Mindkét Windows-nál beállítanám EZT a merevlemezt a letöltésekre, tehát bármelyik van bekapcsolva, erre a lemezre menne . Ha másutt akarod lejátszani akkor egy usb-s táppal rendelkező külső házba kell tenni és akár direktben a TV usb-n vagy set top boxra kötve HD minőségű képet kapsz. Nálam ez a rendszer van de csak egy Windows-al.Az SSD-re egyébként sem javallott a letöltés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így igaz, SSD-re nem jó menteni és sokat írni sem. Oprendszernek jó, de adattárolásra én se javallanám. Azt azért nem értem, minek egy PC-n két Windows, de ez mellékes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Windows 7 rendelkezik egy sokat tudó biztonsági mentést és visszaállítást tudó beépített szoftverrel. Annyira jó volt, hogy később vissza is butította a Microsoft.
  A Windows 10 már nem kezeli a növekményes mentést.

  Ettől függetlenül a légprobléma mentesebb megoldás.
  Egy mentés a rendszer partícióról és rendszerindító lemez készítése. Megoldja a problémát, nem kell ehhez külső program.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rendben. Térjünk vissza a témához. A gép nem az enyém. Összegezem,és elnézést kérek ha nem volt eléggé egyértelmű. Egy ismerősöm kért meg,hogy segítsek,én meg titeket kérlek meg,remélem nem baj? Két windows (miért???-ne kérdezd...),2db-SSD-n. Megpróbáltunk lementést készíteni a Norton Ghost-al,külső merevlemezre. Nem sikerült,nem volt ott,visszaállítás esetén,kudarc lett volna. Őszintén megmondom,nem tudom pontosan,talán a Win10-et mentettük le (nem sikerült,fentebb több info van) és a 7-est talán már meg sem próbáltuk. Újból kérdezem,ilyen esetben,2 Windows (win7-Win10)-2 SSD-n,mi a megoldás arra,hogy mindkét Windows-t le lehessen menteni,külső vagy belső merevlemezre (nem az SSD-re),vagy esetleg olyan lementést készíteni ami mindkettőt helyreállítaná,szükség esetén? Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd