Synology tanúsítvány probléma
2019-11-26T13:17:57+01:00
2019-11-27T09:19:19+01:00
2022-09-09T14:42:59+02:00
Alain1970
Sziasztok!
Synology DS218j (DiskStation DS218j) NAS-t használok. Meg szeretnék osztani fájlokat linken keresztül, de gondom van a NAS külső eléréssel. A címzettek arról panaszkodnak, hogy azt a hibaüzenetet kapják: "The SSL certificate of the DiskStation is not trusted." Most már oda jutottam, hogy bizonyos böngészőkből nem is kapcsolódik, hanem azt írja: "A webhely nem képes biztonságos kapcsolatot nyújtani. A(z) 192.168.0.254 nem felel meg a biztonsági szabványoknak. ERR_SSL_SERVER_CERT_BAD_FORMAT".
Szeretnék egy certificate-et beállítani, de elvesztem a bemutató videók között. Ezt néztem pl.: [Old] Configure HTTPS on Your NAS Using Let's Encrypt.
Azt értem, hogy valahol egy CA-nál regisztrálnom kell egy tanúsítványt. Kell ehhez nekem DDNS-t beállítanom? A NAS-nak nincs külön aldomain neve, hogy <nas aldomain>.<domain>.hu.
Van valaki, aki le tudja írni lépésről lépésre, mit kell csinálnom?
Köszönöm.
A.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ahhoz hogy kívülről el lehessen érni a NAS-t, kell DDNS.

Ha ASUS routered van, akkor ezt a szolgáltatást ingyen kapod certifikációval együtt.

DiskStation Manager - Knowledge Base
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Ha nincs kedved vele kínlódni, akkor kapcsold ki a https-t, csak hitelesítés nélkül menjen. Ettől még igaz, hogy dyndns kell. Ezt tudhatja a NAS is, de praktikusabb routerbe állítani. A no-ip.com oldalon regisztrálsz valami DNS címet, beállítod a routerbe, és mindig ezt a DNS címet meghívva fogja az aktuális publikus IP címre irányítani a kérést. Ennek több feltétele van: kell, hogy rendelkezz publikus IP címmel, tehát a szolgáltatód ne tegyen NAT mögé, a NAS-nak legyen fix belső IP címe, és a routerbe a kívánt portokat nyisd ki.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Beállítottál synology ddns-t? a menüben be lehet. és ugye a quickconnectet is beállítottad? ha mind a kettő igen, akkor vagy a quickconnect.to/**** vagy a ****.synology.me címen kéne elérned a nast.  ez kell ahoz is, hogy pl. telón elérd. dsaudio, dsvideo, stb.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd