Több különböző kereső függvény
2020-01-22T13:38:38+01:00
2020-01-23T12:21:05+01:00
2022-09-09T16:50:24+02:00
MilanSteve
Üdv!

Elakadtam egy bizonyos feladattípusban az excel-ben kell megoldani,van több adat tegyük fel A,B,C,D,E,F de ez lehet 1 és 1000 féle.A feladat az hogy "A" és "B" -t kell központosítani a többi adathoz,ahol a két betű közös eleme legyen a AC vagy BE és csak akkor ad értéket a mellette lévő táblából ha megfelel a feltételeknek ,és egybe kell rakni pl hogy "AB 10" vagy "AC 20"  ez jelenjen meg a jobb oldali külön táblába ha van találat, mellékelek egy excel táblát, köszönöm előre a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

 • Szia!

  A feladat megfogalmazása számomra nem egyértelmű, és a táblázatból sem tudom kideríteni pontosan, mit is szeretnél. Nem értem a "közös elemet" sem.

  Ha a B és C cellában AC vagy BE található, akkor kerüljenek adatok a megadott cellákba úgy, hogy  az értékkel ( D cella ) tegye össze?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Röviden a feladat hogy van két adat "A" és "B"  a többi betű azok a lehetséges közös elemek , cél az hogy egyfajta háromszögelési módszerrel megkeresni azokat a betűket amik mind a kettő betűvel egyszer már volt egy sorban a táblázatban.

  A mellékelt fájlban úgy helyeztem el hogy a bal oldali színes betűk az a tartomány amit vizsgálni kell, középső felső sorban pedig az első 1.-10. az csak egy példa hogy minek kell kijönnie a mellette lévő cellákba jobbra

  Az érték úgy kerül a végere hogy megkeresi hogy ha "A" volt egy sorban mondjuk C-vel akkor '20' kerül  mellé de csak akkor ha van olyan sor a táblába ahol,"B" mellett is volt C ha nem volt ilyen esett akkor hamis lesz. Ha talál igaz feltételt akkor vissza adja az "S2" cellába hogy AC 20.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy a B, C és D oszlopok mezőinek (soronként vett) konkatenációjára gondolsz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan függvényt kell írni hogy megvizsgálja a B:C oszlopot,és feltételnek ott van G2 cella meg kell keresnie hogy hol talál egyezést a B:C táblán, ha az egyezés pontos akkor következőnek megkeresi hogy hány közös elemük van de ez akár lehet több is ,és egy olyan függvény kell ami  megkeresi a közös elemeket ,de ebben a példában a C,D,E,F, a közös elem könnyítésnek, és ahány fajta közös elemet talál az kigyűjti mint ahogy a H2;I2;J2;K2;L2;M2;N2;O2;P2; is látszik de ez mehetne addig amennyi közös adat van, lehet az összefűzés egy jó irány majd a végéhez amikor az értékel együtt egy cellába rakja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd