HP LaserJet Pro M14-M17 nyomtató XP alá
2020-02-14T14:20:07+01:00
2020-03-31T14:49:56+02:00
2022-07-18T22:26:31+02:00
DomiG
A fenti nyomtatóval szeretnék az XP -s gépről nyomtatni - de nem lehetséges, csak WIN 8 -tól ujabb op.-rendszerrel. Az XP támogatás ugye megszűnt, driver nem található sem a Microsoft -nál, sem a HP -nél. Kinek van ötlete a megoldásra. (Az XP összes beépített leaser nyomtató-családját megpróbáltam már telepíteni, volt is aminél elküldte az állományt a nyomtatóra, de az nem moccant.)
Mutasd a teljes hozzászólást!
A kép jó, csak ennél a résznél klikk a gomb és keresd a hardver azonosítót. Most a tulajdonságoknál vagy. A MS szerinti besorolás ( Itten<<) is csak w7 -ig tud visszamenni. Viszont van kínai oldal>>Itten<<  amelyben található xp drv is. Nem próbáltam, csak megnéztem.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Link és leirat is ott.
  Bár itt is írja hogy nincs támogatás,de lehet a beépített más meghajtóval lehetséges.
  Ez elvezet a store részhez(gett the app) ahol megtalálható a drv. Ez univerzális.És tudsz majd nyomtatni is xp alatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • E két megoldást már a fórumba írás előtt kipróbáltam.
  Sajnos egyik sem vezetett célra.
  1,  Az első a WIN10 alá való HP szoftver telepítését taglalja és teszi lehetővé, mint hivatalos HP oldal. Ennek lényege:
  • Kattintson a HP, a Hewlett Packard vagy a Hewlett-Packard elemre a Gyártó panelen, majd kattintson a nyomtató nevére a Nyomtatók panelen.
  • A Windows beépített nyomtatóillesztő telepítése és használata.

  Csakhogy  az XP -ben nincs ilyen nevű nyomtató, ha lenne nem is lenne a témakör.
  A letölthető <  .exe> file, csak WIN10 alatt futtatható, mert XP -n a csatolt hibaüzenettel leáll a telepítés

  2, A másodikként javasoltak egy 2019-es nyomtató firmware frissítés, csakhogy ennek meg úgy kezdődik a telepítése, hogy: "Válassza ki a legördülő listából a frissítendő nyomtatót". Na most ha lenne a listában  ilyen nyomtató akkor lehet nem is kellene frissíteni, lehetne nyomtatni. De nincs, és a kérdés az: hogyan lehetne oda betenni és honnan?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Használd ezt evvel lehetséges a nyomtatás. Nem kérdezi, hogy ki a gyártó.
  Itt visszamegy egész w7 és vista rendszerig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nekem volt hasonló esetem, a megoldás a következő volt:
  linux, samba, nyomtató install, nyomtatómegosztás
  xp-ről letörölni az összes nyomtatódrivert
  xp-re felvenni a linuxos nyomtatómegosztást
  és kész

  mondjuk nekem ~30 géppel volt ilyen problémám, ha neked csak egy van, lehet, nem éri meg küszködni vele., esetileg egy virtuálgépet feldobni a gépedre, amire linux, stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  nem tudom, ::: ezt :::az oldalt láttad-e, de elméletileg ebben a telepítőben van XP driver. Maga az ötlet, hogy nézzem meg, létezik-e még letölthető XP driver, ::: innen ::: származik. Am gustty55 megoldása is megfelelő lehet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dolgok állása...

  Az éjszakát sikerült a nyomattó telepítés kisérletezésére fordítanom, a tapasztalat:

  II.14 14h43 hozzászóláshoz:
  - első link: visszavisz a nyomatatófelismerés kérdéséhez
  "Kattintson a HP, a Hewlett Packard vagy a Hewlett-Packard elemre a Gyártó panelen, majd kattintson a nyomtató nevére a Nyomtatók panelen."
  Ha meglenne nyomtató neve a panelen akkor tudnék is nyomtatni, meg frissíteni is. De nincs meg
  - második link: az áruház, meg applikáció hozzáadás csupa játék, meg hasonló dolgot ajánlott, nyomtató nem volt

  II.15 07h31 hozzászóláshoz:
  - első link: 64 bites WIN programban emulált DOS ablakból nyomtat, de nem erre van szükség, ezt lényegében FAR Maneger -ből kiadott port -ra másolási parancsból is ki lehet adni, a 32 bites XP WORD -jéből kívánnék < .doc> formátumokat nyomtatni, esetenként képeket, ábrákat
  - második link: valóban visszamegy a WIN7 -ig, de nem az XP -ig

  II.15 07h53 hozzászóláshoz:
  - sajnos gőzöm nincs a Linux -hoz, fogalmam sincs mit kellene csinálni - pedig lehet ez lenne pont a jó megoldás (esetleg ha privátban ajánlanál anyagot, vagy írnál bővebben mit is csináljak)

  II.15 11h19 hozzászóláshoz:
  - első link: lényegében ugynaz a gyártói hivatalos oldal, mint amiről már az elején kísérleteztem és  hibával kiakadt
  Annyit sikerült elérni, hogy a nyomtató neve megjelent az Eszközkezelőben, de nem a Nyomtatóknál, hanem sárga kérdőjellel az Egyéb eszközök között. (kép csatolva) Sem az általános, sem az illesztőprogram fülön nem található semmi, a hibakeresés vége, hogy illesztőprogramért forduljak az eszköz gyártójához. Azokhoz akik direkt nem adtak ki XP-hez valót.
  - második link: sajnos ugyanoda visz vissza, ahonnan a kiakadós driver letöltődött
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A kép jó, csak ennél a résznél klikk a gomb és keresd a hardver azonosítót. Most a tulajdonságoknál vagy. A MS szerinti besorolás ( Itten<<) is csak w7 -ig tud visszamenni. Viszont van kínai oldal>>Itten<<  amelyben található xp drv is. Nem próbáltam, csak megnéztem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnézést kérek, de egy picit figyelmetlen voltam. ::: Ebből ::: a bejegyzésből az derült ki, hogy az M15w típusú nyomtató XP alatt hivatalosan nem támogatott. Nem jártam körbe a témát, de nekem olybá tűnik, nem véletlen, hogy a driver csak 7-től felfelé támogatja a hardvert.

  Szvsz Secnir megoldása lehet üdvözítő, ha nem akarsz op. rendszert cserélni. Azonban ez az út annál picit bonyolultabb, semhogy itt részletesen írni lehessen róla, ezért azt ajánlom, érdemes neked utánaolvasni és kísérletezni vagy egy Linux rendszerben járatosabb szakit megkérned, hogy segítsen. Ugyanis ki kell választanod, melyik Linux disztribúciót fogod használni, tudnod kell, annak terméktámogatása meddig él(frissítéseket meddig kap), természetesen hálózatba kell kötnöd, majd Samba szolgáltatás telepítése és konfigurálása után tesztelned kell. Sok sikert!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "- sajnos gőzöm nincs a Linux -hoz, fogalmam sincs mit kellene csinálni - pedig lehet ez lenne pont a jó megoldás (esetleg ha privátban ajánlanál anyagot, vagy írnál bővebben mit is csináljak)"

  szia
  ne félj az újtól. légy erős. lépések:
  1. fogj meg egy régi vasat. nem kell neki core i98, 4500Ghz 66 maggal. core2duo tökéletes, 1gb ram, 10gb hdd, 100Mbit hálókártya, 800*600-as display, szevasz.
  2. tölts le egy kezdőknek való, támogatott, grafikus disztribúciót. debian tökéletes. letöltheted 3db DVD formátumban innen, ha 64 bites a gép, akkor innen, vagy csak egy pendrive-nyit töltesz le, de akkor kell neki net, mert onnan húzza le a többit - és csak annyit, amennyi kell.
  3. bebootolsz, és egy szűz vinyóra felrakod. nem bonyolult, szájbarágós a dolog - és magyar nyelvű. ha nem megy, nézz videót a youtuben, van bőven, példa egynek:.*
  4. felkonfigurálod a nyomtató na itt kezdődnek a nehézségek. ez már komoly probléma, embert próbáló feladat. belépsz linuxon a grafikus felületre, mint root (ő a rendszergazda linuxos megfelelője), start menü-rendszerbeállítások-nyomtatás. és itt hozzáadod a nyomtatót - vagy letöltöd a HPLIP-et. ez egy HP driver linux alá. egy driver majdnem az összes HP nyomtatóhoz. támogatott printerek listája itt. te döntsd el, hogy USB-n kötöd össze, vagy hálózaton, tökmindegy.
  5. SAMBA. hát ez most nehéz lesz, először rakd fel a Midnight commander-t, ez a régi NC vagy VC megfelelője (windowsban a totalcommander). startmenü-beállítások-synaptic csomagkezelő. ez a windowsos add-remove programs megfelelője, csak itt a programok a neten vannak. keresés, midnight commander (vagy mc), kijelölöd, alkalmazod, feltelepült. utána keresés samba, kiválasztod a 
  samba
  samba-common
  csomagokat, és azt is feltelepíted. majd felkonfigurálod (gugli samba nyomtató megosztás), de rövid leszek: a samba config fileban, majd total commanderrel kell módosítani 4 sort.
  vagy 3-at.
  6. xp-n rákeresel az add printers menüben a prnsrv-re, és csatlakozol hozzá.
  ennyi

  *ajánlott a hálózatnál fix IP címet megadni, gépnévnek mondjuk prnsrv-t, hogy tudd, mi az. software selection-nél (amikor kiválasztod, hogy mit installáljon fel indulásnak) jelöld be a következőket:
  debian desktop environment
  ...LXDE
  web server
  print server
  SSH server
  standard system utilities
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönet mindenkinek a tippekért és útbaigazításokért. Gustty55 tanácsai alapján jutottam el az optimális megoldáshoz, ami azt jelenti, hogy más megoldás is jó, nekem a fentiek közül ez jött be:

  Hogyan telepíthetőek XP alá HP LaserJet M14-M17 nyomtatók?

  1, Töltsük le a Kínai honlapról a nyomtató drivert, innen:
  驱动天空_下载页
  驱动天空_下载页
  Egyik a csak USB kábeles, a másik a WiFi -s

  2, A letöltött állományok RAR önkibontó archívok, tehát:

  3, Jelöljünk ki neki kibontási könyvtárat, pl:
  d:\TELEPITO\HP\LaserJet_M14_M17_XP néven, de ha nem adunk meg nevet  létrehozza

  4, Kibontás után:
  - Vezérlőpult --> Nyomtató hozzáadása --> Nyomtató megadása --> Telepítő könyvtár megadása --> <ENTER>

  5, A nyomtatók között megjelenik az új nyomtató "HP LaserJet M14-M17" néven

  6, Tulajdonságok --> Általános --> Tesztoldal nyomtatása

  Használjátok egészséggel!

  Megjegyzés: élünk a fogyasztói társadalom szép multinacionális világában, fizetjük a multiknak az üveggyöngyeikért a kemény magyar valutát - közben nem nyomtathatunk a vadi új nyomtatónkról a régi megvásárolt programjainkkal.
  A harmadik világ távoli kínai szofverfejlesztőinek kell minket kisegíteniük, hogy a pénzünket ne hiába dobáljuk ki az ablakon!
  Köszönet mindenkinek aki közreműködött a megoldásban!

  Domi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • További problémák

  Néhány hét használat után is az alábbi probléma van, amit nem sikerült megoldanom:
  Az XP -re telepített szinte összes alkalmazásáról sikerült nyomtatnom, egyet kivéve: a WORD 6 -ot. Sajnos pont ez lenne a legfontosabb, de ez nem hajlandó menni.
  Kijelölhető az M14-17 alapnyomtatónak, el is küldi rá a WORD az állományt, de a nyomtató meg sem moccan, viszont kb 2 másodperc múlva eltűnik a nyomtatási sorból, mintha ki lenne már nyomtatva.
  Kipróbáltam: letöröltem minden nyomtatót, leinstalláltam a korábbi HP nyomtatók keretprogramjait - egyedül a HP Immage Zone Express nem volt hajlandó letakarodni. Ekkor nekiálltam a program könyvtárait, file -ait kézzel törölgetni, majd a Registry -ben sziszifuszi munkával  egyenként a HP -s sorokat, kulcsokat, mindent. Érdekes tapasztalat lett: egyeseket nem lehetett, írásvédettekké váltak, de hogy mitől? Tán vírusvédelem lenne képes ilyesmire?
  Végülis bár a rendszerleíróban maradtak HP -s bejegyzések, de a nyomtató listát sikerült szűzre varázsolni. Na ekkor fölraktam az M14-17 -et, nem is volt hiba, egyedül volt, kineveztem alapnyomtatónak - és ugyanaz. Minden nyomtat, de a WORD 6 nem. Föltettem a Word Viewer 97 -et, azzal meg nyomtat. Egyébként még a leaser korszak előtt is volt hasonló gond, a WORD látta mindkét patronos HP nyomtatót, de csak az op rendszer telepítésekori nyomtatóra volt hajlandó kiküldeni nyomtatást, a későbbire nem. A Word Viewer, meg a többi, pl: képszerkesztő, kapcsolási rajz tervező, jegyzetfüzet stb gond nélkül nyomtatott bármelyikre.

  Kinek van tippje, hol keressem a megoldást?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mind ez azért lehetséges, mert a word6 16 bites(dos), míg a XP 32 bites oprendszer. Cseréld le rendesebb office programra.Akár át kell térned a Word 2002/XP verzióra, ha további xp-t akarsz használni. Majd a meglévó dokumentumokat át kell konvertálnod új típusú .doc állománnyá, ha látni akarod majd őket és nyomtatni is akarod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, hát pont ez amit nem akarok. Emiatt a 32 --> 16 bit problémakör miatt (ami nem csak a WORD -nél, hanem sok más régebbi , de meg  nem válni kívánó programnál fennállt), lett úgy megoldva az új gép üzembe állítása vagy két-három éve, hogy az újon fut a WIN 10, a régin pedig az XP és hálózatban látják egymást. Az XP a file-server, az újon csak programok futnak. Érdekes módon az XP gyorsabb lett, mint a WIN 10, mert SSD -t kapott. Így azután különösen látványos, hogy a "rendesebb office program" -ok mentése 5-ször, 10-szer hosszabb ideig tart a süket tömörítéses file-csokruk létrehozása miatt, mint a fapados 16 bitesek hagyományosa - pedig azok a file-server mechanikus winchesterére kerülnek.
  De megérzésem szerint nem a 32 --> 16 bit problémakörnél lehet a kutya elásva, mert a Word Viewer 97 is egy közel 25 éves program és azzal nincs ez a gond.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet talán a beállításoknál(word6) kell állítanod? Már régen használtam, de nincs olyan nyomtatóm mint neked, így nem tudom ellenőrizni. XP-még akadna....na meg word 6.0 de nyomtató
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • szia
  nem belebeszélni akarok, de próbálj  meg futni egy kört a linuxos-samba-s printszerverrel, mert nagyon úgy látszik, hogy ez zsákutca...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbálgattam állítgatni a Word 6 -ot, de máshol lehet a barbatrükk, lehet egyszer kiderül (pl: egy újratelepítés által).
  Van viszont egy másik út - ami pillanatnyilag szintén nem járható, pedig elvileg annak kellene lennie.
  Ez pedig az alábbi: Leaser-nyomtatót a WIN 0 USB portjára feldugni, mivel hálózatban van az új WIN 10 -es gép és a régi XP -s, megosztani mindkettőnél minden nyomtatót, egyéb erőforrást és amikor a WORD 6 -ból akarok nyomtatni, a WIN 10 -es Leaser-nyomtatóra küldeni a feladatot.
  Igen ám, csakhogy a WIN 10 nagyon önző, lefelé használ minden megosztott erőforrást, de a sajátjait nem engedi az XP-s gépnek, hiába van engedélyezve. Ha sikerülne használni az övéből a Leaser-nyomtatót, akkor meg lenne oldva a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK.

  A World 6 vélhetően karakteres nyomtatásra van beállítva. Ezt már nem kezelik a mai nyomtatók.

  Az utolsó Windows XP drájverrel rendelkező nyomtatók drájvereivel próbálkozhatsz.
  A nyomtatók szabványos nyelven kommunikálnak a gyártók termékskáláján belül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát lehetséges, hogy így van, karakteres és nem PostScript, viszont a HP különféle lézer nyomtatóit már a '90 -es évek közepén is tudta működtetni, sőt beágyazott képeket, grafikonokat is ki tudott küldeni, így ezzel az új nyomtatóval is kell tudnis. A kérdés csak az, hogy hogyan?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg a megosztás lehetséges útja itt van leírva!??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, itt lehet a kutya elásva. Most a járvány napjaiban nekiálltam a problémának megint és eljutottam idáig < kép> és elakadtam. Ugyanis nem tudom a saját 2 évvel ezelőtt telepített WIN10 -em jelszavát. Bekapcsoláskor mindig elfogadja ami valamikor be lett írva és az stimmel. De, hogy mi azt nem tudom. Próbálgattam most az XP -ről a WIN10 -es géphez való csatlakozáskor beírni amikre tippeltem, de nem jött be egyik sem.
  A kérdés: hogy lehet megkerülni a problémát. Például, hogy vegye onnan most is a jelszót, ahonnan a bejelentkezéskor veszi, vagy bejelentkezéskor írja ki a csillagok helyett. Úgy gondolom ez a probléma fölmerült már másnál is, biztos van rá megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Vezérlőpult, felhasználók, katt a felhasználóra, bal oldalt: kapcsolódó feladatok.A hálózati jelszavak kezelése. Kijelöl, eltávolít vagy módosít.

  ez az XP gépre vonatkozik.

  Másik parancs:
  start futtatás ''control userpasswords2'' -> speciális fül -> jelszavak kezelése.
  Ez törli a password minden elemét. Azután létrehozhatsz újat amit megjegyzel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, köszi, de nem ez a baj. A WIN10 -es gép korlátlanul hozzáfér az XP összes erőforrásáház, ráadásul az XP -nek tudom is a jelszavát.
  A fölfelé való úttal van a baj, amikor az XP -ről megtaláltam a WIN10 -en levő nyomtatót, az ahhoz való csatlakozásnál kérte a WIN10 jelszót. Ezt nem tudom, bár a WIN10 betöltődésekor az eltárolt jelszóval belépteti magát, de ki nem írja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ha az eredeti problémád megoldódott, akkor az újnak (még ha kapcsolódik is ehhez) nyiss új témát, ugyanis a Tudástárban egy téma – egy kérdés/probléma elv érvényesül. Ha pedig mégsem oldódott meg, akkor miért fogadtál el megoldásnak hozzászólást?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó, nyitok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd