ZIP titkosítási hiba
2020-02-15T19:46:40+01:00
2020-02-17T14:07:47+01:00
2022-09-09T17:45:27+02:00
fa4hu
Sziasztok!

Van egy titkosított ZIP fájlom, amelyből egyes fájlokat ki tudom másolni, és újabb fájlokat bele tudok másolni (tehát jó az általam megadott jelszó), de a fájlok egy részét, amikor ki akarom másolni, azt írja, hogy hibás jelszó.

Windows 10-en Total Commander, de próbáltam már 7ZIP-pel és WINZIP-pel is, ugyanaz a helyzet.

Hogyan lehetséges ez?

Előre is köszönöm a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az a legvalószínűbb, hogy az egyik alkalommal, amikor a Total Commanderrel adtál hozzá file-okat más jelszót adtál meg. Előfordulhat, hogy nem volt szándékos és ugyanazt szeretted volna megadni, de épp más volt a billentyűzetkiosztás, vagy csak simán elgépelted kétszer ugyanúgy.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Sérült a fájl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az szuper.... akkor a Total Commander nem kezeli megfelelően a titkosított ZIP-et vagy maga a titkosított ZIP omlik könnyen össze, mert egyébként az SSD 100/100-as, és semmiféle fájlprobléma nem volt rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem lehet hogy a ZIP csak egy konténer és a filek egyenként vannak titkosítva?
  Vagyis amilyen jelszóval betetted, olyannal veheted ki, de ez akár filenként lehet más és más.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajna nem, egyben lettek titkosítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd meg WinRar progival is. Az a végén kiírja mi végett nem tudja kicsomagolni. Sérült e, vagy a CRC hiba, jelszó van elrontva, stb. Abból kb tudod majd, merre keresd a hibát. A CRC hibát általában ki tudja javítani. Ez esetben megnyitod a WinRart, a hibás fájlra jobb egér, majd "archívum kijavítása". Ezután megkérdezi hová tegye a javított archívumot, és ha szerencséd van, akkor rendbe hozza. Boldogul a zip fájllal is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kezdjük az elején. Hogyan készült ez a Zip file? Milyen platformon, melyik tömörítő programmal (melyik verziójával) ? Egyszerre tetted bele a file-okat?

  Kibontásnál használd ugyanazt a programot ugyanazon a platformon, amivel betömörítetted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Windows 10 alatt készült 7zip-pel (2018-ban frissen telepített verzióval, azóta lecseréltem, így nem tudom, akkor melyik volt a legfrissebb), majd Total Commander-rel adtam hozzá fájlokat.
  Sem a TC, sem a 7zip nem tudja kitömöríteni az összes fájlt, ahogy a WinRAR sem. Maga a fájl nem hibás, azon nem tud mit javítani egyik CRC-javító, helyreállító program sem, utána is ugyanúgy kitömöríthetetlenek egyes fájlok.  • Add to Phrasebook


  • No word lists for Hungarian -> English...


  • Create a new word list...


  • Copy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a legvalószínűbb, hogy az egyik alkalommal, amikor a Total Commanderrel adtál hozzá file-okat más jelszót adtál meg. Előfordulhat, hogy nem volt szándékos és ugyanazt szeretted volna megadni, de épp más volt a billentyűzetkiosztás, vagy csak simán elgépelted kétszer ugyanúgy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát minden, a ZIP-ben tárolt állományhoz külön jelszó tartozhat? Akkor én voltam tévedésben, hogy a hozzáadáskor mindig az eredeti jelszót kell megadni kétszer. Az viszont érdekes, hogy mindkétszer ugyanúgy gépelhettem el az eredeti jelszót. Próbálkozom az elütésekkel, köszönöm az ötletet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd