Feszültségingadozás, rendszerdiagnosztika

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Van már ilyen témád, abban folytasd a probléma megoldását!
Feszültségingadozás, rendszerdiagnosztika
2020-03-23T09:54:52+01:00
2020-03-23T11:16:46+01:00
2022-09-09T18:45:26+02:00
Teeborg
Sziasztok! 

Korábban már indítottam egy témát feszültségingadozás miatt, így most nem is részletezem a problémákat, itt meg tudjátok tekinteni az előzményeket:
Előzmény

Ami azóta történt: 
Szétszedtem az egész gépet, sűrített levegővel kifújattam a tápot, ventillátorokat és tulajdonképpen minden mást is. A procit újra pasztáztam, felkerült egy új win10. Az alaplapon és a tápban is átnéztem a kondikat, nem találtam felpúposodott darabot. 
A problémák valamelyest enyhültek, a hangszóró most már csak elég ritkán gerjed, de a fagyogatás kezd visszajönni a rendszer használata közben, tehát nem oldódott meg a dolog. Azóta még lefuttattam egy erőforrás tesztet a beépített alkalmazással, de nem igazán tudom értelmezni. Ez alapján kb. dobjam ki az egész gépet, mert minden területen figyelmeztetést dobott ki. Vagy ez egyáltalán nem jelent semmit? 
Köszönöm, ha hozzászóltok, bármilyen segítség jól jönne. Sajnos csere/próba alkatrészekkel nem rendelkezem, tehát nem tudom egyesével lepróbálni, hogy mi okozhatja a problémát.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

 • A gépedben van olyan hardver elem amely ezt okozza. Ez lehet akár a proci is.De a vga és nem utolsó sorban a hdd.
  Bal sarokba írd be(nagyító) megbízhatóságfigyelő
  ekkor megtudod mely az az eszköz ami gondot okoz nálad. A lairatban proci , hdd,vga hibák vannak.E mellett kelle vizsgálódnod..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmi értelme annak, hogy egy meglévő, lezáratlan problémádra mégegy témát nyiss. Az se mentség, hogy belinkelted az előzőt.

  A cserealkatrészekre szükség lesz a hiba behatárolásához. Ha ilyenekkel nem rendelkezel és nem is szándékozol beszerezni őket, akkor nem marad más választás, minthogy elviszed egy szervízbe. Elmondod az eddigi történetedet és ők megállapítják a hibát. Ez mindenképpen többe fog kerülni, mintha te magad állapítanád meg a hiba forrását, de ha a pénz nem számít, akkor tedd ezt.

  Ha mégis szeretnéd magad megállapítani a hibaforrást, akkor elsőként kiszereled az összes nélkülözhető alkatrészt a gépből és egy teszt időszak alatt azok nélkül használod. Pl. videokari, második hdd, stb.
  Ha nincs javulás, akkor a tápegység csere a köv. lépés. 
  Harmadikként alaplap, majd a hdd, végül a proci és a memória cseréje következik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Van már ilyen témád, abban folytasd a probléma megoldását!
abcd