DVD író,miért nem írja meg a lemezt?
2020-10-10T10:21:10+02:00
2022-07-24T14:07:34+02:00
2022-07-24T14:41:55+02:00
Hubardoni
Üdvözlök mindenkit. Egy újabb nehézséggel jövök elő.Így kezdődött a dolog:-egy idő óta a számítógép DVD írója,nem mindig akart írni. Konkrétan:ha nem írt meg egy lemezt elsőre,második próbálkozáskor megírta.De ez most megváltozott.Minden mást csinál (beolvassa a lemezt,törli a lemezt),de már egyáltalán nem ír. Próbáltam DVD-t írni a Fremake VidoeConverterrel és a Nero 7-el,de nem írja meg (eddig ezeket használtam gond nélkül). Több lemezt is próbáltam. Végül vásároltam egy új DVD írót,de ugyanaz a helyzet. Windows 7-t használok. Mit lehetne tenni? Köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Szia!
Kábelcsere is volt? Ezközkezelőben eltávolitani az írót,ujraindítás,próba...szerencse
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia! Miért nem használod a oprendszer beépíttet íróját?
  Vagy válogatsz a sok közűl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Miért nem használod a oprendszer beépíttet íróját?
  Vagy válogatsz a sok közül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit lehetne tenni?

  - Engedd el a Win7-et. Win7-en és úgy amblokk a Windows-on túl is van élet.
  - Felejtsd el a CD-DVD adathordozókat. Annyi sok lehetőség van már adatok tárolására, multimédiás tartalmak lejátszására. Miért kell ezeket a vackokat még erőltetni 2020-ban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engedd el a Win7-et. Win7-en és úgy amblokk a Windows-on túl is van élet.
  - Felejtsd el a CD-DVD adathordozókat. Annyi sok lehetőség van már adatok tárolására, multimédiás tartalmak lejátszására. Miért kell ezeket a vackokat még erőltetni 2020-ban?

  Az ilyen hozzászólásoknak egy általános "Hogyan tároljuk az adatainkat 2020-ban" (vita) témakörben van értelme, és létjogosultsága (ott egyet is értenék veled), de ebben a témakörben, a konkrét problémán vajmi keveset segít.

  De hogy problémára is válaszoljak:

  Ez egy szoftveres hiba, méghozzá a Windows-ra rátelepített C++ Runtime Library problémája. Az a gond, hogy ebből igen gyakran van frissítés, sőt, akkor is egy újabb verzió kerül fel, ha egy másik programot telepítesz, és az kvázi egy újabb verziót "hoz magával". De mivel ebből a Windows alatt mindig csak a legfrissebb lesz az aktív, így a Nero is onnantól kezdve azt látja, azonban a Nero számára ebben vagy egy olyan megoldás van már, amire nem lett felkészítve - esetleg a Nero egy újabb verziója, vagy frissítése már igen - vagy éppen ellenkezőleg, már nincs meg benne az a kódrész, vagy hívás, amire a Nero-d hivatkozni akar. A lényeg, hogy valamikor a Windows-on futó C++ Library kicserélődött, és most már egy másik - feltehetően frissebb - az aktív, és onnantól kezdve minden program, amelynek erre van szükséges, ezt a frissítettet látja. Szerintem ha megnézed a Windows / Vezérlőpult / Programok eltávolítása vagy módosítása alatt, akkor láthatód, hogy ott több Microsoft Visual C++ Redistributable verzió is van már feltelepítve, csak hát egy időben, az op. rendszered csak a legújabbat biztosítja az éppen futó alkalmazások felé, de ez a Nero-nak már nem jó, általában olyan új verzió, amire a régi Nero-d már nem tud mit kezdeni, és futási időben leáll.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végül vásároltam egy új DVD írót,


  Kb 6-7 éve olvastam a CD-k, DVD-k archiválási kepésségeiről, tartósságáról.
  Elő is kotortam a régi CD-t DVD-t és elkezdtem HDD-re menteni őket.
  Volt amit nem sikerült, de 90%-ban sikerrel jártam.
  Tavaly vettem egy új laptopot, beraktam őket. Talán 1-2 amit még tudott olvasni de többit már nem. 3 éve meg NAS-n van minden számomra fontos adat meg kép. + a bizt..másolata egy másik helyen (városban) lévő NAS-n.
  De ha te ehhez ragaszkodsz akkor posta árában küldök neked ingyen 1-2 guriga CD-t DVD-t. Évek óta itt hevernek a szekrényben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm mindenkinek a hozzászólását. Ami a DVD írók használatát illeti:-egy ismerősömnek írok meg DVD lemezeket (részemről már rég nem használnék DVD írót...sőt helyette betenném a 2. ssd-t,a windows 10-el rajta...)),akinek nincs se számítógépje,se okos telefonja,csak egy DVD lejátszója. Ő csak így általam tud hozzájutni a JW-TW (Jehova Tanúi videó adásai) videóihoz,amihez mindketten ragaszkodunk. Erről ennyit. Ami a Windows 7-et illeti,mindenki maga dönti el,nem? Ami az írást illeti. Értem én ha a Neronak gondja van,de a Fremake VideoConverternek is? Igen én is arra gyanakodtam,hogy szoftveres hibával állok szembe,de azon úgy gondolom az sem segít (még nem próbáltam) ha a Windows beépített írójával próbálom megírni a lemezt. Csatolok egy képet a " C++ Runtime"-kal. Hogyan tudnám megoldani a problémát,megmaradva a Win7-nél? Ha a szükség megkívánja,átállok a Win 10-re,de csak ha elengedhetetlen! Mi a véleményed,"axtros"?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Megpróbáltam a Win 7 beépített írójával. Az eredmény ott van a képen amit csatolok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Ha a megoldás könnyű lett volna,megoldottam volna én magam. Azért írtam ide,mert arra számítottam,hogy segítséget kapok,és most is abban reménykedem. Mit kellene tennem? Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszön,kedves vagy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az új DVD írót azért vásároltam,mert hihetetlenül olcsó és gondoltam kizárom azt,hogy a régi ment tönkre. De sajnos ott vagyok,mint az előtt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát nem tudom mennyire volt olcsó, de helyette vettél volna egy média lejátszót (ha a TV-dben nincs beépített) például ilyet vagy ehhez hasonlót: media player, és mehet minden egy filléres USB-re.

  Ami a Windows 7-et illeti,mindenki maga dönti el,nem? 

  Ragaszkodni egy megszűnt támogatású operációs rendszerhez... ...hát te tudod. Mint mondottam "Windows-on túl is van élet", példáu: Linux Mint. Teljesen ingyenes, szabadon felhasználható, annyi gépre telepíted amennyire akarod, teljesen friss és folyamatosan frissített még vagy öt évig,  és ha nagyon ragaszkodsz a CD íráshoz és nem hardveres a problémád, még azt is meg tudod oldani. Mi több, telepítened sem kell ahhoz hogy használni tudd, mer' egy pendrájvról is vígan elfutkorászik...

  Az ilyen hozzászólásoknak egy általános "Hogyan tároljuk az adatainkat 2020-ban" (vita) témakörben van értelme, és létjogosultsága (ott egyet is értenék veled), de ebben a témakörben, a konkrét problémán vajmi keveset segít.

  Ha ezt kérdezte volna, hogy: 5'25-ös floppy-ja nincs véletlenül valakinek egy pár darab, úgy kiírnék rá néhány Terabájtnyi anyagot? Akkor elmagyaráztad volna neki, hogy ezt egy mai géppel hogyan lehet megoldani, vagy lebeszélnéd róla?
  Szerintem nem kellene a kérdezőt egy gyakorlatilag elavult technológia használatára biztatni! De te tudod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csatolok egy képet a " C++ Runtime"-kal. Hogyan tudnám megoldani a problémát,megmaradva a Win7-nél? Ha a szükség megkívánja,átállok a Win 10-t
  re,de csak ha elengedhetetlen! Mi a véleményed,"axtros"?

  Csak egy ötlet: töröld le az összes C++ Runtime Library-t, majd a Nero-t is, és telepítsd fel újra, hogy a Nero hozza magával azt a C++ könyvtárat, ami neki kell. Aztán persze lehet, hogy ez miatt más programod fog sírni, de ez már egy másik probléma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ezt kérdezte volna, hogy: 5'25-ös floppy-ja nincs véletlenül valakinek egy pár darab, úgy kiírnék rá néhány Terabájtnyi anyagot? Akkor elmagyaráztad volna neki, hogy ezt egy mai géppel hogyan lehet megoldani, vagy lebeszélnéd róla?

  Az 5'25-ös floppy-k kora lejárt. A DVD írás, illetve adattárolás csak nem szofisztikált és hatékony megoldás, ettől még ez a technológia ma még létezik, és használható. 5-10 év múlva talán már elfogadott sem lesz (mint a floppy-k), de most - 2020-ban - még meg van a létjogosultsága. Csak nem korszerű, és a mai átlagos adatmennyiségekhez kicsi a kapacitása. (A gyártásához szükséges műanyag előállításának környezetvédelmi problémáiról már nem is beszélve, de ez már nagyon messzire menne :) )

  Szerintem nem kellene a kérdezőt egy gyakorlatilag elavult technológia használatára biztatni!

  Senkit sem buzdítottam semmire. De ha a kérdezőnek most éppen ez a technológia áll a rendelkezésére, és problémája van, akkor a rendelkezésére álló eszközökkel kell megoldania a feladatát. Az igen rossz tanács (és nem túl szakmai), hogy dobj ki mindent, a problémád megoldhatatlan, az elavult eszközeid miatt. Azzal kell dolgozni, ami van. Aztán ha probléma elhárult, akkor kell elgondolkozni a technológiai továbbálláson, hogy legközelebb ilyen helyzet már ne fordulhasson elő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm szépen. "töröld le az összes C++ Runtime Library-t, majd a Nero-t is, és telepítsd fel újra",kipróbálom. Tudom,hogy ez más programokat is fog érinteni,de újra telepítek más programokat is. Amúgy a Windowsom le van mentve (a mostani állapotában) és vissza tudom állítani,ha nagy gond lenne. A közeljövőben tervbe van véve a Win 10 telepítése,de még nálam nem jött el az ideje(már van is vásárolt Win 10 kulcsom). Köszönöm,hogy konkrétan a technikai részét nézed a dolognak,és nem az elavulást akarod "gyógyítani". "Bendegúz"-nak is igazat adok,jónak találom az ötletét ("helyette vettél volna egy média lejátszót"+"és mehet minden egy filléres USB-re".). Ez az én fejemben is felmerült (gyakorlatilag régebben nekem is egy ilyen DVD lejátszom volt,mielőtt okos TV-t vásároltam volna,utána meg eladtam,mármint a DVD lejátszót...),és még mindig fontolgatom (és ha ezt választom akkor felszabadul egy hely a gépemben a 2. ssd-nek amire a Win 10 kerülne!),de először gondoltam,hogy a saját házam táján oldom meg a problémát. Miután kipróbálom az "axtros" által javasoltakat,még visszajelzek. De ha vannak új ötletei valakinek,kérem írjátok meg. Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos,kipróbáltam az "axtros" által javasolt módszert,de sajnos nem vált be. Amikor megpróbáltam a Nero 7-et újra instalálni,hibaüzenetekkel találkoztam,vagy 2,3-al(gyakorlatilag nem tudtam felinstalálni a Nero 7-est!).Kipróbáltam a Fremake VideoConvertel-lel is,és azzal sem megy. Valamiért,nem tudok lemezeket megírni,még ha új DVD írót használok,akkor sem! Így most felhasználom a lementést,hogy visszaállítsak mindent,és várom a további ötleteket. Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelenleg visszaállítottam az eredeti állapotokat. Várom az újabb ötleteket. Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az igen rossz tanács (és nem túl szakmai), hogy dobj ki mindent, a problémád megoldhatatlan, az elavult eszközeid miatt.

  Aztán hol is hangzott ez el, hogy dobjon ki mindent? Ja, sehol...?
  Az hangzott el, hogy saját és a további problémák megelőzése érdekében lépjen tovább.

  Azzal kell dolgozni, ami van.

  Ez a gányolás, meg taknyolás kategória. Igazán szakmai jótanács.
  Az iskolai és az állami szféra forráshiányos területén tevékenykedő rendszergazdák üdvözletüket küldik!

  Hubardoni
  Kaptál tanácsot, olvass vissza. Egy pendrájvra és néhány percre van szükség a kipróbálásához, és pluszban még az is kiderülne, hogy hardverhiba áll e a háttérben. De, ha egyszerűbb a Windows-t kalapálni, ám legyen...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia
  ezt próbáld ki, hátha.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm szépen. Sajnos hibaüzenet lett. Csatolom a képet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Beszédes hibaüzenet! :) Lehet tudni milyen DVD íróval és milyen lemezekkel próbálkozol?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • DVD író: HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD5. Lemezek: DVD-RW,CD-RW,DVD-R.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lemezek márkája lenne a kérdés. Ez egy 4000Ft-os író, előfordulhat, hogy nem fog tudni gagyi olcsó lemezeket megírni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint már más is ajánlotta, érdemes volna az adatkábelt (sata) kicserélni és megnézni, hogy úgy is ugyan ez e a probléma.
  Továbbá az is kérdés, hogy a régi íróddal ugyan olyan márkájú és típusú DVD-t próbáltál írni amit régebben sikerült is, vagy nem?
  Mivel sajnos nem minden író támogat minden márkájú DVD-t.



  Anno volt nekem is, hogy pl a Ridisc-et gond nélkül megírta de a TDK-t csak az után volt hajlandó írni ha frissítettem a Firmware-t rajta, ettől függetlenül olvasni bármelyik márkájút tudta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Verbatim lemezekről van,szó,olyanokról amit régebb megírt a régi író,de már a régi sem és az új sem írja,és gondolom,hogy itt nem író,vagy lemez probléma,hanem szoftver probléma áll fenn...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A sata adatkábel csere meg továbbra is figyelmen kívül van hagyva.... de miért?
  Tény, hogy kevés esély van annak a hibájára, de nem kizárható.
  (Legfőképp oxidációból származó kontakthibára gyanakodnék. Lehet az is elég ha 10x lehúzzuk - visszadugjuk a kábel mind2 végét.)

  Ha szoftveres a probléma, akkor az esetben valószínűleg az egész operációs rendszert kellene újratelepíteni, mivel több program és maga az oprendszer is képtelen kiírni a lemezt így aligha hiszem, hogy beállítás vagy 1 hiányzó dll okozná ezt.
  Ezt esetleg egy LIVE Windows vagy Linux alól lenne érdemes kipróbálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon sajnálom,de igazad van. A sata kábel kicserélésével minden helyrejött. Csak a pontok megítélésében talán az a helyes,ha azt jelölöm ki,aki először jelezte ezt. Ő volt " ferkoo10". Úgy gondolom,ha a tanácsát azonnal megfogadtam volna,már rég lezártuk volna a dolgot. Ezért az ő álláspontját fogadom el megoldásként,habár erre te vezettél rá. Sajnálom,hogy így történt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még egy dolog ami a kábel "oxidálására" utalhat,az volna,hogy időnként miután "errot" jelzet,másodjára megírta a lemezt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig én válaszoltam neked előszőr,pont azt hagytad ki??
  Örülök h jó lett!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd