Bannoltak, de nem ip cim alapján! Akkor hogyan?!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Lásd hozzászólásomban.
Bannoltak, de nem ip cim alapján! Akkor hogyan?!
2020-10-18T21:38:22+02:00
2020-10-19T15:12:38+02:00
2022-09-10T01:30:27+02:00
LiZ4rD
Sziasztok! Hatalmas problémám lenne, amire hozzáértő emberek segítségét várom. Mivel nem találtam a fórumban hosszas keresgélés után sem az enyémhez hasonló eredményt, így megnyitottam ezt a témát, hátha valaki tud segíteni.  (Kissé hosszas lesz a mondandóm, de hiszem, hogy igy jobban megérti mindenki a problémámat.)

Adott egy játék, amelynek Forgotten Hope 2 a neve. Annyit kell róla tudni, hogy eleinte a Battlefield 2 második világháborús modjának indult, aztán a kezdeti sikerekre való tekintettel standalone játék vált belőle, azaz nem kell hozzá a BF2 alapjáték megléte, önmagában is elfut.

Ezt a játékot nem régen kezdtem el játszani, (kb. tavaly október környékén) A játék, -szerintem szuper volta ellenére is- kevés szerverrel rendelkezik (7-8 darab van) melyek nagyrésze 100 játékost tud befogadni. Én egy FH2 RANKED nevü szerveren játszottam eddig, ahol összevesztem Discordon a szerver üzemeltetőjével, aki egy orosz srác. Az eredmény az lett, hogy ki lettem bannolva erről a szerverről. Ez a fiókom (LiZ4rD néven) lett bannolva.

Nem ijedtem meg, volt letöltve UrbanVPN, magyar lokációra csatlakoztam, és játszottam tovább a szerveren, de ugyanúgy LiZ4rD néven, csak raktam bele két kötöjelet. Játszottam igy 2-3 napig, majd újra lebannoltak. Ugye, magyar lokalizációs VPN-t használtam. No para mondom, megyek új lokációra, legyen Ausztriai. Igy is volt, játszottam tovább vagy 10 percig, aztán ezt a fiókom is bannolták. Nem baj mondom, van még hely bőven a vpn-ben, csináltam új profilt **LiZ4rD** néven, majd 20 mp alatt ezt is bannolták. Na még ez igy ment egymás után vagy 5-6 alkalommal (új profil-új vpn lokáció) majd egyszer csak azt vettem észre, hogy teljesen mindegy milyen vpn lokációra csatlakozok, egyikkel sem enged belépni a szerverre. Gondoltam én itt, az admin letiltotta a VPN szervereimet is. Átmentem a Widscribe VPN-re, de ott sem tudtam egy lokációval sem felcsatlakozni a szerverre. 

Itt gondolkoztam el rajta, hogy eleinte csak az IP cimem tiltotta, majd ezt még ki tudtam játszani VPN-nel. Mikor már a VPN-nel sem tudtam csatlakozni (2 alkalmazást is próbáltam) akkor elgondolkodtam rajta, hogy talám a MAC-címem tilthatta. Megváltoztattam a MAC-címem is, gépem restart, próbáltam a szerverre csatlakozni, igy sem engedett.

Szerencse, a konyhában is van gy számítógépem, a játékot letöltöttem arra is, kíváncsi voltam, hogy a másik gépemen be-e tudok lépni a szerverre. Csináltam a játékban megint új profilt, csatlakozni próbálok, nem tudok azon se. (Rájöttem, hogy azért, mert a 2 számítógépem egy netes modemröl fut, tehát az IP cime a kinti gépemnek is ugyan az, mint a szobában lévőnek, amin tiltottak) Na mondom nem gáz, szedek le VPN-t erre a gépre is. Igy is tettem, UrbanVPN-t töltöttem le erre is, kipróbáltam egy török lokációval csatlakozni, os voilá! Ment! Fel tudtam menni a szerverre a konyhai gépemen egy új accountal amit csináltam xy néven. Irány vissza a szobába! Itt is benyomtam az Urban VPN-t, török lokációra állítottam, és próbáltam felcsatlakozni azzal az accountal, amivel a konyhában lévő gépen sikeresen fel tudtam. Jön a meglepi: A szobai gépen nem tudtam csatlakozni a szerverre.

Tehát, amire én gondolok: Eleinte az IP címem lett tiltva, de mivel ezt sokszor meg tudtam kerülni VPN-nel, az admin más módon tiltott le. Ez az amire nem tudok rájönni. A MAC címem alapján nem tilthatott, hiszen megváltoztattam azóta, így sem működik a játék. Az internetszolgáltatómat sem tilthatta, hiszen a konyhában lévő gép is ugyan ez a szolgáltató, és azon tudok játszani (De ott is csak VPN-nel!)

Én már több napja gondolkozok rajta, hogy mit tilthatott le a gépembe ami miatt még VPN-nel sem tudok csatlakozni csak a konyhai géppel. Kérem, ha valaki tudja a megoldást, akkor irja le. Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvastátok. 

Szép estét!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • " ha valaki tudja a megoldást, akkor irja le."

  békülj ki az adminnal. kérj bocsánatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Telepített játék, lehet IP - MAC - Alaplap és egyéb egyedi azonosítók, egyben és külön is.
  Meg oldás: amit Secnir írt, békülj ki az adminal és önmagaddal, vagy játssz mással - máshol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már próbáltam, nem mentem vele semmire. Békülni egy orosszal olyan, mintha az oroszlánt akarnád békíteni a zebrával. Lehetetlen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos más szerveren nem tudok játszani ebben a játékban, mert ez az egyetlen szerver, ami tele van minden nap. :/ Ha kérek új modemet a szolgáltatómtól, van rá esély, hogy azzal fel tudok csatlakozni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen.
  Kb. ugyan addig mint korábban. Nem csak IP+MAC a bannolás alapja, hanem pl. a PC digitális ujjlenyomata, de figyelembe veszik a szolgáltatót is és emiatt az új IP sem játszik. Ami egy darabig segíthet, az az új regisztráció, másik néven, másik e-mail címről. De ez is csak időleges. Az ingyenes  VPN azért nem jó, mert azok többsége transzparens VPN. Átlátnak rajta és egyértelműen betudják azonosítani, hogy ki van a VPN mögött, függetlenül attól, hogy milyen lokalizációt állítasz be. Emellett a játék küld a szerverre egy titkosított adatfolyamot, amiben benne van a hardver ID-d és az is, hogy ki voltál korábban, milyen néven voltál regisztrálva. Így új regisztráció esetén is tudnak azonosítani. Ami segíthet, az egy teljesen új gép vásárlása és a játék arra telepítése. Ezzel egyidőben új internet előfizetés vásárlása. Majd ezután egy olyan e-mail címmel történő regisztrálás, amit korábban még nem használtál a játékban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel irod,hogy másik PC értelemszerüen másik telepitése a játéknak és azon müködött akkor ott a megoldás
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Már próbáltam, nem mentem vele semmire.

  Akkor, sajna, így jártál. De legalább tanulhatsz belőle: akár igazad van, akár nem, nem veszel össze egy szerver üzemeltetőjével, amennyiben használni szeretnéd még azt a szervert.

  De ami a fontosabb: te most egy védelmet szeretnél megkerülni, kijátszani, ami minimum szürke zóna – így ezen a fórumon nincs helye.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Lásd hozzászólásomban.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd