Tp link router ip cím nem működik
2020-10-28T21:53:55+01:00
2020-10-29T10:04:22+01:00
2022-09-10T01:41:47+02:00
Monchi
Sziasztok! 
Digi kábeles netet átirattunk más névre. Maradt a router, viszont ha jól értelmezem akkor meg kell adni neki a digi által adott új felhasználó nevet és jelszót. Próbáltam beírni a böngészőbe a 192.168.1.1, 192.168.0.1, illetve a router alján található  tplinkwifi.net, de mindegyikre azt dobta ki, hogy nincs kapcsolat. Én tök hülye vagyok ehhez,  nyilván net nélkül bekellett volna jönni egy oldalnak ahová beírom az új nevet meg jelszót es utána van netem újra??  Segítsetek légyszi! Köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Kezdjük az alapoktól: router be van dugva/kapcsolva? Az a gép, amiről próbálod elérni biztosan rá van kötve?

  A címek, amiket próbáltál, helyesek. Legalábbis a 192.168.0.1 és a tplinkwifi.net. Tehát ha a router be van kapcsolva és rá vagy kapcsolódva, akkor ezeknek be kell jönnie.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az alapok ott kezdődnek, hogy nyomunk a reset-t a routeren, hogy gyári alap állapotba kerüljön. 
  Most akár lehet 192.168.0.250 is a router IP címe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A router be van kapcsolva, a net a routerbe be van dugva. Közben rájöttem h az én ip címem  192.168.0.193 de nem jön be a felh. nev, jelszó.
  Resetet hogy kell nyomi? Utána mit kell tenni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minden routernek van kezelési útmutatója (User Manual) elolvasod, vagy Google keres.
  Utánna meg azt kell tenni amit eddig nem tudtál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A router már pár éve  megvan. Nem az enyém. Megvettem az apósomék lakását, vele a routert.  A digit a nevemre irattam és most nincs net.  Semmi nem változott csak a név. A router ugyanott van, ki sem lett húzva. Nincs doboza,nincs használati útmutatója,fogalmuk nincs anno ki csinálta meg nekik   hogy működjön. 
  Szóval nem tudok mit elolvasni, nem tudom megis mire keressek rá. Ezert regeltem ide, hogy segitséget kérjek.  Kaptama digitől nevet és jelszót hogy beállitsam a  routert. Vagyis csak sejtem, hogy a név es jelszó azért kell. És itt elakadtam....a segitséget nem úgy vártam hogy olvassam el a utasításokat,ami mellesleg ha lenne én lennék a legboldogabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közben rájöttem h az én ip címem 192.168.0.193

  Nyiss egy parancssort, írd bele ezt: ipconfig /all

  Az "alapértelmezett átjáró" sorban lévő IP cím lesz a router IP címe. Lehet hogy https:// protokollon éred el, és az is lehet hogy másik porton (8080, 8888 pl.). Ha így sem megy: reset.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már megvan az én ip címem. De még senki nem erősített meg abban, hogy akkor net nélkül be kellene jönni a felh. név, jelszónak? Azt kell oda beírnom amit adott a digi? Net kábel a routerbe legyen bedugva?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már megvan az én ip címem.

  Nem a te címed kell, hanem a routeré.

  net nélkül be kellene jönni a felh. név, jelszónak

  Természetesen, de ezt tudhatnád magad is, ha egy icipicit gondolkoznál: tegyük fel hogy új a router, soha nem volt még beállítva, szerinted nem az a logikus hogy az admin felülete minden esetben elérhető? Gondolkozzatok már kicsit kérdezés előtt!!!

  Azt kell oda beírnom amit adott a digi?

  Nem. A router admin felületének adatait az ismeri aki beállította, vagy ha hozzád hasonlóan hozzá nem értő állította, lehet az alapértelmezett értéken hagyta, amit a kézikönyvben tudsz megnézni (vagy egy Google kereséssel, típus plusz "default password" kereséssel.)

  Net kábel a routerbe legyen bedugva?

  Ha már volt beállítva PPPoE kapcsolat és te ész nélkül csak összedugtad, lehet a szolgáltató már ki is tiltott mert a korábbi, már nem érvényes hitelesítő adatokkal próbálkozott az eszköz. Próba szerencse, én tuti nem csatlakoztattam volna a WAN oldalt míg be nem állítom az eszközt. A másik, és ezt másodszorra írom: ilyen esetben a reset a legtisztább megoldás (nulláról mindent).

  Szerintem hívj valakit aki látott már routert közelebbről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rosszul fogalmaztam. Az én routerem ip címe van meg.  Nem a telefonomé.
  Eletemben nem vettem routert, nem állítittam be semmit, nekem.csak csatlakozni kellett,így remelem megérted,ha lövesem nincs róla hogy működik. Nem tanultam informatikát sem soha. 
  A rouerhez még mindig nincs semmi hasznalati utasítasom. Nem én vettem es nem most.  Leírom megegyszer,semmit nem húztam ki semmiből. Minden úgy van ahogy volt.  Atirattam a nevemre,hazajöttem és nincs net. Nekiültem laptopon nézelődni  hogy mégis hová kell beírjam azt a nevet es jelszót amit a digi adott, vagy ha nem ez a megoldás akkor megis mit kell hová regelnem vagy mittudomén. Nem értek hozzá. Ezért kértem itt segitséget. De csak hülyének nézést és kioktatást kapok.  Pedig léirtam az elején, hogy nem.értek hozzá. Pppoe kapcsolat wan oldal....fogalmam sincs mit jelent. Nem tudom mit kell csinálni,de leírom századszor is,semmit nem húztam ki es nem dugtam sehová. 
  Kerem most már csak az írjon aki elfogadja hogy nem értek hozzá és közben megérti azt is hogy semmit nem allitottam el es nem huztam ki. Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tegyük fel resetelek....es aztan mit kell tegyek?? 
  Es meg mindig nem tudom a digi altal adott felh.név es jelszó mire jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt kaptam a digitől. Az én laptopomon windows 10van. Rákerestem hogy kell azon beállítani de sikertelent írt ki modem hibára hivatkozva. 
  Mellesleg abban sem vagyok biztos, hogy nekem a gépemen vegig kell-e csinálni ezt vagy sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az eszköz típusát sem írod le, nem lehet segíteni. Ha pedig az eszköz típusa már megvan, akkor a gyártó oldalán ott lesz a használati utasítás is. Ha az alapján sem megy akkor hívj valakit aki látott már ilyet és beállítja neked. Ez lesz a leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy ha ennyire bizonytalan vagy, kérj meg inkább valakit, aki be tudja állítani. Így távolról csak a sötétben tapogatózunk!
  Reset után egy router beállítása igényel némi hozzáértést annak érdekében, hogy jól be legyen állítva minden. Egy hozzáértőnek kb 15-20 perc, és bízok benne, hogy vannak még olyan kollégák, akik nem horror áron csinálnák ezt meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd