A családunkról írok emlékíratot wordben.
2020-12-12T17:51:15+01:00
2021-01-13T12:58:16+01:00
2022-09-10T04:15:27+02:00
nyugdíjas1000
a képeket csatolomhozzá a word kinálta lehetőséggel élve "Csatolás" Win. 10-ben csinálom. Ingyenes Webes office.  Működik az elképzelés, hiszen ha a kép nevére kattintok , be jön a kép. Aztán feltettem a Goggle Drive.ba. Először ott is működött. Aztán meghülyült. Megkavarta a képeket. Mit csináljak?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha wordben szerkeszted, egyszerűen mentsd ki .pdf-be, így a formázás is és minden megmarad. 
A képekre való hivatkozás egyébként is necces, mert azokat minden esetben a a fájl mellé kell csatolni. 
Egyszerűbb, ha a wordbe simán beágyazod ( mentéskor a pdf-ben is megmarad) és a nagyobb méretű képeket a doksiban megfelelően elnevezve mellékeled, amit külön meg lehet nézni. Amennyiben erről van szó persze.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit – és ezáltal önmagad is –, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ingyenes Webes office.

  Ez mit takar pontosan? Tudomásom szerint nincs ingyenes Office.

  Aztán feltettem a Goggle Drive.ba.

  Micsodát? Milyen formátumú állományt? Kérdés: ha már Drive-ban lesz a "helye", akkor miért nem a Google által biztosított szerkesztő van használva?

  Aztán meghülyült.

  Ez csak nyafogás, nem a probléma leírása. Mi a probléma?
  Mit csináljak?
  Meg kellene pontosan fogalmazni a használt eszközöket, formátumokat, elvárt és hibásnak vélt működést. Esetleg megfelelő eszközt választani a feladathoz. Ha ezek valamelyike nem teljesíthető, akkor a "mit csináljak" kérdésre a válasz: paprikás krumplit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az elődeimről, és a gyaerekeimről, unokáimról szeretnék írni, míg az erőm engedi. Most már végkép döntöttem, hogy powerpointban írnám le. Mivel fotokat, videókat is szeretnék beletenni. És úgy látom, hogy ez lesz a legjobb. Ehhez kérnék, olyan oktatási anyagot, amelyből 82 éves fejjel is rövid idő alatt megtudom tanulni. Elnézést a címért, de kevés karaktert engedett meg a rendszer. Tudom, kevésszóval sokatmondani. Én is erre törekedtem mindíg. A kevés szó stimmel, csak a sokat mondással vaolt egy kis baj.
  Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem egészen érthető, mi a probléam... mg milyen programban készíted.
  Vélhetőelg arról van szó, hogy a google online szerkesztője másként tördeli a szöveget (más margó, betű, stb...), emiatt eltolódnak a képek, és az un. körbefutás miatt esetlegesen el is kerülnek a helyükről. 
  Ha valamelyiket nem tudod megnyit, az meg azért lehet, mert a géped meghajtóján lévő képhez van linkelve, ezeket az online fájl már nem kezeli.
  Vagy... hát majd ha pontosabb infók lesznek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv ,
   
  Szerintem ezen lejátszási lista megtekintése segítségére lehet a fennálló probléma megoldásában. 

  Itt érhető el a google inygenes prezentáció készítője: Google Diák: bemutatóit az interneten is létrehozhatja és szerkesztheti, díjmentesen.

  Arra hívnám fel a figyelmét, hogy a prezentációhoz  összes "szükséges alapanyag"  legyen egy mappába másolva a google drive-ba, vagy amennyiben használja a google fotó tárhelyet  (telefon is oda fotóz, ha be van állítva) -at ottani prezentációhoz szükséges fotókat én albumba rendezném - és ha esetleg linkel kell rá hivatkozni, onnan azt már nem törölném.

  Remélem a linkelt oktatóvideó sorozat a segítségére lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  Most már végkép döntöttem, hogy powerpointban írnám le.

  A power point a létező legrosszabb választás erre a feladatra! Szépen kérem erre a feladatra ne használja! Nem erre való.

  Ha valóban maradandót szeretne alkotni és nem csak néhány oldalnyi írott anyagról és pár fotóról/videóról van szó, a legjobb amit tehet, hogy összegyűjti egy mappába a fotókat/videókat, a szöveges tartalmat meg egy sima szövegfájlba gépeli, a szövegfájlba meg linket helyez el a tartalomhoz tartozó képről/videóról. Ha az anyag ilyenformán össze van szedve, akkor már oda lehet adni olyan személynek, aki ebből korrekt dokumentumot -- lehetőleg PDF kimenettel -- készít.

  Példa:
  "Kirándulás, egy szép napos hétvégén (d:\csaladom_tortenete\kepek\kirandulas_01.jpg)"

  De mondok jobbat:
  A mellékelt linkre kattintva (>> klikk ide <<) letölthet egy faék egyszerűségű, ellenben nagy tudású Zim notes nevű alkalmazást. Ennek segítségével nagyon szépen össze lehet állítani a forrásanyagot.
  A forrásszöveget fejezetekre lehet bontani, ennek sorrendjét később szabadon meg lehet változtatni, a fotók/videók elérési útját egyszerűen bele lehet húzgálni a szövegbe. A program sima szöveges fájlokat állít elő, amit szintén oda lehet adni utómunkára egy olyan személynek, aki korrekt módon össze tudja ebből állítani a történetet.
  Egy rövid leírás magyarul az alkalmazásról: >> klikk ide <<
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha wordben szerkeszted, egyszerűen mentsd ki .pdf-be, így a formázás is és minden megmarad. 
  A képekre való hivatkozás egyébként is necces, mert azokat minden esetben a a fájl mellé kell csatolni. 
  Egyszerűbb, ha a wordbe simán beágyazod ( mentéskor a pdf-ben is megmarad) és a nagyobb méretű képeket a doksiban megfelelően elnevezve mellékeled, amit külön meg lehet nézni. Amennyiben erről van szó persze.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt már kicsit elterelődött  a powerpointos ötlet, így már ötletet is adhatok.. mi lenne, ha 

  SlideShow-t , úgy látom videót is tud csinálni a windows fényképek alkalmazással, lehet hozzá háttérzenét is adni és alánarrálni is, ezt az egészet  az onedrive-ba menti a program  ( vagy pendrive-ra vagy akárhová)

  De úgy látom ez így hatásosabb mint egy powerpoint-os/google diás prezentáció...

  Esetleg ha más programmal lenne elkészítve a képekből a vetítés, azt fel lehet venni videó formájában a Win+G lenyomásával elméletileg  elindul windows 10 alatt az "xbox gamebar"-ezzel lehet videót készíteni a képernyőről  majd a win+alt+R   kombinációval indul is/áll le a felvétel.  Ezt meg lehet vágni az előbb említett windows képek appal, ott lehet alánarrálni és esetleg háttérzene hozzá stb.

  -ha nem megy egyszerre akkor részletekben is mehet, ami nem sikerül az kuka, de a végén csak össze lehet hozni valamit így is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Tökéletesen igazad van. Egy jó paprikás krumplit sokkal gyorsabban  megcsinálok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tisztelt Moderátor!
  Azzal kezdem, hogy lenyűgözött az a tudás ami ezek mögött a beírások mögött van. Bennem van a hiba. Egyik, hogy nem tudok angolul. A másik, hogy tájékozottságom , bizony jóval kisebb mint a hozzászólóké. A készségemről nem is beszélve. Bár már több évtizede használom a számítástechnika nyújtotta előnyöket. 
  Nem szaporítva a szót, az én tudásszintemhez Gőz Aranka javaslata áll a legközelebb 
  "Ha wordben szerkeszted, egyszerűen mentsd ki .pdf-be, így a formázás is és minden megmarad.
  Egyszerűbb, ha a wordbe simán beágyazod ( mentéskor a pdf-ben is megmarad) és a nagyobb méretű képeket a doksiban megfelelően elnevezve mellékeled, amit külön meg lehet nézni. Amennyiben erről van szó persze."

  Igen Aranka erről van szó. A kulcs a pdf-be való kimentés.  És a képek beillesztése a szövegbe. Legfeljebb , több részletben készítem el. De a fájlokat egy mappába teszem.  
  Később majd próbálkozom mással is. 
  Ha lehetne én mindenkinek pontot adnék, de a Gőz Aranka javaslatát fogadom meg. Azért mert ez felel  meg a jelenlegi tudásszintemnek a leginkább. Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd