Gyenge/Akadozó Wifi Koax/UTP lehetőség
2020-12-27T12:51:40+01:00
2020-12-28T16:49:21+01:00
2022-09-10T03:41:50+02:00
Divusz
Sziasztok

A következő szituációba találtam magam. A lakásban a nappaliban az álmennyezeten belül(a mikró fölött) található a modem és a router, innen megy(menne) az egész lakásba a wifi. Sajnos a távolabbi szobákba már nem ér el megfelelő jelerősséggel. Arról nem is beszélve ha valakinek mikrózni támad kedve akkor arra a pár percre minden megszakad és szinte használhatatlan.

A routert és modemet nem helyezhetem át sajnos. Repeatert már próbáltam de a forrás helye miatt ugyanaz a probléma áll fent. Powerline adaptert is próbáltam de az álmennyezetbe csak elosztóba tudom bedugni, emiatt szakadozik még vezetéken keresztül is. Kettőt is próbáltam mind a kettő hol működött hol nem. Kábelezés lenne a legegyszerűbb tudom de itt is megvan kötve a kezem mert szem előtt nem lehet sehol kábel...

Viszont minden szobába az egyik konnektor mellett van koax kimenet. Gondolom a TV-k miatt. A lakásba is koaxon jön be minden, az álmennyezetben pedig van koax elosztó, innen megy tovább a fent említett szituáció. Az lenne a kérdésem, hogy van e arra lehetőség hogy koaxon behúzom a netet a szobába. Tehát ami bejön "fő" jelforrás az az elosztón keresztül be a modembe és routerbe az álmennyezetnél, viszont lenne egy másik kijövő az elosztóból amit bevezetnék a szobámba és akkor ott megint modem/router minden egyébb. Onnantól kezdve meg a többi szobába powerline-nal el lehetne juttatni szerintem. Illetve láttam Koax-Ethernet átalakítót is csak nem tudom ezeket hol és hogyan lenne érdemes használni a megkötések miatt.

Előre is köszi a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ki a szolgáltató?
  Olyan nincs, hogy nem helyezhető át. Csak akarni kell.
  Más: A mikrót másik 230V hálózatiba dugni? vagy a router+modem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Győri Vidanet. 
  Nem fizikailag nem lehet áthelyezni, hanem nem lehetőség. Másszóval ott jön be a net az álmennyezetnél és át kéne kábelezni az egész lakást amit nem tehetek mert rondán nézne ki. 
  Mikró beépített így azt se rakhatom máshova.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elmondásod szerint a legegyszerűbb az, ha csatlakozót raksz az elosztóhoz, majd leveszed a kábelmodemet és routert. Majd a szoba olyan részére ahol a falból jön a koax azt hosszabbítod meg és bele a modembe-majd a routert használod.(AC12000) Ez csak az internethez kell. A digitális tv jel az jön a okostévére, mely tartalmazhat I.C kártyát. Tehát megoldható.
  Más: mivel a bérelt vonali szolgáltatás van(Magyar Telekom Nyrt.) a Vidanet.hu szolgáltatótól,nekik van saját optikai kábelük, karbonszálas 1,7mm átmérőjű lehet arra kellene váltani? Stabilabb, gyorsabb, és lehet olcsóbb is....a régi koax helyére behúzható.
  Más2: a koax-ethernet kombót felejtsd el. Semmi értelme. Meg felesleges pénzkidobás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mert rondán nézne ki.
  Muhaha. Hát ha telerakod a lakást jelerősítővel, az szebb lesz bizonyosan.
  Vagy marad a szakadozás.
  Bár nem tudom miképpen van a lakás berendezve, de a parkettaszegőkben direkt van hely a kábelnak kiképezve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az elosztónak meg 2 csatornás splitter 5-1000 MHz -nek kell lenni.>>PL. ilyen <<
  Az egyik ág megy a tv-k hez a másik pedig a kábelmodembe, majd onnan a routerbe. És már meg is van oldva a netszakadás felszámolása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lakásban a nappaliban az álmennyezeten belül(a mikró fölött) található a modem és a router,

  1. Üvegből van az álmennyezet, hogy látszik a leendő kábelezés??
  2. Az a mikró nyugodtan kukázható.
  3. A koax végére Cat6 kábelt kötsz és szépen behúzod vele. A fali csatlakozókat lecseréled RJ45 aljzatra. Az elkövetkező pár évtizedben biztosan nem fog kelleni a fali 75 ohmos koax kábel.
  Később pedig úgyis az utp kábel lesz árnyékolva, ha marad az ethernet szabvány.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lényeget az előttem szólók elmondták. Sajnos kábelezés nélkül nehéz lesz. De ha nem kelle a koax és védőcsőben megy,  kicseréled, Kell egy tekercs fali utp 100 m,  egy krinpelőfogó , esetleg egy kábelteszter.
  Ha van hely a védőcsőben csak kevés , drágább ugyan , de  használhatsz  üvegszálat. Néhány switchen az utp portok mellett van 1-2 sfp port, ezek szintén  1 Gb-esek, mint az utp portok.
  Két üvegszálas érpárnak kell a hely.  Valahogy levezeted , akár külső 1x1 cm-es szögletes öntapados kábelcsatornában, ahol nem feltünő. Aliexpresszen kapsz sfp modult nyárig még vám és áfamentesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hiszem hogy fzero konyhája/nappalija ezt megkívánja. Mit nem lehet érteni azon, hogy koax a bejövő kábel? Ez megy a modembe. Majd a routert használják. Hova rakja az UTP-t? Szakadozás van kéremszépen, amikor a mikrót bekapcsolják...........
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor át kell rakni a mikrót... is. De a kábelezés attól még áll... a végére tesz egy switchet /routert és kész.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  Mit nem lehet érteni azon, hogy koax a bejövő kábel? 

  Jó helyen van ez a büfé, akarom mondani routermodem. Az evidens, hogy a bejövő koax, de a kimenő bármi lehet. Ahogy  vasla írta: 10 gigabites multifiber sfp modul párban már bőven van  10 ropi alatt is. Azt még a CERN sem zavarja meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze ez így jó, de a gépet zavarja a büfé!! Ezért írtam, hogy a koax legyen meghosszabbítva, majd a szobába a modem + router és lesz bodottá. Ott nem zavarhatja semmi a készülékeket. És még közelebb is van a lan a TV -hez...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd