Wi-fi csatlakozási probléma

Wi-fi csatlakozási probléma
2021-01-02T23:36:08+01:00
2021-01-05T20:53:27+01:00
2022-09-10T04:00:33+02:00
Kosztya
Sziasztok, üdvözlök mindenkit!
Lenne egy problémám, amivel teljesen megakadtam:

Van egy Lenovo laptop Windows 10 Pro operációs rendszerrel (a többi paraméter szerintem nem  lesz fontos). Hiányzó drivereket telepítettek rá ami után az Eszközkezelő ugyan mindent korrektül felismert, viszont a Wi-fi kapcsolat teljesen megszűnt (Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter - az Eszközkezelőben).
Jelenség:
A Tálca jobb alsó sarkában a pici földgömb látszik. Ha a laptopot a vezetékes hálózatomra kötöm rá, minden normális. Ha a routerem Wi-fi-jéről próbálok csatlakozni, vagy a gép gazdájának a Huawei típusú Wi-fi jeladójáról folyton ez az üzenet fogad:
"Nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz"
Ugyanakkor a saját laptopommal és a mobilommal is tudok csatlakozni mind a saját Wi-fi-mhez, mind pedig az említett gép gazdájának a jeladójához is.

Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a probléma?

Amit eddig próbáltam már:
- Az eszközkezelőben a "Hálózati kártyák" alatt már mindent töröltem, majd "hardverváltozások keresése" (de simán gép újraindítással is csináltam) de semmi.
- Windows update-el is próbálkoztam
- Manuálisan is kerestem drivert a fönt említett adapterhez találtam is, de az sem segített.
Többször átnéztem a gépet és átbogarásztam már a netet is, de semmi hasznosat nem találtam ami segíthetne.
Tehát lényegében a Földgömbre kattintva a Wi-fi elérhetőségeket látja az említett gép, de valamiért nem tud csatlakozni.

Köszönöm a segítséget előre is!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Még egy igen fontos dolog van! Az ALT+F gombok kombinációjával is ki lehet egyes notebookoknál kapcsolni a wifit! Van olyan notebook ahol az az F2, F3, vagy F4 gombon van egy wifi jel. Az ALT+ez a gomb megnyomásával sikeresen ki lehet kapcsolni a wifit. Mivel nem tudom a notebook-od típusát számát, ezért javaslom, töltsd le a Kezelési utasítását, vagy kutakodj az F gombol ( legfelső sor) között, hátha itt is ezzel nézünk szembe. Más nem jut eszembe. Lehet persze még olyan is, hogy egy frissítés agyonvágta a wi-fi kártyád driverét. Dugd be a LAN kábelt, menj az eszköz kezelőbe, keresd meg a wifi kártyát, és próbáld meg jobb egér katt, "illesztőprogram frissítése". Több ötletem így látatlanban nincs.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nem teljeseb érthető, hogy korábban lehetett csatlakozni vele a wifire?
  Mondjuk a gép pontos típusa azért lenne érdekes, hogy meg lehessen tudni, milyen wifi eszköz van benne, milyen wifi normákat ismer (wifi b g n).
  De ha routert beállítod egy régebbi normára, mondjuk g n mix módra, akkor vélhetőleg megoldódik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gép pontos típusát most nem tudom leírni (otthon van én pedig melózom este 6-ig) csak annyit tudok, hogy egy Lenovo laptop.
  És igen, korábban lehetett csatlakozni róla wi-fi-n, a gazdája csak arról tudott netezni és most is csak arról tudna, ha sikerülne valahogy visszavarázsolni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd meg a hálózatnál, hogy magánhálózatra van állítva, vagy sem. Sokszor csak ez a baj a frissítésnél!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Törölj minden a Qualcomm-hoz tartozó drivert, aztán magát az eszközt is az eszközkezelőben.
  Dugd vezetékes net elérésre.
  Hagyd, hogy magától felismerje és feltelepítse a dolgokat a windóz.

  NE hagyd, hogy "merténaztjobbantudom" alapon kézzel frissítsenek olyan dolgokat, amiket a win nem ajánlgat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még egy igen fontos dolog van! Az ALT+F gombok kombinációjával is ki lehet egyes notebookoknál kapcsolni a wifit! Van olyan notebook ahol az az F2, F3, vagy F4 gombon van egy wifi jel. Az ALT+ez a gomb megnyomásával sikeresen ki lehet kapcsolni a wifit. Mivel nem tudom a notebook-od típusát számát, ezért javaslom, töltsd le a Kezelési utasítását, vagy kutakodj az F gombol ( legfelső sor) között, hátha itt is ezzel nézünk szembe. Más nem jut eszembe. Lehet persze még olyan is, hogy egy frissítés agyonvágta a wi-fi kártyád driverét. Dugd be a LAN kábelt, menj az eszköz kezelőbe, keresd meg a wifi kártyát, és próbáld meg jobb egér katt, "illesztőprogram frissítése". Több ötletem így látatlanban nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Manuálisan sikerült megoldani a problémát végül is:
  - Eszközkezelőben "Wifi driver" kiválasztása
  - Illesztőprogram frissítése,
  Ám itt:
  - Illesztőprogramok keresése számítógépen tallózással
  Utána:
  - Választás a számítógépen található illesztőprogram listából

  Itt dobott föl négyet is és az egyiket kiválasztva rögtön jó is lett!

  Köszönöm a segítséget mindenkinek, Neked dobok egy "elfogadást megoldásként" és remélem másnak is segít majd ez, aki hasonló problémával szembesül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd