Még egy Error 651 kérdés
2021-01-15T18:58:34+01:00
2021-01-18T07:37:59+01:00
2022-09-10T04:25:25+02:00
Szkokán Gábor
Sziasztok,

A régi dal (the modem or other connecting device has reported an error), minap elszállt a Wi-Fi ismét, mint máskor de a táp kihúzása nem oldotta meg a reset-et.
Azóta a WAN-t direktbe PC-be dugva van csak internet PPOE kapcsolattal.
Ha letiltom ezt a kapcsolatot és bedugom a WAN-t a Cisco routerembe és a LAN kábellel összekötöm a gépet és a routert a böngészőmben semmi nem jön fel a 192.168.1.1 alatt, mintha a router nem lökne tovább semmilyen jelet sem.

Ilyen esetben ha routerrel próbálok csatlakozni, a lennti képen ugyanazt az üzenetet kapom az internetre és a router-re is. Pikáns sztori hogy ha kihúzom a router tápját, akkor tök ugyanez az állapot a gépemen, a gépem szerint a router nincs ott (amin amúgy égnek a fények, kb mind is egyszerre a wi-fin kívül ugye).

Ps: volt már hogy 24 óráig is konfigurálta magát újra a router mire észhez tért egy nagyobb áramszünet után, de most már 3 nap eltelt.

köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

 • ...Azóta a WAN-t direktbe PC-be dugva van csak internet PPOE kapcsolattal...

  Ez alapján arra tippelnék, hogy nem a szolgáltatásban van a hiba. Vagy elromlott a routered, vagy nincs jól beállitva.

  Még valami:

  ...mint máskor de a táp kihúzása nem oldotta meg a reset-et...

  Egy jól működő router nem resetel, ha elveszed tőle a tápot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok közben rájöttem h az az Ethernet 2 csak valami VPN kapcsolat lehet szerintem, szóval ignorálhatjuk hogy nem megy.

  Közben ha bármit is számít, frissítettem a hálózat illesztőprogramját az Eszközkezelőben, de az se segített a router-nek.
  Szóval lehet új router a megoldás, bár nem értem hogy szállhat el az egész minden előjel nélkül, annyit sose vacakodott, ráadásul mind a 4 port egyszerre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit – és ezáltal önmagad is –, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amint a kápen is láthatod egy APIPA (169.254.x.x ) ip cimet kapsz  amit értelmetlen kisatirozni és ugyanakkor teljesen érthetö,hogy miért nem éred el a 192.168.x.x cimen a routert (mert nem azon a hálón van a géped)
  A router nem oszt ip cimet jelen esetben a gépednek (már ha oda van csatlakoztatva)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem ugyanazon a hálón van a gépem?
  Amint írtam a router a LAN kábellel a gépbe van csatlakoztatva, a net a WAN kábellel pedig a routerbe. Hiába ütöm be a böngészőbe az ip címet, hogy bármit is konfiguráljak, nem jön fel semmi.
  Feltételezem ezt jelentené, hogy ugyanazon a hálón van fizikálisan, csak virtuálisan valahogy ez nem valósul meg. Ugye ez lenne a probléma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 651 error javítás <<  milyen wifi és mely eszköz az, amely ezt szolgáltatta?
  MS szerint hibajavítás
  Más: Hogyan épül fel a net?
  - szolgáltató
  - modem
  - router
  természetesen mindnek a paramétere kell.
  Továbbá kölcsön router, mielőtt vásárolsz másikat, sokat segít a problémádon. Mivel PPPoE kapcsolat van, így net szolgáltatói oldalról tökéletes. Router csere mindenféleképpen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd