A tp-link-es routerem nem akar az internethez csatlakozni diginél vagyok
2021-01-22T15:22:35+01:00
2021-01-22T20:05:47+01:00
2022-09-10T04:35:27+02:00
Leoyard
Sziasztok! Digi-nél vagyok és ingyenesen egy elég gyenge routert adtak az ezres nethez ezért befizettem egy jobb tp-link-es routerre, de mivel nincs rajta optikai bemenet ezért a digitől kapott routert bridge módba kellett állítatni minden szuper ez meg is történt UTP kábellel összekötöttem a digis immár modemet a tp-link-es routerrel az itthoni eszközök érzékelik is jelszóval be tudok lépni, internetes böngészőbe beirtam a router IP-jét és bejelentkeztem a routerbe a "Connection Type" menüpontnál beallítottam a "PPPoE" - t majd megadtam a digitől kapott felhasználónevet és jelszót, majd állítottam új nevet a routernek ezek után elmentettem az adatokat ám az "Internet Test" pontnál megakad a történet ugyanis nem tudok kapcsolódni az internethez. A válaszokat és hozzászólásokat előre köszönöm! :)
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!

  A TP-LINK routered típusát meg tudnád adni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Model:Archer C5
  Sajnos a doboza nincs meg viszont a router alján a model alatt azt írja AC1200 Wireless Dual Band Gigabit Router, remélem ezzel tudtam segíteni :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A TP-LINK routeredbe belépve fent találsz egy Advanced feliratú fület. Kattints rá.  Ekkor bal oldalt kattints a Network csoportra, majd a WAN linkre.

  Pontosan mit látsz a következő sorokban:

  IP Address:
  Subnet Mask:
  Default Gateway:
  Primary DNS:
  Secondary DNS:
  Host Name:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Network menüpont nálam egy legördülő menü a LAN Settings résznél a Host Name-en kívül minden mást megtaláltam itt:
  IP Address:192.168.0.1 
  Subnet Mask: 255.255.255.0
  Default Gateway: 192.168.0.1
  Primary DNS: 0.0.0.0
  Secondary DNS: 0.0.0.0
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A WAN az internetszolgáltatóhoz kapcsolódással kapcsolatos beálllításokra vonatkozik, 
  a LAN pedig a te helyi hálózatod beállításaira.

  Kell legyen nálad WAN menüpont is valahol a Network legördülő menün belül vagy annak közelében. Szerintem ott nem stimmel valamilyen beállítás. Azokat kellene átnézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, nos sajnos ilyen menüpontot nem találtam, egyesével átnéztem mindent maga a router beállításain belül azt írta, hogy ellenőrizzem, hogy minden rendben van-e az internet szolgáltatómmal, így felmentem a Digi oldalára ahol kiirtak a mai napra egy országos karbantartást ami néhány helyen internet kimaradást okozhat még a végén vagyok olyan mákos h pont velem történik ilyesmi :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos ez is lehetne a magyarázat a problémádra, viszont én is megnéztem a DIGI közleményét erről és ott az áll, hogy ma volt az általad említett karbantartás, de hajnali 01:00 és 06:00 között.

  Visszatérve a korábbi gondolatmenetemhez, a WAN beállítások valahol meg kell legyenek a router haladó (Advanced) menüjében, mivel a korábban a PPoE kapcsolat létrehozásához megadott felhasználóneved és jelszavad változtatására csak kell legyen lehetőséged a Quick Setup (Gyorsbeállítás) menün kívül máshol is a routerben.

  Ha egy képet tudnál küldeni a routered beállítási menüjéről, talán előrébb jutnánk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd