Random szerű HDMI kép elvesztése
2021-01-26T20:55:13+01:00
2021-01-27T07:53:20+01:00
2022-07-18T22:13:44+02:00
Lowyee
Üdv!

Videokártyáról (1660 super) szeretném üzemeltetni a monitoromat, illetve a TV-met. TV-re HDMI keresztül megy a jel, míg monitorra Displayport kábelen.
Sikerült is mindent beállítanom (felbontás, kiterjesztett mód stb..) azonban néha random szerűen, elmegy a tv-ről a kép 1-2 másodperce, majd visszajön. Sőt olyan is van, mikor csak a TV-re teszem ki a képet, és magától átteszi monitorra és eltűnik a TV jele. Gépházba a megjelenítésnél rákattintok az észlelésre, akkor sem észleli utána a TV jelét. Ilyenkor vagy a számítógép újraindítása, vagy a TV ki be kapcsolása segít, de valamikor egy kis idő után visszateszi a képet a TV-re. (az előbb 5-8 perc után visszarakta a képet)
Operációs rendszer: windows 10; Videókártya drivere legújabb(próbáltam régebbi driverrel is). HDMI hossza típusa: 4world HDMI15m aranyozott
Kábel tesztelése megvolt (laptopon tökéletesen adja át a képet, nincsenek jelvesztések)

Mi lehet a gond ?
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Szia! 
    Nekem korábban hasonló (nem teljesen ugyan ez) volt a jelenség. Vagy felismerte a jelet a tv, vagy nem, így vagy volt kép, vagy nem volt kép, de a kábel és a laptop tesztelése után kiderült, hogy a tv-vel van a gond. Szoftvert kellett rajta frissíteni (szervizben), mert állítólag a HDMI verzióban voltak támogatottsági problémák. Azt követően minden tökéletes. Szóval, ha nem egy vadonat új tv-ről beszélünk, akkor egy frissítést megérhet.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Igen ez egy samsung LE32D400 nem tudom milyen "régi" kölcsön tv egyenlőre. Olvastam olyat is hogy a játék módot be kell kapcsolni a tv-n de sajnos az sem segített. Ma délután lehet szerezni egy másik TV-t megpróbálom akkor azzal majd.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd