Processzor és egér zaj a hangszórókban
2021-04-27T18:39:58+02:00
2021-04-29T06:10:13+02:00
2022-07-18T22:16:38+02:00
arsdiaboli
Sziasztok! A következő dologban kérnék segítséget:
Adott egy zsír új pc (Aquából összeszerelve), pár napja kapott win10-et, drivereket. A probléma, hogy hangszórót csatlakoztatva erősen sercegő, recsegő hangot ad ki függetlenül a hangerőtől. Konkrétan a processzor működését és az optikai egér mozgatását lehet visszahallani a hangszórókból. Használok külső usb-hangkártyát stúdiómonitorokkal, jó minőségű kábelekket, naprakész driverrel, illetve egy másik jack-es aktív hangszórót is és mindkettőnél ugyanaz van. Minden usb porton, minden audio kimeneten. Más gépeken is próbáltam, ott nincs gond. Egyedül fejhallgatóval nincs próbléma. A házban földelve van a hálózat rendesen, ezt is teszteltem.
Nyilván minden alkatrész garanciális, meg is próbálom érvényesíteni, de kíváncsi lennék, valaki találkozott-e már ilyen problémával, hátha valami bagatel dolog.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Néhány hete valaki azzal oldotta meg egy laptopon, hogy az energiagazdálkodásnál visszavette a CPU max. teljesítményét 99%-ra.

  Alapvetően ez EMI (ElektroMágneses Interferencia): végig kell tesztelni, hogy melyik kábel vagy alkatrész okozza. Első körben érdemes a géphez és attól menő kábeleket szétválasztani, hogy úgy csökken-e az áthallás. Lehet, hogy rossz a konnektorod földelése, átdugtad már másikba a gépet? Az is lehet, hogy elég csak megfordítani a csatlakozóját az aljzatban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Konkrétan a processzor működését és az optikai egér mozgatását lehet visszahallani a hangszórókból

  Valahogy vedd már fel légyszi,hogy ez milyen hang...! És csatold is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesítmény visszavétel nem segített. A házban több konnektort is próbáltam, illetve a csatlakozó megfordítást is, sajnos nem használt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Parancsolj
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Az első, mélyebb hang egy tápegység hangja (nem feltétlenül a PC-é, lehet a monitoré, vagy bármely más, külső perifériáé is, ahogy a kábeleken keresztül visszajut). A végén lévő magasabb frekvenciájú, több felharmonikust tartalmazó lehet az egér, de inkább mintha a monitor frissítése lenne, miközben az egeret mozgatják rajta.

  Fülhallgatóval jó eséllyel azért nem hallod, mert az nem csatlakozik a hálózathoz, nincs meg a másik (virtuális) pólusa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Szerintem" a monitorban lévő hangszóró "vonyít" ami HDMI-vel kapcsolódhat a géphez, mivel
  a VGA meghajtóprogramjával "allin" mindent felrakott, a tápegység meg szintén a monitor tégla tápegysége lehet ami meg a hangfal mellett/alatt/felett van elhelyezve. A műanyag dobozos aktív "hangfal" a jack csatlakozóval  meg a monitor mellett van és kész is a leírt jelenség. Kérj meg egy nőt hogy "képzelje el" a szitut, nekik "egyből" megvan. : D A stúdió hangfal nem tudom mi miatt búghat, de valószínűleg a külső hangkártya lehet a ludas ... esetleg a külső hangkártya van mikrofon illetve telefon közelében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • El tudnám képzelni, csak nálam onnantól nem életszerű a történet, hogy aki stúdió monitort használ, az egy műanyagdobozos zajkeltőt is tart mellette pluszban (tudom, hogy a zenészek általában gyengébb cuccokon is letesztelik a zenéiket, hogy azokon hogy szólnak, de ez túl nagy kontraszt). :)

  Ettől függetlenül lehet, hogy valamilyen formában igazad van. :)

  A témánál maradva: nekem is [E-MU] stúdió kártyám van, aminek helyhiány miatt az egyik felét kivezetékeztem a PC házából, ott figyel egy szalagkábelen lógva, minden Faraday kalitka meg különösebb árnyékolás nélkül, de szerencsére semmi zaja se búgása. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A cucc máshol nem produkálta a leírt jelenséget ezért biztosan "csak nála" lehet a hiba.
  Nekem is van a monitoromban hangszóró és (x) MUTE, állásban van.
  Lehet a gépen a hangkártya beállásoknál másik eszköz van kiválasztva és nem kap jelet
  a monitorba esetlegesen beépített hangszóró, de ha fel van "tekerve" a hangerő
  a monitoron az okozhat ilyen "áthallást" esetleg? Az egér is lehet gyanús ha nem kábeles.
  Túl sok a hibalehetőség én a helyében egyesével, engedném rá a perifériákat,
  eszközöket és figyelném mikor jelentkezik a leírt hibajelenség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak akkor hallottam hasonlót egy Genius minihangfaltól, amikor a (z árnyékolatlan, de legalább jó hosszú) kábele nem volt bedugva sehova, tehát gyakorlatilag világvevő rádióként működött. :)

  Most már én is kíváncsi vagyok, mire végigegerészi a cuccot, mindenképpen kiderül. Vagy nem. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A végén hallható vonyítás valóban az egéré, mozgatásra ezt produkálja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A helyzet az, hogy a gépet minden periféria nélkül vittem más konnektorokhoz, kizárólag a hangszórót tettem rá bekapcsolás után, és ugyanúgy zúgott. Se monitor, se hdmi, se külső hangkártya nem volt a közelben sem.
  Alapvetően nincs semmi a hangcucc közelében, ami ennyire zavarhatná. Ezt az aktív hangfalat is azért vettem be a képbe, hogy kizárjam a monitorokat, mint hibás elemeket. '
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt írtad máshol nem produkálja a hibajelenséget, biztos minden rendben van az elektromos hálózatddal, másra nem tudok tippelni már csak arra, te is kizártál már sok mindent.
  Kérdezz rá villanyos ismerősnél, hogy mi okozhatja nálad a jelenséget, de valami olyan
  eszköz is lehet ami egy körön van a számítógéppel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd