Bluetotth headset csatlakozási probléma
2021-06-05T10:13:32+02:00
2021-06-10T11:42:48+02:00
2022-09-10T07:45:22+02:00
Neofita
Sziasztok,

Windows 10 Pro 20H2 rendszerű gépem van, ehhez beszereztem egy Mp3, TF/SD Slot - STN-13 Bluetooth headsetet. Ezt a nyavalyát 5 napja telepítettem, akkor még a Windows indításkor hol egyből, hol pedig csak újraindításkor csatlakoztatta. De volt úgy is, hogy kikapcsoltam és egy idő múlva újra bekapcsoltam, ilyenkor már az volt a helyzet, hogy vagy hajlandó volt csatlakoztatni a Windows, vagy nem. A legújabb "szokása" (tegnap este kezdődött) pedig az, hogy csatlakozik aztán 1 percen belül szétkapcsol. Amúgy volt már nekem Bluetooth fejhallgatóm, ám annak a csatlakoztatása nem járt ilyen tortúrával! Mit kéne ezzel csinálni, hogy normálisan működjön? Esetleg a Bluetooth headset szerviz, mert eleve gyári hibás?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Kösz, már működik és elvileg az USB fax is jó, mert a Microsoftnál talált 7.63.0.50-es illesztőprogit elfogadta a gép, holott az régebbi, mint ami fent volt...  De egy hiba az MSI alaplapos gépen megmaradt (amelyiken korábban állandóan szétkapcsolt a Bluetooth headset), hogy a Word mindaddig hibásan működik (makrókkal van kínja) míg a Bluetooth bővítményt el nem távolítom belőle. Érdekes módon ez a Gigabyte alaplapos gépemen megszűnt a SCMS-T letiltása után!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • MIlyen BT van a gépben? 
  Mi a headset igénye? 
  Más gépen hasonlóan viselkedik? --> ha igen, akkor az bizonyosan eszközhiba. 
  Egyéb esetben máshol kell keresgélni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gépen lévő BT = CSR Harmony Wireless, a másik gépemen még nem próbáltam ki. De majd megkísérelem ma este, vagy holnap de.  Bár egyre inkább az az érzésem, hogy itt a Buletooth headset hibája áll fenn.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!  Bocs, hogy ezt mondom, de olcsó húsnak...Próbáltam rákeresni típusszám alapján, de ahány különböző cikk van róla a neten az mind különböző gyártót és specifikációt hoz, így az a gyanúm, hogy ez valami olyan Kínai csoda, amiben bármi is lehet - és ugyanolyan könnyen el is romolhat, vagy lehet gyári hibás. Én a headset hibájára tippelek, mert a Cambridge Silicon Radio (CSR) jó minőségű BT modulokat gyárt (gondolom más BT eszközzel nincs ilyen hiba azon a gépen).

  Szerintem cseréltesd ki a headsetet egy másik modellre (mert egy ugyanilyen valószínűleg ugyanilyen rossz lenne)! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  Én is a Headset hibájára gondolok, mert gyanús, hogy egyszer csatlakozik, máskor meg nem, továbbá, hogy  csatlakozik aztán 1 percen belül ki is kapcsol. Továbbá bár be van kapcsolva, de nem küld jelet a gépnek Bluetooth hiba_2.PNG
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Akkor egyre gondolunk. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami xar, az xar, azt kár lenne vitatni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként ezekben olyan kicsi az antenna, hogy már csak azért sem lehet belőlük értékelhető teljesítményt kicsikarni és ha éppen rossz szögben tartod a fejed a vevő antennájához képest, akkor azonnal el is dobja a kapcsolatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek sajnos mindegy, hogy tartom a fejemet! Amúgy pár kivétellel mind hasonló 6.000 Ft körüli árban van, szóval itt kidobtam 6 rugót az ablakon! Egyre inkább úgy gondolom, hogy asztali géphez NEM szabad Bluetooth headsetet venni, mert a drága és az olcsó is xar!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez már inkább csak a mese kategória.
  Egy ilyen eszköznek a hatótávolságát átlagosan 10m-ben határozzák meg, de 6-8 méteren belül teljesen egzakt, közelebbről meg méginkább. Ha kínai, ha nem. 
  A hibajelenség valóban gyanús, de korántsem egyértelmű. 
  Érdemes tesztelni külön-külön, illetve a stick driverét frissíteni, hogy biztonsággal kijelenthessünk valamit, és adott esetben felesleges köröket spóroljunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van egy Shanling DAP-om, meg egy APT-X fülhallgatóm. Kezdetben sokat reszelgették a Shanling firmware-jét mert voltak vele különböző problémák, többek közt eldobálta a BT kapcsolatot (mindennel, nem csak a fülessel, de a DAP pozíciójának a módosításával a legtöbbször helyre lehetett hozni a kapcsolatot). Aztán jött egy FW frissítés ami rendbe tette, azóta is jó. Mondjuk a Shanling nem egy olyan gyártó, amelyik támogatás nélkül hagyja a termékeit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kínai cuccokat is támogatják rendesen, ráadásul nagyjából minden eszközben ugyanaz a csip van, szóval nagy gebaszt nem lehet csinálni. Van egy csomó filléres kínai vackom, hibátlanul működnek, sőt kiválóan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A BT drv link<<<< felrakod és menni fog. Viszont azért  hozzátartozik ehhez, hogy a drv az majd 6 éves és nincs frissítése mert öreg készülék. A legutolsó drv az 2018 évjáratu.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem pedig van egy Kínai USB faxom, és az eszközkezelőben látom, hogy pont azon a napon tiltotta le a Windows, amikor az USB Bluetooth headsetet feltelepítettem. Sanszos, hogy a Bloetooth program kavar be. 

  Amúgy feldobtam a Bletooth progit a másik Win 10 gépemre is, és ott eddig, azon kívül, hogy ki kellett kapcsolni az SCMS-T - mert a 2007-es M.S. Wordnél folyton hibaüzenettel nyíltak meg a fájlok - nincs hiba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gépeden az töröld a BT kapcsolatokat. Mindet. 
  Aztán majd felrakja újra, vagy megkeresteted vele és párosítod
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz, már működik és elvileg az USB fax is jó, mert a Microsoftnál talált 7.63.0.50-es illesztőprogit elfogadta a gép, holott az régebbi, mint ami fent volt...  De egy hiba az MSI alaplapos gépen megmaradt (amelyiken korábban állandóan szétkapcsolt a Bluetooth headset), hogy a Word mindaddig hibásan működik (makrókkal van kínja) míg a Bluetooth bővítményt el nem távolítom belőle. Érdekes módon ez a Gigabyte alaplapos gépemen megszűnt a SCMS-T letiltása után!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz Gusstty komám, de ez nem kompatibilis az én Bluetooth adapteremmel, ez az illesztő program nem megy fel a gépre!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm minden hozzászólónak a segíteni akarást de a problémát megoldottam. A megoldás: a BT és az USB fax Revo Uninstaller-rel történt teljes legyalulása. Aztán előbb az USB fax, majd a BT újratelepítése. Így a BT napok óta hibátlanul működik!

  Bár az USB faxról így is le kell mondanom, mert 2 nap után újra letiltotta a Windows, ugyanis nem küld az eszközillesztő jelet... "Elvileg" hibás az USB fax modem, elvileg mert a Gigabyte alaplapos gépemen (ez egy ritkán használt tartalék gép) nincs semmi kínja!
  Bár
  a korábbi MSI 7680-as alaplappal sem
  a fax panel, sem az
  USB fax nem működött.
  Hmm, úgy tűnik, hogy az MSI alaplapok (a jenlegi
  MSI H67MA-E35)
  nem kedvelik a faxot!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd