"Nem találtunk meghajtót" - Windiws 10 telepítés
2021-09-09T19:31:04+02:00
2021-09-10T14:13:13+02:00
2022-07-18T21:40:25+02:00
bombo
Üdv! Új laptopomra (Lenovo Ideapad 5, 15ITL05) szerettem volna Windowst telepíteni. Ez mindaddig sikerült, amíg meg nem kérdezte a telepítő, hogy hova tegye fel a Windowst. Ekkor egy "Nem találtunk meghajtót" hibaüzenet fogad. Elolvastam az előző cikkeket is a témában, azonban nem segített semmi. Cmd-ben lefuttatva a Diskpart - list volume nem listázza ki az SSD-m, a BIOS viszont felismeri, hogy egy Samsung SSD van benne. Próbáltam drivert keresni hozzá, de nem találtam sehol olyat, amit elfogadna. Mi lehet ilyenkor a teendő?
A válaszokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mivel ezt a típust Windows 10-el árusítják azt kellene rátenned/rátetetned (neked nem megy).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A list volume parancs neked nem jó. Az egy kijelölt lemez köteteit, partícióit listázza. Ha nem jelölsz ki lemezt, akkor az összes kötetet listázza egy tömbben.
  De a diskpart-tal való kavarás felesleges. Ha nem látod a lemezt a grafikus felületen, akkor a diskpart sem fogja látni. Ti. a grafikus felület tulajdonképpen a háttérben lefutott diskpart parancsokat jeleníti meg.

  Neked semmit nem kell telepíteni!
  A laptopon van egy előtelepített Windows 10 Home verzió. Ebben minden szükséges driver benne van és így biztosan nem lesz vele probléma.
  De ha valami torrentboltos Windows 10 Ultimateenterprisesupergamerlight Editiont akarsz telepíteni, akkor csak egy vírus és bug halmazt telepítesz. Ez pedig akkor is igaz, ha a torrentboltban mást mondanak.

  Ha mégis neked a vírus verzió kell, akkor lépj be az UEFI-be (DEL; F1) és itt az Advanced/Intel VMD technology/CPU 0 Port 1 menüpont alatt az M.2 Slot 1 és M.2 Slot 2 opciókat állítsd át VMD módról PCIE módra. Ezután már fogja látni a telepítő a lemezeket. Feltéve ha a super torrentboltos Windows méretét nem úgy csökkentették, hogy az alapvető hardver illesztőprogram adatbázist kiszedték belőle. Mert ebben az esetben ez sem segít. Ebben az esetben kell egy lemezről betölthető M2 driver.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!
  Neked ez kell MI  leiratban található. A drv>>>Itten van  kicsomagolod és a telepítő pen-re másolod. Amikor odaérsz, hogy kell drv akkor betallózod és máris tudod telepíteni a w10 rendszert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Samsung spec drv-k >>>Itt vannak<<<
  A spájzba az Oroszok is evvel küzdöttek. Ahogyan azt @ECHO is írta a VDM kikapcsolása segíthet. Viszont ha visszakaőpcsolod majd akkor kékhalál lessz a jutalmad.

  @ECHO>>>Ebben a UEFI/BIOS -ban nincs az az opcoó amit leírtál. Csak VDM kikapcs...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lényegtelen! A VDM kikapcsolása, gyakorlatilag ugyan azt a hatást váltja ki, mint a VDM mode átállítása PCIE mode-ra. A VDM kikapcsolása után az M2 SSD PCIE módban fog működni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A laptop OP rendszer nélkül érkezett,
  én pedig egy tiszta Windows Educationt szerettem volna rátelepíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor ahogy írtam, kapcsold ki a VDM módot, hogy sima PCIE meghajtóként kezelje az UEFI az SSD-t. Az, hogy átállítod PCIE módra, vagy ha ez nincs, akkor a VDM kikapcsolása ugyan ezt az állapotot váltja ki. Ezután már látni fogja a telepítő az M2 SSD-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd