SSD winchester-t nem ismeri fel a gép
2021-10-20T17:52:13+02:00
2021-10-23T14:59:35+02:00
2022-07-18T21:46:40+02:00
newtwo
Üdv mindenki.
Az lenne a problémám hogy van egy Asus Rog GL502VS-FY004T laptopom melybe március végén vettem egy Samsung V-NAND SSD 860EVO 2,5" 1TB-os meghajtót ami eddig perfektül működött. Múlthéten csütörtökön a Win Update felhozott egy Asus-os frissítést (magam nem néztem de a support szerint BIOS frissítés volt) melyet letöltöttem majd újraindítottam a gépet. Na innentől kezdve csak az alapplapi üdvözlő logó jön be (Republic Of Gamers) a Biost és semmit nem töltött be. Próbáltam Windows pendrive-al meg egyebekkel de semmi. Majd kivettem ezt a Samsung vinyót és utána simán indult a gép. Gondoltam biztos rossz így visszaküldtem ahonnan vettem. Ott nem tudom mennyire vizsgálták de egyből küldtek helyette egy másik ugyan olyat. Szépen csatlakoztattam a laptophoz és ismét ugyan az történt. Az alaplapi üzeneten tovább nem tölt a gép. Van egy régi 1 TB-os HDD-m amit ugyan arra a csatlakozóra dugva simán felismer a gép és be is kapcsol. Abban kérném segítségeteket hogy mit kellene tennem hogy felismerje az újjonnan jött SSD-t. Vagy létezik hogy az is rossz? A válaszokat előre is kszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A downgrade után az eszközkezelőben a "system firmware" felkiáltójeles lett? Ha igen az azt jelenti, hogy a frissítésre váró, újabb firmware még mindig cache-ben van, és általa a BIOS még anélkül is visszafrissül, hogy újra letöltené az újabb verziót a netről.

Ha felkiáltójeles, akkor downgrade után tiltsd le az eszközkezelőben és pipáld be a driver eltávolítását is!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Üdv!
  A BIOS frissítés erre a 5 éves gépre alap majd >>3 évvel ezelőtti
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia.
  Asus oldalról tölcsed le a BIOS frissítést règebit elvileg engedi a règebire cserèlni ès próbáld meg az SSD utána. Az is lehet az új frissítésben hogy tiltották az SSD nem tudni ami neked van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Internet szerte ismert probléma: 3.06-tól kezdődően hibásak a BIOS-ai, vagyis az Asus szerint ez a normális működés, mert a Samsung EVO SSD-k (szerintük) nem támogatottak.

  Vissza kell tenned a 3.02-es BIOS-t, utána pedig le kell tiltani a Windows erőszakos driver frissítését, hogy ne írja felül:

  - Indítsd el a rendszerleíró adatbázis-szerkesztőt a "regedit" begépelésével a Start menübe.
  - Keresd meg a "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate" kulcsot.
  - Kattints a jobb gombbal a jobb oldali ablaktáblán, és válassza az Új> DUPLASZÓ (32 bites érték) lehetőséget.
  - Adj nevet az értéknek: "ExcludeWUDriversInQualityUpdate".
  - Kattints duplán az értékre, és módosítsd az "adatok" tulajdonságát "1" értékre.
  - Hagyd jóvá az "OK" gombbal, és indítsd újra a számítógépet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Sajnos nem engedi a régebbi bios feltelepítését. Hogyan lehet régebbi Biost feltenni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen verziójú BIOS van most rajta? Gépindításkor F2-t nyomogatva belép a BIOS-ba, a "main page"-n látni fogod, hogy melyik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt írja Version:306
  Gondolom 3.06 lehet.
  Ja és American Megatrends...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne te csináld, vidd be oda ahol az SSD-t cserélték, jelzed a problémát
  és ők vagy bevállalják a BIOS (downgrade) telepítést ezzel a felemerülő
  minden esetleges vissza frissítés letiltását is, ami mindig jelentkezni fog
  minden egyes újra telepítéskor jönni fog, mint egy mumus,
  amíg meg nem oldja az ismert hibá(já)t az Asus egy újabb BIOS verzióval.
  Esetleg kicserélik a neked egyszer már cserélt SSD-t, egy olyan típusra
  amivel nem lesz problémád se neked, se nekik ezután.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a helyzet hogy az SSD-t Alzán rendeltem, nekik csak Pesten van egy kirendeltségük én pedig Debreceni vagyok... Így elég macerás lenne nekik levinni a laptopot amihez gondolom nem is nagyon értenek max továbbküldenék valahová... Azt lehet megpróbálhatnám hogy visszaküldöm nekik a csere darabot hogy hasonló árban választanék egy másikat de arra szerintem egy elég erőteljes nemet mondanának mondván hogy a termék hibátlanul működik és használtam is fél évig az hogy most valami frissítés miatt nem lett támogatott ők nem tehetnek... Elsődlegesen azt akartam hogy van e egyszerű módja a BIOS régebbi verziójának felrakására, ha az nem megoldható akkor írok az Alzának ha cserélik szerencsém lesz ha nem akkor megpróbálom eladni hisz zsír új 4,5 év garival ráadásul most egy 10-essel drágább mint mikor vettem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor tedd azt, eladod és veszel egy olyat amit biztosan támogat.

  Ezért jó helyben üzletben vásárolni, mert lehet drágább, de kérésre beépítik,
  ha baj van vele orvosolják, és általában nem kérnek érte külön összeget,
  mert nem egy fél napos művelet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írtam privátban a frissítési hibával kapcsolatban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kigyomlálta a fórummotor a linket, mert vírusnak érzékeli (a Firefox is, de nem az), itt a helyes fájl: "GL502VS-AS.302", a mérete pedig 6.162.432 bájt, ezt kell átnevezni "GL502VS-AS.309"-re. Forrás:

  h00p://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/GL502VS/GL502VSAS302.zip

  A "00"-át írd át "tt"-re!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Recovery Failed. Fail not found. Ezt írja ha bootpendrive-on próbálom megcsinálni. A zip fájlt kicsomagoltam egy FAT32-re formázott pendrivera. A fájl nevét átírtam GL502VS-AS.309 -re. Meg olvastam valahol hogy bin-re változtassam a végét de úgy sem sikerült.Ha WinFlas-en keresztül próbálom betölteni ott hiába más a név a verziószámot látja hogy régebbi és nem engedi felrakni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor csiholj rendszergazdai jogú parancssort a WinFlash mappájában, majd /nodate kapcsolóval indítsd a programot, pl.:

  C:\Program Files (x86)\Asus\WinFlash\WinFlash.exe /nodate
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, haladunk :) Így már sikerült felrakni a 302-es verziót és a vinyót is felismerte. Megcsináltam ezt a "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate"-s cuccot is annyi hogy nekem nem ott van a windows update hanem "Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate" és itt csináltam meg amit írtál duplaszós 32 bites cuccot. De újraindításnál azonnal elkezdi a 306-os verziót újratelepíteni és onnantól megint nem látja a vinyót... Nem tudom hogy a 302-es verzió telepítése után be kell valamit állítani a BIOS-ban hogy ne keressen frissebb verziót?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egybeírtam az elérési utat a backslash-ek nélkül, viszont ha te kihagytad a "policies"-t, akkor nem jó helyen hoztad létre a kulcsot. A helyes elérési út:

  "Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate".

  Ha ott nincs "WindowsUpdate" mappa, akkor hozd létre azt is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megcsináltam az új elérési utat, megcsináltam a 32 bites duplaszót is 1-es értékkel, újraindítottam a gépet, elindítottam a WinFlasht, feltelepítettem a 302-es verziót és mikor bekapcsolt a gép már jött a gépházból az üzenet hogy újraindítás szükséges valami System Firmware-helyről amit nem tudom mi de amint újraindítok azonnal telepíti a 306-ost vissza...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A downgrade után az eszközkezelőben a "system firmware" felkiáltójeles lett? Ha igen az azt jelenti, hogy a frissítésre váró, újabb firmware még mindig cache-ben van, és általa a BIOS még anélkül is visszafrissül, hogy újra letöltené az újabb verziót a netről.

  Ha felkiáltójeles, akkor downgrade után tiltsd le az eszközkezelőben és pipáld be a driver eltávolítását is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ééééééés Működik :D Gratula és köszönöm. Most már újraindítás után is ez a verzió maradt és az SSD-t is felismeri. Azt nem tudom ez a sok mahináció fog e kárt tenni a gépbe de ettől függetlenül köszönöm :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szívesen! Nem tesz kárt a gépben, viszont az automatikus BIOS frissítés innentől kezdve csak akkor fog működni, ha visszaengedélyezed az eszközkezelőben a "system firmware" opciót. Időnként nézz fel az Asus honlapjára, hogy jött-e ki hozzá újabb BIOS és ha igen, akkor frissítsd, ha pedig megint ellehetetleníti az SSD működését, akkor tedd vissza a régit, a "system firmware"-t meg tiltsd le újra!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd