Windows 11 Android Subsystem kipróbálása Virtuális Gépen
2021-11-27T10:46:09+01:00
2021-12-03T16:32:29+01:00
2022-06-29T08:25:44+02:00
*deleted_18408462
Sziasztok !

Kérdésem volna akinek már van esetleg hasonló tapasztalata, VMWare Playerben próbáltam legutóbb még mindig sikertelenül valahogy sehogy nem jelenik meg nekem a Microsoft Storeban az Amazon Appstore..  Virtualboxban nem is tudtam 8GB virtuál ramot adni a Windows 11-nek , tekintve hogy összesen van a host gépnek ennyi ramja.. majd VMWare Playerbe is telepítettem egy Windows 11 Insider Beta buildet immár 8 GB virtuál rammal (egyelőre semmilyen swappeléses lassulást nem tapasztaltam) , valamint a VMWare kezeli a második szintű virtualizációt is (elvben) de valamiért még továbbra sem látom sehol az Amazon Appstore-t, sem semmilyen Android alkalmazást.

Hyper-V , Virtuális gép szolgáltatások aktíválva vannak , minden kombinációt kipróbáltam, de semmi eredmény.. Van esetleg valakinek ötlete mit ronthattam el?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ahogy érzed...
Akkor fuss neki: How to get started with Android apps on Windows 11
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • "Az Android alkalmazások futtatásának lehetősége egyelőre csak az Insider felhasználóknak, és azok között is csak amerikaiak számára érhető el."

  Megjött az Android alkalmazások futtatása a Windows 11-be - de nem neked
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, ezt hogy kell érteni? GEOIP alapján ellenőrzi hol vagyok helyileg, vagy System Locale szerint ? 

  A system locale legalábbis inglis , IP-t meg tudok neki adni amerikait hacsak ezen múlik (?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felejtős.

  Gondold végig:
  - A Windows 11 egy virtuális gépen fut, korlátozott valós hardverrel
  - A virtuális gépen futó Windows 11-en fut egy virtuális gép amin fut az Android Subsystem
  - ...

  Kb. mint amikor egy dobozt becsomagolsz egy másik dobozba, hogy ezt az egészt berakd egy harmadik dobozba...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem , ez már logikusabbnak is tűnne , ha nem lenne a Virtualizációs motor egy-az-egybe átküldve  a vendég gépnek is , amiben pl. egy további virtulis box is simán tudja használni a SLAT-ot ... eleve virtuál gépen tesztelném mivel nincs rá keret hogy egy fizikai masinát vegyek csak azért hogy ezen tesztelgessek egy olyan szoftvert ami nem is biztos hogy a megfelelően működik.. tehát ha ez igaz akkor ez így sakk-matt , öngól, mivel nem fogom tudni letesztelni, hogy megy-e rajta az ami nekem kéne..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a VMWare-ben futó Windows 7 alatt futó komplett W11 megy a VirtualBoxban mitől ne menne az Android Subsystem? (Nem a harmadik , hanem csak a második mélységben ? )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy érzed...
  Akkor fuss neki: How to get started with Android apps on Windows 11
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz megtaláltam mi a hiba:  Processor: Intel Core i3 8th Gen, AMD Ryzen 3000, Qualcomm Snapdragon 8c, or better.

  Eszerint ez a gond ... a jelenlegi proci ugyanis: 

  Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz

  5. generációs ... akkor ez ennyi , marad a BlueStacks mindenkinek köszi a segítséget...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kipróbáltam megy gyengébb hardverrel is úgy mint a windows 11 de nem éri meg mert több erőforrást használ mint az emulátorok pl bluestacks
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De minek a BlueStacks?

  - Kel az Androidos telefonod, tableted,, amin fut az az app, amit Windowson is futtatni szeretnél.
  - Kell egy USB kábel, amivel a telefont, tab-ot, a számítógéphez csatlakoztatod.
  - Kell a scrcpy, ami tükrözi az eszköz képét a Windowsra. Ha kellenek plusz szolgáltatások és nem elég a scrcpy nyújtotta minimal, akkor meg megveszed az ApowerMirrort.

  A WIndows csak egy minimális erőforrást igényel. Mindent az Androidos eszköz intéz. Nem kell hardvert, memóriát lefoglalni a használatához, mint az Android emulátoroknak. Természetesen a telefon kezelését az egérrel és a billentyűzettel tudod elvégezni. Az alkalmazásokon belül is tudod használni a fizikai billentyűzetet és egeret. Az ApowerMirror külön előnye, hogy nem csak az Androidos eszközöket kezeli, hanem az Apple hasonló eszközeit is.

  Nem véletlen, hogy az új Windowsoknak ez a ficsöre izgatott fel eddig a legkevésbé. Gyakorlatilag egy teljesen értelmetlen és felesleges dolognak tartom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezt még nem próbáltam de biztos h jobb erőforrásba. annyira nem szoktam használni androidos appokat gépen csak egy pár percre kellett az meg gyorsabb volt a már telepített bluestacksel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem arra kell, hogy a Whatsapp egyáltalán elinduljon..  a PC-s kliens mindenképpen csak úgy indul el, hogy már eleve fut valós időben egy telefonos kliens is.. nade itt jön képbe hogy :

  1. egyrészt nem szeretném telepíteni a telefonra , mert csak ,  és amúgy se vagyok kíváncsi egy kémszoftverre főleg nem a telefonon, még egy virtuálgépbe elmegy - sörrel - de azon kívül semmiképpen,

  2. nincs is elég hely már a telefonomon főleg nem hodály nagy , brutálisan belassító kémszoftverekre nem...

  nekem ne egy szoftver döntse el hogy én miben óhajtom futtatni, majd én szépen eldöntöm, és ha úgy döntök, hogy egy virtuális gépbe fogom futtatni, akkor bizony ott fog futni.. 

  Ennyi tömören.. és egy 50 megás program kedvéért nekem ne legyen 8 giga ramigénye a futtattó környezetnek, meg 8adik generációs processzor, hanem legyen 50 de max 200 mega az egész cakkumpakk, meg fusson egy magon oszt viszont lágytojás, és ha kell éppen akkor szépen elérem egy AnyDesken keresztül azt majd jól azt hiheti hogy telefonon fut miközbe nem.. oszt ott majd kémkedhet amit csak talál...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen ez a másik előnye a bluestacksnek h nem a te android rendszeredet használja a saját fiókoddal hanem mint egy teszt környezet. bármilyen appot leszedhetsz rá és itt nem kell parázni h vírusos mint a te fő rendszereden. az anydesket nekem is ajánlották mostanába. jobb amúgy mint a teamviewer?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem sokkal jobb mint a TeamViewer bár ez utóbbit mostanába nem próbáltam de az AnyDesk egy minimál program egy , azaz 1 darab 3,8 megás exéből áll ami akár XP-n is kiválóan fut standalone programként is simán elfut telepíteni se kell, és az összes általam kipróbált rendszeren kíváló, gyors reszponzív mobilnetről is simán lehet bármit a HD videók lejátszásának kivételével.. és visszakanyarodva ezáltal az eredetti topikhoz is , igen többek közt erre is jó  hogy egy emulált Android alól futó applikációt simán átküldi neki a hangot is ..

  továbbá ami nagy előnye a teamviewerrel szemben hogy ez a program külön generál azonosítót egy user jogosultságú fiókba és külön akkor ha a rendszerre systemként és futó szolgáltatásként van telepítve , természetesen külön jelszókkal ellátva így gykorlatilag külön munkamenetként lehet kezelni benne az egyes fiókokat a különböző jogosultsági szintekkel, szerintem a teamviewer az nem tud ilyet bár lehet hogy azóta ez is tudja (?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd