Chrome: pc és android közötti url:tel átvitel nem mindig jelenik meg
2021-12-01T13:11:06+01:00
2021-12-01T13:11:08+01:00
2022-06-28T21:25:34+02:00
Philomena
Amikor ilyen "tel" url re kattintok (telefonszám és telefonhívásra mutató link van mögötte), vagy felismeri a Google a kijelölt telefonszámot, akkor lehetett olyat, hogy jobb katt küldés vagy megnyitás telefonon (nem tudom pontosan, most pont nem működik, hogy pontos szóhasználattal írjam le), és megjelent egy értesítésben a telefonszám, és tudtam onnan hívni a számot nem kellett beírni. A lényeg, hogy eddig ez működött, de most valamiért nem észleli a telefonomat, és azt írja ki, hogy "jelentkezzen be a Chrome-ba mindkét eszközén".
Bejelentkezve vagyok mindkettőnél ellenőriztem. A Windows 10 csatolt telefon alkalmazását, használom mellette az mahinált valamit szerintem, mert azóta nem működik, viszont nem abban akarom, hogy megnyíljon, egy ilyen link ezért az alapértelmezett alkalmazások beállításnál visszaállítottam a Chrome-ra hogy az nyisson meg a url:tel  linkeket.
Utána nem müködött, majd müködött egy napig, majd megint nem, mitől függ ez, mi akadályozza meg, hogy észrevegye a pc-s Chrome a telefont? Korábban ehhez a funkcióhoz nem kellett sem Bluetooth kapcsolat se "összekapcsolás Windows eszközzel" hogy aktiv legyen, interneten történt az átvitel. Most akármennyire is összekötöm (Bluetooth, meg a fent másik módon) nem akarja észlelni, és akkor se ha kikapcsolom ezeket a funkciókat teljesen.
Csatoltam egy képet a jelenségről.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd