Nem találom a rejtett mappákat

Nem találom a rejtett mappákat
2021-12-19T03:24:28+01:00
2021-12-26T18:44:16+01:00
2022-07-18T21:39:40+02:00
Kisdongo
Szervusztok

Bajom akadt egy USB kulcson levő mappákkal. Van ez a Verbatim 128 Gb-os USB kulcsom amin kizárólag csak video fájlokat (filmek, sorozatok) tárolok. Már egy ideje megvan és már egy ideje rosszalkodik. Amikor teszek rá új filmet, sokszor utána probléma adódik. Visszateszem a számítógépbe és kiírja, hogy valami probléma van vele. Átellenőriztetem, kijavíttatom a hibákat és kész. A hibák olyanok, hogy hibás fájlokat észlel és pl. egy 1,5 Gb-os filmet lecsökkent 20-30 Mb-ra, tehát megsemmisíti. Ezzel még nem is lenne gond (bár a többi másik kulcs eddig még soha nem írt ki hibát és ott megtartja a filmet). A legnagyobb gondom az, hogy a video fájl megsemmisített része rajtamarad a kulcson mindig egy újabb rejtett mappában. Azokban gyűjti a szemetet amik foglalják a helyet a kulcson feleslegesen. De nem tudom előhozni ezen mappákat. Az előző gépemen (win7) is csinálta ezt de ott elő is tudtam hozni és meg is tudtam végleg semmisíteni a szemetekkel teli mappákat. Ezen az új gépen (win10) nem hozza elő. A "rejtett mappák előhozása" opciót már használtam, a gépen elő is jött az összes de a kulcson semmi. Tudom hogy hibás a kulcs de most jobban érdekelne, hogy miért nem tudom előhozni ezen rejtett mappákat. Ott vannak a mappák mivel foglalják a helyet és ha beleteszem a tv-be a kulcsot, "found" néven látom is azokat (a csatolt képen is ez látható). Hogy lehetne előhozni ezeket a mappákat? A válaszokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Az általad készített képen a lejátszó által rögzítőként (műsor felvevő) készített fájlok vannak,
ezeket nyugodtan törölheted, amennyiben zavar, hogy odateszi kapcsold ki
ezt a funkciót a média lejátszódban. A Verbatim 128 GB USB-t formázd le,
exFat formátumot használj és mindig a használd leválasztást amikor eltávolítod
bármely készülékből.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  A következőkben, ha konkrét, megoldandó kérdésed/problémád van, segíts nekünk – legalább – azzal, hogy A TUDÁSTÁRBAN TESZED fel – külön-külön – azt.

  Mivel nem az első eset, vedd ezt utolsó figyelmeztetésnek!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A képen azokat a szemetes rejtett mappákat látni "found" néven amiket ki szeretnék törölni. Tudom mert bármikor ezt csinálta megjelent egy ilyen a tv-ben is (miután csatlakoztattam a kulcsot) és az előző gépen (ahol tudtam törölni) bármikor kitöröltem a rejtett mappákat amikben a szemét van, el is tünt a tv képernyőről is. 

  Az általad javasolt formázással annyi a baj, hogy a kulcs már exFat rendszerre van állítva. A külső HDD-em NTSF-rendszerben van és ott előhozza a rejtett mappákat. Szerinted ne állítsam a kulcsot is arra inkább?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell foglalkoznod a mappákkal azt a TV-d teszi rá, ha meglátod PC-n letörlöd,
  ha nem akkor meg nem foglalkozol vele.
  Az exFat az jó, az is csak a 4GB-nál nagyobb fájl miatt kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 128 giga az jó sok... mennyiért vetted? 

  Próbaképp megpróbálnám teleírni mondjuk 1 gigás fájlokkal... akkor kiderülne mekkora a valós kapacitása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szervusz!


  Kezdd azzal, hogy ments le minden fontosat arról a pendrive-ról, aztán formázd meg, mert a host eszközök (fényképezők, DVD írók, stb., de még a számítógépek is) alapértelmezetten csak gyorsformázást csinálnak, azaz csak a könyvtárszerkezetét törlik le a kártyának az adatokra mutató linkekkel, de maguk az adatok ugyanúgy rajta maradnak. Több más negatív tulajdonsága mellett a gyorsformázástól pl. lassabb is a meghajtó, viszont ami lényegesebb, hogy ilyen módon nem frissülnek a rossz / instabil szektorokat tartalmazó listái, így megtörténhet, hogy a vezérlője olyan, hibás szektorra / blokkra ír, amit már rég ki kellett volna zárnia, és így hibásan felírt adat keletkezik. Értelemszerűen minél nagyobb egy fájl (minél több szektort / blokkot foglal), annál nagyobb az esélye, hogy lesz benne hiba. Élettartam növelés céljából nem szükséges minden használat után teljes formázással megformázni (bár úgy a legtisztább), de 3-4 alkalmanként erősen ajánlott. Bármilyen, flash alapú tároló szabványos megformázásához az SD Association hivatalos programját ajánlom: https://www.sdcard.org/downloads/formatter/eula_windows/SDCardFormat.. , az ellenőrzéséhez pedig a h2testw-t: H2testw Úgy állítsd be, hogy a teljes területét ellenőrizze (-1 MB)! A sebességmérését nem kell figyelembe venni, mert lassabbat mér a valósnál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért azt a 

  gyorsformázástól pl. lassabb is a meghajtó

  állítást nem ártana valamivel alátámasztani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a gyorsformázástól magától lassabb, hanem attól, hogy az adatterület egyenetlen és írás előtt be kell olvasnia. De kipróbálhatod magad is: fogj egy memóriakártyát vagy pendrive-ot, írj fel rá és törölj róla véletlenszerűen fájlokat, majd gyorsformázd, utána pedig írj rá valami nagy fájlt, amit szekvenciálisan kell írnia! Tapasztalni fogod, hogy a korábban felülírt részeken ingadozni fog a sebessége és be fog lassulni. Ha ezután teljes formázással végigmész rajta, akkor az újabb szekvenciális írás már (a kezdeti felgyorsulása után) jóval kiegyensúlyozottabban és gyorsabban fog végigmenni rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem én állítom, hanem Te. Szóval valami bizonyíték kéne. 
  Elképzelem, ahogy a 4K kamerám full formattal kezeli a 256 GB-os kártyát, hogy legyen ereje ráírni azt a másodpercenként 100 megabites videót...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem zero tartalmú NAND írásánál a vezérlőnek először ki kell olvasnia az adott cella tartalmát, hogy aztán hozzáírhassa a friss adatot. Olvasási hiba esetén a szektor először függőben lévőként jelölődik meg (Alt list). Ha a tartalom kiolvasható a firmware saját olvasási újrapróbálkozási algoritmusával, akkor a kártya megpróbálja újraírni a gyenge szektort. Ha ez sikeres, azaz a visszaírt tartalom hibamentesen olvasható, akkor a szektorról lekerül a megjelölés és eltávolításra kerül az Alt List-ről is. Ha viszont sikertelen, akkor a helyreállított adatokat az erre fenntartott tartalék területre (spare area) menti, a szektort pedig véglegesen kizártként lecseréli ugyanonnan egy jóra és az eltolást bejegyzi a translatorba. Ugyanez történik, amikor egy függőben lévő szektorra próbál írni: írás után visszaellenőrzi, hogy sikeres volt-e és ha igen akkor minden rendben: eltávolítja a listáról. Ha nem, akkor véglegesen kizárt szektorként bejegyzi a translatorba, az adatokat pedig elmenti a fenntartott tartalék területről kijelölt szektorokra (az erre a szektorra küldött későbbi írások is ide kerülnek). Ez a folyamat, ahogy végigmegy időt vesz igénybe, ami jelentősen lassíthatja a meghajtót.

  Teljes (zero fill) formázásnál végigíródik a teljes felhasználói adatterület majd utána vissza is ellenőrződik, így kiderül, hogy az adott szektor vagy blokk megbízható-e (ilyenkor frissülnek a fent említett listák is), ezért a vezérlő az utána következő első íráskor nem olvassa ki előtte, mert tudja, hogy semmi sincs ott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "...a translatorba" = "...a translatorba és a G-listába".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ki akarod törölni használd a hbcd lemezt/pen. Vagy ubuntu/linux futtatása, majd felcsatolás és törlöd. Ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 128 giga az jó sok... mennyiért vetted?

  Még 2 éve rendeltem egy német oldalról. Nagyjából 25-30 euró között volt az ára. Német oldalakon sok az akció az évek utolsó negyedében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Letöröltem mindent a kulcsról de előtte még átmásoltam mindent a külső HDD-re, összesen 81,6 Gb-nyi film volt rajta. Miután letöröltem, így is maradt rajta 30 Gb foglalt hely. Tehát annyi szemét gyűlt rajta már össze. Aztán megfogadtam tanácsodat és formáztam a kulcsot. De nem exFat-ra (mert alapból már az volt beállítva) hanem NTFS-re. Az letörölte az összes szemetet róla. Csak ezek után arra leszek kiváncsi, hogy ha megint fogja gyűjteni a szemetet a rejtett mappákba akkor az NTFS formátumra formázott usb-kulcson elő e tudom majd azokat hozni hogy formázás nélkül letöröljem. Ahogy írtam az előző gépemben simán előjöttek. Amúgy a külső HDD-m is NTFS-re van állítva és ott előjönnek a rejtett mappák.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rossz ötlet volt NTFS-re formázni a pendrive-ot, ugyanis az NTFS naplóz, ami sokkal nagyobb írásterhelést jelent a pendrive NAND-jai számára. Nem véletlenül lett kitalálva az exFAT, mert az is tudja kezelni a nagy fájlokat 4 GB felett, viszont nem írja szénné a véges írási ciklusú NAND-okat.

  Állítsd be a rejtett fájlok mutatását és rögtön nem lesz probléma!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Állítsd be a rejtett fájlok mutatását és rögtön nem lesz probléma!

  Ezt már az elején megcsináltam és nem mutatott semmit. Viszont a gépben levő HDD-ken (amik NTFS rendszerben vannak fent elejétől) pedig kimutatt a rejtett mappákat.

  Lehetne egy kérdésem? Erre a kulcsra ma este feltöltöttem egy 650 Mb-os videofájlt. A feltöltés a felénél megszakadt mert állítólag hibás volt a fájl (pedig a gépemben teljesen hibátlanul lejátssza). Megszakítottam a feltöltést miután ezt kiírta. Azóta nem tudom elindítani a kulcsot. Se a pc, se a laptop, se a TV nem játssza be. Nemcsak hogy nem nyitják meg, de ki sem jelzik hogy csatlakoztatva lenne, csupán hogy a meghajtó aktív (a képen a G meghajtó). Megadta volna magát a kulcs? Esetleg lehet orvosolni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Formázd le ExFat fájlrendszer használatával, egy másik gépen, mivel a te rendszered már letiltotta.
  Aztán ellenőrizd le magát a meghajtót is erre is kaptál már tippet a H2testw 1.4 programmal.
  Azt se felejtsd, hogy az USB eszközök nem szeretik állandó ki/be csatlakozást és főleg nem
  a leválasztás nélküli eltávolítást, a hibák és az elhalálozások legnagyobb részét ez okozza,
  de a rosszul megválasztott fájlrendszer is hamarabb meghibásodáshoz illetve ezáltal közelebb
  hozza az eszköz végóráit, az első ilyen jeleknél azonnali mentés javasolt és az eszköz alapos tesztelése után annak nyugdíjba küldése vagy további kíméletes használata a teszt
  eredményének függvényében. Az alaplapod (hátsó) USB portjait használd és kerüld
  az olcsó USB HUB (elosztó) megoldásokat főleg azokat amiknek nincs saját tápellátása.
  Leválasztás nélküli használatkor pedig szinte biztos, hogy az eszköz hamar meghibásodik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meghalt. Utókarácsonyra vegyél egy újat, ezt meg küld vissza a gyártónak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a pendrive sajnos meghalt, ennek az előjele volt a sorozatossá vált fájlsérülés (adatvesztés). Garanciáztatni tudod (ha van rá), vagy rosszabb esetben csak kukázni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meghalt. Utókarácsonyra vegyél egy újat, ezt meg küld vissza a gyártónak.

  Igen, tudom. A rendelést már tegnap este leadtam, kihasználva a karácsonyi akciókat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Garanciáztatni tudod (ha van rá), vagy rosszabb esetben csak kukázni.

  Marad az utóbbi, mivel pont november végén járt le a két éves garancia a kulcsra. Jól kicentizték :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, írtam neked privátban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd