A lejátszó nem olvassa be a CD-t.

Címkék
A lejátszó nem olvassa be a CD-t.
2021-12-27T11:18:02+01:00
2021-12-27T15:39:33+01:00
2022-06-29T08:25:34+02:00
GázGéza
Előre is elnézést kérek, ha a témám talán nem egészen ide való, mert a problémám hasonló az itt felvetettekhez. Egy Denon DCD-1500-AE SACD lejátszóról van szó. Az utóbbi években már ritkán használtam. Lejátszik normál, SACD és írott CD-t is. Az elmúlt hónapban újra többször bekapcsoltam és probléma nélkül működött, legutóbb egy hete egy SACD-n néha alig észrevehetően ugrott a hang. Viszont most az történik, hogy bármit teszek be, hosszadalmas "reading" után azt írja ki, hogy No disc. Megforgatja a lemezt, mert mikor kinyitom, látom, hogy a lemezcímke nem úgy áll, mint ahogy behelyeztem.  Nem tudom, hogy mi történhetett, amióta legutóbb kikapcsoltam. Félek, hogy nem csak elkoszolódásról van szó.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hello!
Mivel egy több mint 20 éves készülékről van szó, ezért bármi baja lehet. Leggyakoribb hiba, a lézer felett fókuszáló lencse elkoszolódása (pláne, ha esetleg „dohányzós” környezetben üzemelt). Elsőnek ezt érdemes szakszerűen megtisztítani, sajnos ez szereléssel jár - ugyanis a kapható „tisztító CD-k” használata nem sok eredménnyel jár.

Másik gyakori hiba a lézer emissziójának a csökkenése (magyarán gyengül) - ezt lehet korrigálni, viszont ennek a beállítását már műszerrel kell ellenőrizni, ugyanis a túl nagy munkaponti áram a lézerdióda teljes tönkrementelét okozhatja.

...Bocsánat - több mint 30 éves, 1987-ben gyártották...
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Én ezt a lejátszót valamikor a 2000-es évek elején vásároltam újonnan. De így is benne van már a korban. Köszönöm a gyors választ, a lényeg az, hogy amint gyanítottam is, a hiba házilagos módszerekkel nem javítható, valószínűleg keresnem kell egy szervízt. Azt azért furcsállom, hogy miután egy lejátszás után kikapcsoltam, a következő bekapcsoláskor már el sem indul. Mi történhetett közben? Elnézést, ez csak amolyan hozzá nem értő kérdés volt.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Lehet, hogy a tálca mozgása felkavarta a benne lévő port, ami aztán rossz helyre került - nem tudom. Ez csak a szétszedés után derül ki.
    Ennyi idő után elfáradhatott benne más is (pl. kondenzátor a tápegységben), ami szintén bizonytalan működést, hibát okoz.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd