Ubuntu 20.04 elérése Windows 10 alól
2022-01-02T23:09:37+01:00
2022-01-03T17:02:44+01:00
2022-06-28T21:25:22+02:00
titktok
Sziasztok!

Kaptam egy IP-címet, egy jelszót és egy sokatmondó felhasználónevet: root

A távoli gépen Ubuntu 20.04 van, de semmi egyebet nem tudok.

Hogyan tudok a géphez csatlakozni egy Windows 10-es gépről?

Milyen szoftverrel vagy szoftverekkel és hogyan?

Örülnék ha lenne grafikus felület, de nem tudom hogy van-e. Szóval első körben ezt szeretném kideríteni, hogy grafikus felülettel eltudom-e érni, de az is érdekelne, hogy parancssorból hogyan érhetném el.

Előre is köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A kulcsszó: SSH. De ha ennyi tudás sincs meg, neked biztosan nincs szükséged arra a gépre, sőt, ha publikus IP címen van, másokat is veszélyeztetsz. Kapcsoltasd ki, bár lehet már bent is figyel a kis kínai / orosz hacker...
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • PuTTY.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kaptam egy IP-címet, egy jelszót és egy sokatmondó felhasználónevet: root

  Ez remélem nem azt akarja jelenteni, hogy neked nem mond semmit a root felhasználó. Ha ezt akarja jelenteni, akkor a putty-ot is töröld le a gépedről, nem neked való a linux.

  Egyébként windows 10/11 alól felesleges bármilyen extra program. Egy rendesen felfrissített gépen ugyanis megtalálható alapból az ssh, ami bőven elegendő.
  Személy szerint én még felraktam windows 10-re az új windows terminalt a füles kezelés miatt és ez több, mint elegendő, de szerény meglátásom szerint neked nem kell az a 20.04-es ubuntu. Egyébként is melyik zöldfülű rendszergazda nyitotta ki publikus ip-re a root felhasználót jelszavas bejelentkezéssel? Ilyet a nagyon világvége eseteket leszámítva soha nem csinálunk.

  Szerk.: szerintem DJ_Tacee-nek felesleges írni, hogy Putty. Nagyon jól tudja, hogy ez az egyik eszköz, amivel windows alól lehet ssh-zni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd