Üres mappák a pendriveon

Üres mappák a pendriveon
2022-01-09T23:23:33+01:00
2022-01-10T06:18:24+01:00
2022-06-29T08:21:30+02:00
Butaaa
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Olvasgattam itt a fórumon is hasonló témában, de nem tudtam megoldani a problémám...

Kaptam az egyik barátomtól egy elvileg vadiúj pendriveot, mert haldoklik a laptopom, és meg kéne menteni az adatokat.
Amikor bedugtam a laptopba, mutatott egy fájlt, free avast antivirus néven, de nem csináltam vele semmit, nem futtattam. Gondoltam, jófejségből rárakta nekem. (Azóta nem értem el a barátomat.)
Aztán rámásoltam 2-3 mappát, rendezgettem is őket, minden jó volt. Majd átmentem máshova a laptoppal együtt, ahol folytattam a "mentést" nagy vidáman.
Igenám, csakhogy megint olyan hülye voltam, hogy szinte az összes fájlt kivágtam és áthelyeztem a pendrivera.
Minden szuper volt, visszajöttem a laptoppal és a pendriveval, de amikor ismét csatlakoztattam, kisebb sokkot kaptam. Három mappát csináltam, amiket látok (a rejtélyes avast nevű file eltűnt azóta, de ezt csak véletlen vettem észre, mert keresem a megoldást ugye). Viszont ha megnyitom őket, egy kivételével, ami az elsők között lett rárakva, mindet üresnek mutatja!
Próbáltam a rejtett fájlos kis jelölőnégyzettel, nem hozott eredményt. Víruskereső nem talál semmit, néhányat kipróbáltam most hirtelen.
Elvileg 182 GByte adat van rajta, de csak 42-höz férek hozzá. Mondanom sem kell, hogy azok a tesztmappák voltak, amiknek megvan még az eredetije.
Sajnos nem vagyok egy technikai zseni, úgyhogy ezt légyszi vegyétek figyelembe... A pendriveot mindig szépen, rendesen kiadattam a géppel, megvártam, amíg nem villog stb.

Mit tehetnék? =(

Mindenkinek köszi előre is! :*
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Elvileg 182 GByte adat van rajta, de csak 42-höz férek hozzá. "

  Mekkora valójában az a pendrájv..?! Nézd meg ezzel > FakeFlashTest 1.0 , vagy ezzel > H2testw. (előtte mentsd le ami rajta van..!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lementeném, de nem férek hozzá - ez a probléma.
  De köszi amúgy, legközelebb ezzel kezdem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Először is: bár az alapötlet jó (hogy hamisított a pendrive), de véletlenül se tedd azt, amit sonyboy írt, mert biztos módja a meghajtón megmaradt adataid elvesztésének (ha az említett programokkal írsz a meghajtóra, akkor felülírod a rajta lévő adataidat)! Ha a használatuk előtt mented le ami rajta maradt, akkor csak azt tudod lementeni, amit látsz, ha viszont a programok használata helyett előbb szakszerű adatmentést végeznek rajta, akkor annak a leszedésére is van esély, amik most nem látszanak (abban az esetben ha mégis eredeti a pendrive, csak meghibásodott).

  Pontosan milyen pendrive ez, fotót tudsz róla feltölteni? Van rá esély, hogy egy hamis adattárolóval találkoztál, ami a valóságban jóval kisebb kapacitású. Ezek a kártyák olyanok, mint a régi analóg telefonos üzenetrögzítők, amelyeknek belsejében végtelen szalag van: a szalag vége össze van kapcsolva az elejével, így mindig csak az utolsó x percet rögzíti aztán amikor betelt, kezdi elölről és felülírja az elsőnek felvett felvételeket, stb. No, most képzeld el ezt a hamis meghajtóddal: csak annyi a különbség, hogy a meghajtód genyó módon nem a valós, kis méretét mutatja, hanem egy sokkal nagyobbat, amit a készítői beleprogramoztak. A neten vannak leírások és programok a kártya valós kapacitásának visszaállítására, hogy legalább ha kisebb mérettel is, de folyamatos adatvesztés nélkül használható legyen: a Google segít benne.

  Ha fontos fájlok és szoftveresen nem tudod lementeni őket, akkor egy hatékonyabb, ún. chip-off recovery (hardveres) módszerrel is meg tudom nézni: azzal minden leszedhető, ami rá lett írva (persze csak valódi pendrive-al érdemes megpróbálni, mert egy kamu meghajtó nem létező adatterületével még ez sem tud csodát tenni). Vagy ha szerencséd van lehet, hogy a laptop HDD-jén még nem lettek felülírva az átmozgatott fájlok: annak a szakszerű mentésében is tudok segíteni, ha rám írsz privátban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd