VHD file készítése és használata
2022-01-11T16:28:36+01:00
2022-01-11T17:54:52+01:00
2022-09-10T11:35:29+02:00
gzs
Sziasztok !
előre közölném ,hogy nem vagyok informatikus...
A történet a következő lenne: 
A munkakörömhöz tartozó folyamatirányító gépekről gondoltam VHD fájlokat készíteni (disc2vhd 2.1) . 
Némely gép még xp-s, de van win7 32 és 64bit is. Meghibásodás esetén futtatnám tovább őket egy virtual Box-ban. Van egy pár már virtualizálásom ,de csak a töredékét tudom futtatni egy Win7-64bit -es laptopon.De próbáltam Win10 alatt is ,ott sem futnak.  A win7 mentések nagyrésze nem indul el , xp-s között is van olyan, ami nem fut.
 Valakinek van tapasztalata esetleg ezzel kapcsolatban ? Keresném a hiba okát :) 

Köszi előre is !
Zsolt
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia,

  a Win10ben van HyperV kezelő (vagy HyperV alapú kiszolgáló), ha összerakod a "gépet", akkor rendszerparticionak a VHDt kell megadni.

  De, amennyiben van a cégnél informatikus/rendszergazda, akkor, kérd meg, hogy virtualizálja fell, amikre szükség van, Ő mindent beállít amit kell a gépek futtatásához (komminikálnak-e más géppel/gépekkel, IP Címek stb).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia !
  Az a baj,hogy nincs informatikai segítség ,mert a szerintük a folyamat irányító eszközök (scada progr. pcj-e) nem tartoznak az informatikához. 
  Ez kerülő megoldás lenne, az üzemvitel hosszabbtávú biztosítására, mert a gépek nagyon mostoha körülmények között dolgoznak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez pedig informatikai/rendszergazda feladat.

   Addig, hogy a halozaton latszodjanak az eszkozok (ok tudjak, mely ipk szabadat, vane kioszrhato ip, stb). Utana, hogy kommunikaljanak a sorokkal, mar nem infos feladat, hanem mernoki.

  Ha vegkep nem, akkor a gepek szervizet kell megkerdezni, hogy vallaljake, csak kizarolag, hozza erto csinalja, mert egyedul nagyobb bajt tudsz csinalni

  De ha lehet fejlesztesi javaslatot beadni, akkor add be, levezetve, hogy miert erne meg virtualazalbi ( eszkoz hiba, , os hiba, stb, rendszeresen keszitheto biztonsahi mentes a vhdrol, virtualizalt pcrol) stb


  Esetleg beszelj a fonokkel, vagy olyannal, akinek van ralatasa a dolgokra,es van szava
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd