Nyomtató hibakód
2022-01-15T23:44:13+01:00
2022-01-17T08:03:11+01:00
2022-07-18T21:40:18+02:00
LucasKane
Üdv
Egy usb nyomtatót osztottam meg az egyik gépen a hálózat többi tagja számára. Mikor kapcsolódnék rá más gépekről ezt a hibakódot dobja ki: 0x000011b
Új PC-re felraktam a drivert, megosztottam és azóta ezt írja ki. Viszont ha a régi gépre visszakötöm, akkor megint tudják használni!?
Neten találtam pár lehetséges megoldást, de nem működtek.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit – és ezáltal önmagad is –, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel kell kezdened az alapokkal, aztán ha már rendben van akkor jöhet a többi szép sorban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A másik témádban már leírtam mit gondolok. Ahhoz tartsd magad, hidd el jó tanács. Ne te csináld. Ha az összes adatot ellopja valaki, vagy az összeset megeszi egy ransomware, akkor is vállalod majd a felelősséget az elvégzett hálózati tevékenységed után?

  Nyomtató: a problémát 99% hogy a másik témában írt jelszó nélküli megosztás okozza. Ezt nagyjából felejtsd el. Legyen egy technikai felhasználó a gépen, annak legyen jelszava, és csatlakozz azzal. Ha a fájlokat is el kell érni akkor innentől értelemszerűen ott is meg kell adni majd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több helyen azt írják, hogy a KB5005565 számú frissítés okozza. El kell távolítani... bár egy szót sem szóltál arról, hogy milyen gépekről van szó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • XP-ről votl megosztva a nyomtató. Mostmár win10ről. A gép ami megosztja azon megy a nyomtató, a többin nem, ha visszakötöm a régi xp-re akkor megint megy minden hálózati gépen. A hibakódra kb 4millió oldalon ugyanazt találtam. Szeptemberi win frissítés, ami után 1 új DW reget kellett írni, majd letörölni a frissítést. Hát ilyen frissítés nem volt. Sem win 10-en sem win 7en ami amúgy se frissít.
  Na most 10 vagy annál régebbi eszközökről van szó többségében (router, switchek, gépek stb), és nem az én cégem. Lehetnek felvetéseim ezeknek a dolgoknak a javítása, korszerűsítése kapcsán, de ha a cégigazgató nem szán rá anyagiakat (nem lesz cisco router sem szervergép se semmi), akkor ezzel nem fogok semmit se tudni kezdeni. 
  Elsőnek is legyen egy teljesen jól működő hálózat (mert nem kell az ács, amíg a kőműves nem csinálta meg a falat). Ha van jó hálózat, jöhetnek a biztonságtechnikai kérdések, mind hardveres mind szoftveres tekintetben. 
  Gyors packet tracerbe összedobtam a hálózatot. Nem állítottam be most mindent rá, sok éve nem használtam már az ebben tanult dolgokat, csak a térképért csináltam. 
  Most egy egyszerű hálózatról van szó. Összedugdosva, Hálózati és megosztási központban, speciális megosztási beállításokban, minden beállítva minden gépen ugyanúgy. Mégis az 1. gép mindent lát és őt is, a win10 csak az első gépet látja a többit nem, de a többi látja a win10-et...
  A laptop 1 is lát mindent és őt is mindenki, laptop 2 látja laptop 1-et és a gép 1 -et. (akár vezetékesen csatlakozik a hálózathoz, akár wifin)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Céges környezetben xp meg w7? Erős!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elsőnek is legyen egy teljesen jól működő hálózat (mert nem kell az ács, amíg a kőműves nem csinálta meg a falat). Ha van jó hálózat, jöhetnek a biztonságtechnikai kérdések, mind hardveres mind szoftveres tekintetben.

  Erről beszélünk mi is. Ez a tákolás ami most van, nem teljesíti ezeket a követelményeket. Össze-vissza van minden. Az inkoherens operációs rendszerek (XP, Win7, Win10) már alapban hozzák magukkal ezeket a problémákat. XP még csak SMBv1-et tud, a hálózatfelderítése NETBIOS (Layer2) alapú. A Windows 10 már alapban letiltott SMBv1-el jön, és nem broadcast, hanem WSD alapú hálózatfelderítést használ. A Windows 7 tudja mindkettőt. Na, ezen össze-vissza operációs rendszerek, a legminimálisabb biztonsági alapokkal is szembe menő beállítások (jelszó nélküli megosztások) miatt ez nem fog egységesen működni. Ha egyszer össze is áll, majd egy frissítés megtöri. Az XP-t már rég' ki kellett volna onnan takarítani! SMBv1-et is!

  Lehetnek felvetéseim ezeknek a dolgoknak a javítása, korszerűsítése kapcsán, de ha a cégigazgató nem szán rá anyagiakat (nem lesz cisco router sem szervergép se semmi), akkor ezzel nem fogok semmit se tudni kezdeni.

  Így van. Ha nem költ rá, ne is nyafogjon. Szerintem engedd el a projektet. Hagyd ott az egészet mielőtt egy komolyabb probléma miatt majd a nyakadba akarják varrni a károkat. Vannak még mindig olyan cégvezetők akik ezt nem veszik komolyan, nem hallgatnak a szép szóra, nem értik meg mekkora veszélynek vannak kitéve. Hidd el, jobb ha ott hagyod őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...és esetleg búcsúzásképpen néhány hsz-t megmutathatsz neki innen a fórumról, hogy ha neked nem hiszi el, hogy xarból nem érdemes várat építeni, akkor talán másnak elhiszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd