Bizonyos sorok automatikus átmásolása másik munkalapra
2022-01-21T10:39:20+01:00
2022-02-21T14:39:25+01:00
2022-06-29T08:20:53+02:00
Helpme2
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy egy xls 3 fülén a kollégák vezetik a saját projektjeiket részletes alábontásban. Ebből a 3 táblázatból szeretnék egy 4.-et, ahova időrendi sorrenben a 3 táblából átjönnek a projektek, de csak a fő megnevezésük (szürke sorok), az alfeladatokat tartalmazó sorok nem, illetve a felelős, határidők, készültségi fok (a csatolt xls projektösszesítő füle).

Csatolom a minta xlst.

Köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

 • Szia!

  Az Excel Power Query(Adatok fül/Adatok beolvasása/Más forrásból/Táblázatból vagy tartományból)   szerkesztője segítségével ezt viszonylag könnyen meg lehet oldani.

  1. Először alakítsd át az összes projekt tábládat táblázattál. 
  1.a Jelöld ki a táblázatot fejlécekkel együtt és a Kezdőlapon kattints a Stílusok csoporton belül a Formázás táblázatként lehetőségre vagy kijelölés után nyomj Ctrl + R (Ctrl + T angol és német nyelven) billentyűkombinációt.
  1.b Ismételd meg minden tábláddal!
  2. A táblázatokat egyesével olvastasd be a Power Query szerkesztővel.
  Adatok fül/Adatok beolvasása/Más forrásból/Táblázatból vagy tartományból
  3. A Power Query ablakban a beolvasás után nyomj a Bezárás és betöltés legördülő menüjére és válaszd a Bezárás és betöltés adott helyre... opciót.
  3.a Ismételd meg minden táblával.
  4. Nyitsd meg újra a Power Query editort!
  Adatok fül/Adatok beolvasása/A Power Query szerkesztőjének elindítása
  5. A Power Query ablakban a Kezdőlapon, az Összevonás csoportból válaszd a lekérdezések hozzáfűzése legördülő menüjéből a Lekérdezések hozzáfűzése újként lehetőséget.
  6. Az új összefűzési ablakban válasz a 3 vagy több táblát, majd minden külön projektlapot illessz be a jobb oldali panelbe és nyomj az OK gombra.
  7. Az új egyesített listában jelöld ki a Projekt szám oszlopot, majd az Oszlop hozzáadása fülről, a Kinyerés listából válaszd a Hossz opciót. Létrejön egy oszlop a Projekt szám celláinak hosszaival.
  8. Szűrd le a listát az 1 karakter hosszúságú elemekre ezt az oszlopot használva.
  9. Jelöld ki a fölösleges oszlopokat és töröld őket a Del gombbal (vagy Kezdőlap/Oszlop eltávolítása)
  10. Rendezd az oszlopokat Kezdő dátum, Tervezett záró dátum vagy ami szerint szeretnéd (Szintén a szűrő gomb alatt találod.)
  11. A kezdőlapon válaszd a Bezárás és betöltés legördülő menüjéből a Bezárás és betöltés adott helyre... funkciót és illeszd be a táblát arra a munkalapra, ahová szeretnéd (vagy teljesen új munkalapra.

  Remélem tudtam segíteni.

  Mellékeltem egy megoldást is a példád alapján.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Köszönöm szépen!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd