HDD Hiba

HDD Hiba
2022-03-17T19:23:18+01:00
2022-03-19T21:15:26+01:00
2022-07-18T21:54:25+02:00
Márton Gombai
Sziasztok!

Történt már hasonló velem, de nem emlékszem a megoldásra. Tudnátok segíteni?

Szóval a helyzet az, hogy egy viszonylag új HDD-ről szerettem volna egy filmet előhozni és a TV-n lejátszani. Amikor rákötöttem, a merevlemez (2TB) kapacitásának alig felét engedte lejátszani, a maradékot nem. A fájlméreteket kijelzi, de "üres"-nek érzékeli mégis. A fájlmappák nagy része "átalakult" sima fájlra, ami több száz GB, mégis megnyithatatlan. Nem ismeri fel semmilyen lejátszó. Hogyan lehetne visszahozni az életbe a fájlmappákat és olvashatóvá tenni? Az ikonok is megváltoztak ilyen üres papírlapra, ami olyan, mintha nem lenne "tartalma".

Köszönök minden esetleges segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szervusz!
  Jó lenne tudni a HDD formátumát (NTFS-ExFat-FAT32).
  Ilyen hibát az is okozhat, ha előzőleg a számítógépről nem megfelelően választottad le (magyarán, csak símán kirántottad).

  Ha így visszateszed számítógépre, mit mutat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit – és ezáltal önmagad is –, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyik ok lehet, amit bitvadász írt.
  De lehetett egy pillanatnyi áramszünet is, ha nem szünetmentesről jár a gép. Memória túlcsordulás, valamilyen háttérben fütó program kiakadása, vírus, sok oka lehet. Valami nagy teljesítményű fogyasztó ki-be kapcsolása is okozhatta, akár az is, hogy a szomszéd éppen hegesztett. Erre is jó a szünetmentes, de legalább a túlfeszültség védett konnektor.
  Próbálkozz valamilyen adatmentő programmal, Winhex, GetDataBack - ezek fizetősek de jók, de találhatsz ingyeneset is a neten.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  A modellszámok a barátaid: hatékonyabb lett volna úgy leírnod, hogy

  "a kikapcsolása után lecsatlakoztattam a számítógépemről az XXX típusú (pontos modellszám, vagy a jó minőségű fotó a matricájáról) merevlemezemet és egy YYY típusú (pontos modellszám, vagy a jó minőségű fotó a matricájáról) átalakítóval a ZZZ típusú (pontos modellszám, vagy a jó minőségű fotó a matricájáról) TV-hez csatlakoztattam. Ezután a fájlok nagy része elérhetetlenné vált, a típusuk ill. kiterjesztésük megváltozott. Hogyan tudnám őket visszaállítani?"

  Várom a választ a fenti talányokra, mert addig csak általánosságokban tudunk találgatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nem ismert TV nem biztos, hogy szereti azt a 2TB merevlemezt. Mivel valamit azért látott rajta, ezért feltételezem nem a fájlrendszerrel volt problémája, hanem a kapacitással vagy az áramellátással (mivel saccra egy 2,5"-os kis lemezt tippelek). Van annak a TV-nem egy használati utasítása, amiben nagy valószínűséggel le van írva, mit szeret látni az USB portján. Még az is lehet, hogy csak a pendrájvokat szereti...
  Hogy hogyan varázsold vissza? Legbiztosabb egy szakember kezébe adni. Minden más módszer lutri.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • agyunak teljesen igaza van, ezzel kell kezdeni, megnézni mit, mekkorát és hova kell dugni.. Azért nem írtam erről, mert feltételezetm, hogy ezeken már túl van a kérdező. Erre abból következtettem hogy félig lejátszotta a filmet.
  Kiegészítés agyu válaszához,  több usb port is lehet a TV-n, de nem mindegyik fogadja el a winyót.  A mi Samsung TV-nken 3 port van, de csak az egyiken működik a 2,5"-os vwinchestert és ezen felveni is tud.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd