USB Type-C csatlakozók

USB Type-C csatlakozók
2022-03-30T11:22:57+02:00
2022-03-30T14:07:09+02:00
2022-07-18T21:39:47+02:00
Huggo99
Jónapot,

Adott egy Samsung Galaxy Tab S8+ készülék ami ha minden igaz (ez az oldal úgy írja nem tudom mennyire megbízható: Samsung Galaxy Tab S8+ - Full tablet specifications ), hogy USB Type-C 3.2 -vel rendelkezik, és ehhez szeretnék töltő adaptert vásárolni (mert gyárilag csak kábelt adnak) akkor ehhez a kimeneti csatlakozó típusa: USB-C kell, hogy legyen vagy USB-C 3.2 vagy mindkettő ugyanaz a kialakítás?

ezt a terméket néztem ki (de itt csak USB-C-t ír nem USB-C 3.2): Samsung EP-TA845XW gyorstöltő adapter 45W USB-C ECO csomagolásban fehér

Köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az USB-C kimenet a töltőn képes átvinni a 25W fölötti teljesítményt. A tabletet akármilyen töltő feltölti, csak nem mindegy milyen idő alatt. Ha 45W-osat veszel, az gyorsan tölti... ha kisebbet akkor lassabban...
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit – és ezáltal önmagad is –, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kialakításra egyforma.
  Az USB 3.2 Gen 1-t korábban USB 3.0-nak hívták. SuperSpeed 5 Gbps néven emlegetett átviteli sebességet kínál, ami körülbelül 10-szer gyorsabb, mint az USB 2.0 szabvány.
  Az USB 3.2 Gen 2, korábbi nevén USB 3.1 2013 júliusában jelent meg.  A SuperSpeed 10 Gbps sebességet kínál a meglévő USB-A és USB-C csatlakozókon keresztül (az USB 3.2 Gen 1 sebességének kétszeresét).
  A 2017 szeptemberében megjelent USB 3.2 Gen 2×2 csak a kétsávos működést használó USB-C csatlakozókhoz érhető el, SuperSpeed 20 Gbps sebességet kínál.

  Már az USB-szabvány korai változatait is a csatlakoztatott perifériák áramellátására tervezték, és ahogy a technológia fejlődött, az USB töltési és áramellátási képességei is fejlődtek. Mind az USB 3.2 Gen 1, mind a Gen 2 támogatja az USB Power Delivery specifikációt (USB PD), a Gen 2 pedig akár 20 voltos, 5 amperes teljesítményt kínál, ami a támogatott hardvereken keresztül összesen 100 wattos teljesítményt jelenthet. Ez jelentős előrelépés a korábbi USB 2.0 szabványhoz képest, amely 2,5 wattos teljesítményre volt képes.
  Bár az USB Type-C és az USB 3.1 és USB 3.2 szabványokat néha felcserélhetőként említik, ezek nem egy és ugyanazok. Az USB 3.2 Gen 1 és Gen 2 csatlakozókat egyaránt USB Type-A - USB Type-C csatlakozókkal lehet csatlakoztatni, az USB C - USB C pedig az USB 3.2 Gen 2×2 csatlakozást is segíti. Várakozásaink szerint az IPC-rendszerek többsége a belátható jövőben is rendelkezni fog mind az USB Type-A, mind az USB Type-C csatlakozókkal, valamint a többféle adatátviteli sebesség és teljesítménykezelés támogatásával. A gyártókon múlik, hogy a jövőben megfelelően címkézik-e az USB-portokat a félreértések elkerülése érdekében, így a jövőben várhatóan több SuperSpeed logót és a fenti képen látható szimbólumot láthatunk majd a jövőbeli eszközökön.


  USB Type-C and USB 3.1 (now called USB 3.2) Explained
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez az apróság elkerülte a figyelmedet:
  "A KERESETT TERMÉK JELENLEG NEM RENDELHETŐ!
  Kínálatunkban legutóbb ekkor volt elérhető: 2022. március 30."

  Miért nem vetted meg a gyári Samsung töltőt amikor magát a készüléket is vetted a vásárláskor, most nem kellene ok-nyomoznod és a garanciát sem vesztenéd el esetlegesen utángyártott
  illetve nem a készülékhez tartozó töltő miatt.

  Hívd fel szépen azt az üzletet ahol a készüléket vetted és kérj hozzá, gyári töltőt,
  kerül amibe kerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor még megírtam a kérdésem raktáron volt, szóval nem kerülte el a figyelmem.

  Azért nem vettem meg mert ahol vettem a készüléket nem árulnak 45W-os SAMSUNG töltőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval akkor az a lényeg csak, hogy USB-C-s legyen az adapter igaz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az USB-C kimenet a töltőn képes átvinni a 25W fölötti teljesítményt. A tabletet akármilyen töltő feltölti, csak nem mindegy milyen idő alatt. Ha 45W-osat veszel, az gyorsan tölti... ha kisebbet akkor lassabban...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd