Miért nem tudom elérni a legújabb Mozillával sem a max. netsebességet?

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Olyan fórumot kell keresni, ahol nem agymosottak vannak! :/
Miért nem tudom elérni a legújabb Mozillával sem a max. netsebességet?
2022-04-09T10:29:29+02:00
2022-04-09T17:57:51+02:00
2022-06-29T08:11:29+02:00
Telefos
Miért nem tudom elérni a legújabb 99.0-s Mozillával sem a max. netsebességet? A 72.0-s Mozillával a https://www.szelessav.net/hu/sebesseg_meres oldalon mindig 2xy Mb letöltési sebességet mérek, a 99.0-val 5xy-t. Csak a legújabb 100-as Edge-vel mérek MINDIG 9xy Mb-et, ami a valós sebesség lehet, mert 1 Gb-es csomagom van. A Win 7 nem okozhatja, mert az Edge-s sebességtesz futásakor is Win 7 van.

A másik, hogy a 3 böngésző egyikével se kapok valós sebességadatokat, ha a Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test oldalon mérek, mindig 400-500 Mb körül van, ugyanazzal a szerverrel. Miért van ez? 8+ éve ezt használom, amíg 300 Mb-es netcsomagom volt, mindig 280-300-at mértem, lassabb netcsomagokkal (150) is mindig jó volt. Pedig kaptam új Gb-es router+modemet is.
A Apache HTTP Server Test Page powered by CentOS oldallal is össze-vissza mérek, most a 72-vel 500, a 99-cel 600, az Edge-vel 700 Mb. Melyik mérés a helyes? Ha egyik sem, akkor hol, hogyan, mivel mérjek, hogy valós adatokat kapjak? Miért függ ennyire az eredmény a böngészőtől? A Chrome, Opera, Safari felejtős, nem tudom mással tesztelni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ennél pontosabb nem található. Viszont a pillanatnyi sebesség a szerverek terhelésétől is függ.
  A szolgáltatód sebességmérőjét használd. Úgyis azt kapod amit szolgáltatnak. HA nem akkor cseréld le....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel nem lettem előrébb, mert nem kaptam választ arra, hogy miért mérek a szelessav.nettel a 99-es Mozillával 2-szer akkora sebességet, mint a 72-essel, és az Edge-vel 2-szer annyit, mint a 99-essel. Sokszor mértem már ezekkel, mindig ezek az arányok. A böngésző fontosabb a teszt alatt, mint a hardver és az OS? Miért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hol van a Telekomos speedtest? Nem találom. Telekom 1 Gb kábelnetem van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Speed test  to Speedmeter mind a 2ő ugyan az a szolgáltató.
  Nem mellékesen az ipv protokol is sokat számíthat. Erről kérdezd DJ_Tacee fórumtársat vagy @ECHO -t, jobban benne vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • MINDIG 9xy Mb-et, ami a valós sebesség lehet, mert 1 Gb-es csomagom van.

  Attól, hogy 1Gb-es neted van, az összes többi is valós és normális lehet!
  A mérések a pillanatnyi terhelésektől, a pillanatnyi szerver-kapcsolatoktól is függenek. Rendszerint 3-4 mérést javasolnak kis időeltéréssel, abból lehet átlagolni.
  A különböző eltérések reálisak lehetnek, a forrásukat csak helyi vizsgálattal lehet megállapítani. 
  Legegyszerűbb, ha nem méregeted, hacsaknem kritikusan lassúnak ítéled, de akkor a szolgáltatót kell keresni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mérődoboz Mérőautó ahol a sebességeket regisztrálták.>>dobozigény
  Viszont kérhetsz itt ingyen mérő berendezést, ahol is a sebességet monitorozza 1 hétig. Onnantól bármit tehetsz csak nem birizgálhatod a szolgáltatót, mert a mérések adatai szerin a rendszer működik/vagy nem működik. Vagy a szolgáltatót nehezményezik, vagy szólnak neked, hogy ideje váltanod.
  Más: nem muszáj Windowst használnod, térj át Linux/ Ubuntu oprendszerre ahol szintén van Firefox.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem figyeltél. Ugyanakkor 2 perc eltéréssel mértem mindig a Mozilla 72, 99, Edge-ben, mindig az volt az arány, hogy 2xy, 5xy, 9xy. Közben EGY dolog változott, a böngésző! Csak ez az EGY dolog okozza az eltéréseket. Miért? A legújabb Mozillával meg kéne lennie a 9xy Mb-nek. Miért nincs meg? Nem használhatok Edge-t, mert nem lehet kikapcsolni a frissítést, és megfigyel engem.

  gustty55-nek: Nincs szükség mérődobozra, stb.. A Linuxról lásd itt az üzimet:
  A Windows 7 x64 max. milyen verziójó socketig, chipsetig használható jól? probléma
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem figyeltél: az elavult oprendszered okozza, ezt már a többi posztodban leírtuk, ezen az sem változtat semmit, hogy az Edge többet mutat. Az Edge MS termék... bár nem írod melyik Edge, de az is chromium alapú.
  Amúgy meg nem tudom mi a bajod a "megfigyeléssel"... A neten a legnagyobb rejtőzködésed ellenére is szivárog az adat, ezen a ff sem segít... figyelnek a telefonodon, adatot gyűjtenek a szolgáltatók, az önkormányzat, a bankkártyádról...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az oprendszerem nem okozhatja, mert ez minden mérésnél ugyanaz. Már a Mozilla 2 verziója (72 és 99) között is 100%-os sebességkülönbség látszik, 2xy és 5xy. Ezt mivel magyarázod? Az Edge-t Win 10-11-hez írták, a legújabb 100-asra frissült ma, mégis 9xy Mb-et mutat az elavult, 7 éve nem frissített Win 7-emmel. Ezt mivel magyarázod?

  Tévedés, a mobilomon nem figyelnek, mert mindig butatelefonom volt, a mostanival csak telefonálni és SMS-ezni lehet, ezzel nem tudnak engem megfigyelni. Max. annyit, hogy melyik földi torony közelében vagyok, honnan jelentkezik bel a telefon pár óránként. Ezzel szart se érnek, mert a mobilom mindig itthon van, sosem viszem magammal sehová. Amúgy is egész nap itthon vagyok. Az önkormányzat miket gyűjt rólam? Nem utazgatok, nem igényeltem segélyeket, sosem vettem fel hitelt, nincs bejelentett munkahelyem, nem csinálok semmit, sosem adtam vért, nem mentem soha semmilyen országos vagy helyi választásra szavazni, stb.. Nem tudnak rólam semmit az alapadataimon kívül, mint a név, lakcím, születési idő, stb.. A napi kaját, stb. a közeli piacon veszem KP-vel, ami nyomonkövethetetlen.
  A bankkártyámmal mit kezdenek? Havi 1-szer veszek fel max. 150e-et, és néha vásárolok vele kisebb értékben. Ezzel is kitörölhetik. Rólam nem állítottak fel értelmes profilt az érdeklődési körömmel, a vásárlási szokásaimmal, mert ehhez túl keveset tudnak rólam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezzel nem tudnak engem megfigyelni.

  Ezt te csak hiszed! 
  De egyébként ki a fene lenne rád kíváncsi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmi értelme válaszolnod nekem, ha csak kiragadsz 1 dolgot, és ezen lovagolsz, de nem leszek előrébb az alapproblémákban, amiért ide beírtam. A másik 2 kérdésemhez is beírkáltál, de nem segítettél. Ha csak ezt tudod, akkor ne írj többet nekem sehol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondhatjuk úgy is, semmi értelme válaszolni neked, mert kizárólag csak azt fogadod el, amit egyébként hallani akarsz... kvázi nagyjából semmit. Ezért kár túráztatni a fórumot,
  A másik posztjaidból látszik, hogy alapvetően lövésed sincs dolgokról, de tolod a paranoiád. Vélhetőleg a kutya sem kíváncsi rád sem az MS-nél, sem a góglinál, sem máshol, a reklámokat meg így is úgyis megkapod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert máshogy vannak optimalizálva a böngészők. Plusz az internetes adatforgalomnak a szolgáltatók általi, aktuális aktív szabályzása is beleszól, meg, hogy mekkora méretű teszt fájlt töltesz le melyik szerverről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te nem akarod elfogadni az itt leírt valóságot. https://pcforum.hu/tarsalgo/148478/a-windows-7-x64-max-milyen-verzio.. Nem velem van baj, hanem a világgal, a cégekkel. Lényegtelen hogy ki kíváncsi rám, és milyen adataik vannak rólam. Nem ez a fontos. Az a lényeg, hogy a Win 7-nél már alig van lehetőség, hiába lehet felrakni a socket 775-től az 1151-ig mindenre a Win 7-est, ha az 1151-től már mindenhez Win 10 kell. A böngészőknél is szívás van, mert nincs más a Mozillán kívül, mert az összes többi vagy lefeküdt a Google-nak (lásd Opera, Chrome motoros régóta, pedig 2007 körül használtam az Operát, jó volt), az Edge eleve A Win 10-hez van kötve, persze 7-tel is működik, de értelmetlen. A Safari az OSX-es cuccokhoz van (Win 7-tel próbáltam, nem tetszett), az IE felejtős, ennyi. Van még a Brave, de ez néhány éves fejlesztés, nem lehet jó. Se oprendszerben, se böngészőben nincs mozgásterem, márpedig kell megoldást találni, mert nem használhatok 5-10 év múlva sem Win 10-11-et, és a Mozillán kívül mást, főleg nem Edge-t. Olyan nincs hogy nincs megoldás, világszerte több millióan vannak, akik nem akarják magukat és az adataikat kiszolgáltatni semelyik cégnek. Mindig van lehetőség az 1000-ből 1 emberes csoportban is dolgokra, ha valaki nem akar a tömeggel tartani. Nem kapok meg sehol semmilyen reklámot, mert mindenütt Ublock origin, stb. van, a TV-ben se nézem a reklámokat, elkapcsolok. Engem nem fog senki agymosni. A választásra se mentem el vasárnap, mert nem a politikusok irányítják az országokat. Bárki utánajárhat, hogy kik irányítanak, és kik nem.

  img1: Nem értek egyet, nem lehet az az oka a sok eltérésnek, amiket írtál. Pont ezért kéne olyan netsebességmérő, amit nem böngészőben kell használni. Vannak ilyenek? Pl. letöltök 1 kis programot, és simán megméri a netsebességet exe-vel indítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kapok meg sehol semmilyen reklámot, mert mindenütt Ublock origin, stb. van

  Ja, szóval csak az ingyen ebéd kell!
  A problémádat meg ahogyan mondtam, közöld a gyártókkal, hogy te nem vagy hajlandó a korral haladni, ne fejlesszenek legyenek szívesek. 
  Amúgy a win95-öt próbáltad már? Gyors mint az istennyila!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg azt hiszed, hogy azért fejlesztenek, azért jutottunk el az 1 MHz-es CPU-któl az 5 GHz-es 64 magosakig (az AMD-nek már van ilyen, 128 szálas), meg lett Win 10-11, stb., hogy TE és az emberek gyorsabban tudjanak netezni, videókat nézni, online játszani, webshopokban vásárolni, FB-ozni? Nevetséges. Nem gondolhatod komolyan. Több 1000 évig alig fejlődött a technológia, nézd meg a történelmet. Az 1700-as évekig alig változott valami. Most meg hirtelen 1945 után egyre gyorsabb a fejlődés? Meg hogy már 70 év alatt annyit fejlődött a technológia, amennyit előtte 5000 év alatt sem? Ez senkinek nem furcsa, hogy ennek valami komoly okának kell lennie? Én megtaláltam, de úgysem hinné el senki. Ez nem véletlenül történt így. Fogd már fel, hogy nem az emberekért fejleszt senki, se a Microsoft, se az Intel, se a Google, stb.. Ezek nagy profitorientált cégek. Nekik csak olyan termékek kellenek, amik által az emberekről szinte mindent megtudhatnak, hogy aztán eladhassák az adatokat pl. reklámcégeknek (óriási üzlet, nézz utána, a tracking cookie-k, stb. is erről szól, ezek nagy részét is letiltja az Ublock), hogy pl. célzott reklámokat nyomathassanak, személyre szabva. Ezért ingyenes az összes email szolgáltatás is, hogy használják, ezek is adatgyűjtő programok. A reklámokkal meg a kívánt irányban manipulálják a népet. Ez megy világszerte. Már 20-30 év alatt is óriásit butult a nép. Látom. Ha itt nem segít senki, akkor máshol mások segíteni fognak. Ha így sem lesz értelmes eredmény, akkor addig túrom a netet, amíg meg nem találom a megfelelő megoldást. Rengeteg időm van, tudok akár 100 órát is 1 dologra fordítani, meglesz a megoldás. Valakinek valamelyik módosított Win 10-e, Edge-je, valami jó lesz nekem is. Szomorú, hogy már nem találok sehol olyanokat, akik nem agymosottak, akik nem a tömeg után mennek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koma! Hol írtam ilyeneket? Csak spekulálsz és tolod a süketet.
  Isten áldjon, remegj tovább magadban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem remegek, nincs okom félni senkitől, semmitől. Még a 775-ös gépekkel is lehet ma netezni, ami kb. 2006-os cucc, még a Win 10 is felmegy rá, pedig 1 magos CPU is volt 775-ben. Akkor miket fejlesztettek, meg mennyire, hová, minek? Azért, hogy a sok javascript, stb. kóddal terhelt weboldalakat rendesen be tudjuk tölteni? Már az i3 3225-öm is 1 pillanatra 100%-ra megy egy sima ebay, stb. oldal frissítésétől, pedig 2 magos 4 szállal. 2008-ban ez nem így volt. Meg az online hálózatos játékokhoz kellett a gyors sokmagos CPU, meg a VGA, meg a 32 GB RAM? Ugyan már, ez nem létszükséglet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nincs okom félni senkitől, semmitől

  Ahhoz képest folyamatosan arról beszélsz, hogy jajj, megfigyelnek!

   Akkor miket fejlesztettek, meg mennyire, hová, minek?

  Hidd el, a világ rajtad kívül eső részén a pna.hu nézegetésén kívül elég sok mindenre használják a számítógépeket, példának okáért ahhoz, hogy te netezhess a koszlott gépeddel és 100 órán át keresgélj az értetlenségedre "megoldást", ahhoz gigászi teljesítményű szerverekre van szükség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl. SpeedTest by Ookla, de van még jópár a neten. Viszont ez is azzal kezdi, hogy adatokat gyűjt rólad...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Olyan fórumot kell keresni, ahol nem agymosottak vannak! :/
abcd