Outlook 2007 mac gépektől kapott továbbított levelek csatolmányba kerülnek
2022-04-27T17:48:42+02:00
2022-04-28T10:12:40+02:00
2022-09-10T13:50:31+02:00
Tamás0123456789
Tudja-e valaki hogy a következő érdekesség miért van, esetleg van-e rá megoldás?

Amennyiben mac mail-ről küldenek windows outlook-ra levelet, majd én azt visszatovábbítom, majd azt újra továbbítja macről a outlookra, akkor a a levél tartalmát az outlook teljesen csatolmányban kapja meg, aláírást, levél szöveg tartalmát, stb. Mindegyik levélről csinál htm fájlt, valami ATM... izét és bele rakja a csatolmányba és a levél tartalma pedig teljesen üres lesz.

Ha ezt így 10-20x megjátszom, akkor már tucatnyi csatolmány lesz a levélben és a tartalomban semmi.
Én úgy tudom, hogy továbbított levelek tartalma a levél tartalomba kellene lenni és nem htm-re alakítva csatolmányban. :( :(

Ez miért van?
Sima windows gépeken minden levél amit továbbítva lett az a levél alján van a tartalomban és nem csatolmányban.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Tehát, ha a Windowsos Outlookok pingpongoznak a levelekkel, akkor minden rendben. Ha beszáll a partiba a Mac Mail is, akkor a tőle érkező továbbított levelek régi tartalma csatolmányba kerül.

  Akkor  miert gondolod, hogy a Windowsos Outlookok okoskodnak valamit? Nézd át a Mac Mail beállításait, ott lesz a kutya elásva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt nem írtam, hogy melyiknél a hiba, mert egyiket sem zártam ki.
  De nagyobb eséllyel tippelek a mac mail-re. Hiszen ha ugyanezt a játékot nyomom 2 outlook között, ott rendesen a levél tartalomban van minden továbbított levél tartalma és nem csatolmányban.
  Ez a szitu csak akkor jön elő, ha mac mailben továbbítjuk a levelet és az outlookban így jelenik meg.

  De az érdekes, hogy ha csak simán válaszolnak a levélre, akkor a levél tartalmak maradnak ott ahol kell, de persze ekkor a rendes csatolmányok sem kerülnek küldésre.

  Másik észrevétel, hogy mac mailben, ha többszöri továbbított levelet nézzük, akkor ott látható, hogy a levelek külön vannak bontva, vagyis mindegyik egy különálló levél.
  Tehát ott sem egy levél van amely tartalmában van az összes levél.
  Így gondolom már mac mailben szét van bontva több levélre a továbbított levelek és amennyiben azt küldi más levelezőbe, akkor minden levelet belerakja a csatolmányba és nem pedig egy levélbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy át lett nézve a mac mail teljes beállítása és szinte minden variációt kipróbáltunk. :( :( 

  Már próbáltam 2 mac gép és 1 mac laptopról is és mindegyiknél azonos a gond.
  Kezdem azt hinni, hogy itt kompatibilitás hiba van, hogy ez az alap hülyesége a mac gépeknek, ahol mac-mac között minden jó, de szarnak arra hogy mac-outlook vagy más verzióban, miként kapják meg a levelet mások.
  Már régóta vettem észre, hogy a mac szarik arra, hogy pl windowsos gépeken az ő cuccok hogy jelenik meg, azzal nem törödnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még annyi tesztet tudtunk végezni, hogy gmail címre küldtük a levelet a macről és ott már egy levélben van az összes tartalom és lefele görgetve lehet az összeset olvasni.
  Nem pakolja a leveleket csatolmányba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Mac Mail-ben kétféle forward van, ha jól látom. (Csatolt kép) Az egyik a "Forward". Ez a sima továbbítás. A másik a "Forward as attachment". Ekkor csatolmányként küldi tovább az előzményeket.  Nem lehet, hogy te az utóbbit használod, és ezért vannak csatolmányaid?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Igen, a csatolmányként való küldésnél, a levelet egy .eml formátumba küldi tovább, röviden a levelet továbbítja mint fájl.
  Ez olyan mint mikor egy másik levelet behúzol a csatolmányba és úgy küldöd el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd