Telefon újraindul hívás közben
2022-05-07T17:04:28+02:00
2022-05-09T22:06:11+02:00
2022-06-29T08:11:03+02:00
BBiro
Sziasztok!

Két éve vettem egy Redmi Note 9 Pro készüléket. Egy pár hónapja azonban random újraindul a telefonhívások közben. De csak akkor, máskor nincs vele probléma. Néha 1 perc után, néha 15 perc után.

Illetve legutóbb már olyan probléma is jelentkezett, hogy én hiába beszéltem a telefonba, nem hallottak engem egy idő után. Két SIM kártya is van benne, mindkettőnél fennáll a probléma, hívásnál és fogadásnál is. 

Visszaállítottam a gyári beállításokat, de ugyanez a helyzet.

Valaki sejti mi lehet a probléma?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Vagy megsérült (pl. le lett ejtve) vagy pedig ki kellene tisztítani, lehet valami szennyeződés
  került bele és az okozhatja a hibát (mivel reset után is fennáll) így nagy valószínűséggel
  hardver eredetű hiba lehet, nem pedig szoftveres.
  A Redmi márkaszervíz egy bevizsgálás  (díjköteles) után megmondja.
  Vidd be egy Redmi márkaszervízbe, mondanak rá valamit, ha neked nem éri meg
  akkor ismét aláírsz pár évet a kedvenc szolgáltatódnál és választasz egy új készüléket utódjának.

  Azért a "két évekre" rendezkedj be előre, mivel a mai kütyük kb. épp a garancia ideig,
  esetleg egy kicsivel bírják tovább álltalában, még normális használat mellett is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Akkuról működő készülékek akkor szoktak menet közben kikapcsolni, ha a tápellátásuk megszakad egy pillanatra vagy az akkujuk feszültsége egy pillanatra beesik a kikapcsolási küszöbszint alá. 2 éves akkunál ez már megtörténhet, mert elég idős a kellően előrehaladott kémiai degradációhoz.

  Tesztelni úgy tudod, hogy folyamatosan töltőre téve használod a készüléket: amennyiben nem kapcsol ki, akkor egyértelműen az akku a hibás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A feleségem Alcatel telefonján is ilyen probléma volt. Teljesen véletlenszerűen jelentkezett. A szervizben nem találták a hiba okát. Végül egy év után jöttem rá, hogy az a része rossz, aminek  érzékelnie kellene, hogy a füléhez tartja. Ez nem működött rajta, és érintésként érzékelte, amikor a füle, arca hozzáért. Egy idő után megtelhetett a memóriája, megszakadt a hívás, lefagyott, sokszor magától újra indult, néha újra kellett indítani. Bejövő és kimenő hívásnál is jelentkezett, és egy vagy két SIM kártyával is csinálta. Minden más jól működött rajta.
  Akkor jöttem rá, hogy ez a hiba, amikor feltűnt, a kocsiban, amikor bluetooth-on át használta, sohasem jelentkezett.
  Próbáld meg, hátha nálad is ilyen hiba van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben lehet valami, mert amikor kihangosítva beszélek, akkor nem jelentkezik ez a probléma.

  Lett rá végül valamilyen megoldás? Javítható volt a probléma?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A MediaMarktnál vettük az Alcatelt. Kb. 4 hónap után jelentkezett először a hiba. 3 alkalommal volt szervizben, a harmadik után mire újra jelentkezett a hiba,  lejárt a garancia.  A szervizük az utolsó javításnál azzal küldte vissza, hogy nem is hibás, amit elég sértőnek találtam, mert éppen csak hogy nem azt írta, hogy mi hazudunk, hogy kicseréljék.
  Az utolsó alkalommal alaplapot is cserélhettek benne, mert más lett a MAC címe, és más az IMEI száma is. A hiba is kicsit változott annyiban, hogy a hívott fél néha reklamált, miért nyomkodjuk a gombokat beszélgetés közben, aztán ugyanúgy megszakadt a hívás, mint a korábban.
  A javítási jegyzőkönyvön nem szerepelt az alaplap csere, letagadják, mert fődarab csere esetén újra kezdődne a garancia. A MediaMarkt nem foglalkozott tovább vele, - oda sem megyek többet vásárolni!
  Internetezni jól lehet vele, így arra használjuk, telefonálásra vettünk egy Xiaomit. Azzal eddig semmi probléma, még garanciális.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd