Boot maradvány probléma

Boot maradvány probléma
2022-05-13T19:09:01+02:00
2022-05-14T01:48:01+02:00
2022-06-29T08:11:03+02:00
xyplayerxy
Helo.

Röviden az a probléma, hogy nem létező boot van a gépen. Android x86 rendszereket próbálgattam, de végülis egyik se használható, nem lényeges. Kb 6-7et próbáltam ki.

Telepítés előtt minden tárolót letiltottam biosban, csak azt az 1et hagytam meg amire telepíteni akartam.
Egy kis 60bg-s ssd-t használtam erre.

Azóta már többször leformáztam, már egy w11 is volt rajta. De a biosban még mindig ott van a nem létező android x86 11.13. Ez akkor is ott van ha minden létező lemezt letiltok! Olyan mintha beépült volna a biosba. Bios reset után is ott van.


https://blissos.org/index.html#download


Ennek a maradványa. Nem értem mi van. Azért ide írom, mert itt talán tudnak segíteni. Köszi a válaszokat.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Írasd felül a BIOS-t, (keress rá szakit) akkor eltűnik, de ne te csináld,
  ha csak nem szeretnél belőle direkt téglát csinálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem lehet tégla, ez csak egy sima asztali gép...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Ha jót akarsz magadnak, nem telepítgetsz mindenféle programot a gépedre.
  "Nekem itt nincs olyan hogy bios/uefi. Annyira nem vagyok hülye hozzá." vs. "Nem lehet tégla, ez csak egy sima asztali gép."
  Gondolod, hogy ha a biost (akár legacy, akár uefi) hibásan írod felül, akkor majd fog tudni bootolni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az mindegy, hogy sima, (érdes, recés vagy göröngyös) ha BIOS-t kell felülírnod,
  bármi közbe jöhet, de ha egy szakival csináltatod pár ezer HUF-ért biztosra mehetsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Dualbootos rendszer lett volna? Akkor érdemes belenézni a Windows indító konfigjába, mert oda is beírhatta magát.

  A meghajtók letiltása pedig a legtöbb alaplapnál csak akkor lép életbe, ha utána újra is lett indítva a gép: ez megvolt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Első körben fogod  azt az SSD-t amin tesztelgettél (mivel a gépeddel nincs gond) csak zavar hogy mostantól a géped olyan booteszközről is tud indulni ha akar amin android van ...leformázod rendesen mondjuk parancssorral a diskpart lépésekkel ha nincs kedved pötyögni akkor erre a célra megfelel a szoftever is , van aki mást használ szerintem ezzel sincs semmi gond. ("full gyalu", aztán GPT-re oszt annyi) -ezt  gondot akkor le is tudhatod.

  A te gondod ugye a boot cucc és a bios...

  A gépeden működő windows tán elindul.. 2. lépésben rakjuk rendbe a boot menüt. Úgy egyszerű hogy felteszed ezt a programot: EasyBCD -ezzel belövöd a boot opciókat -itt az marad ami neked kell (bár nem írtad hogy gond lenne) -aztán program akár uninstall úgy is úgy marad.

  Most jön az, hogy, hogy is szedjük ki  a biosból...és, hogy miért olyan fontos, hogy a nyóc' féle boot opcióba belekerült még egy plusz androidos is, és egyáltalán milyen szintű android install akármi tud biost átírni -ez valójában hogy sikerült? szereztél egy EPROM író eszközt.. vagy ezt így hogy... amennyiben nem, akkor lehet elég egy sima bios frissítés. Nem reset, jumper vag yelemes trükközés.. hanem sima alaplap gyártójának oldaláról bios letölt, pendrive-ra kicsomagol, aztán gép restert, biosba belép, bios frissétés kikeres,  alap bios lementése a pendrive-ra vagy akárhová ( nem is kell ehez pendrive sem csak a C:\ gyökérbe kell rakni a bios fájlt hogy  el lehessen érni... aztán simán lefrissíted, ha meg azt mondja az van rajta... akkor is :)

  Legközelebb meg mikor android rendszert tesztelgetsz, majd használsz virtuális gépet (pl.: VirtualBox) vannak telibe android image fájlok hozzá , így nem kell telibe tönkretenni a működő PC-t
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd