Monitor probléma

Monitor probléma
2022-06-15T14:37:29+02:00
2022-06-15T20:30:05+02:00
2022-07-03T10:35:28+02:00
LoRi2002
Sziasztok! A problémám a következő:

Az egyik barátommal a témához csatolt videóban is látható monitorját próbálom megcsinálni, sikertelenül. Egyszerűen a menü sem jön elő, és azt sem tudom most hogy innen hova tovább, mert ha összekötjük a gépet a monitorral, akkor is ez a probléma.
Valahogy már rájöttünk hogy valamiféle "szervíz módban" van, és egyszerűen ezzel probálkoztunk hogy kilépjünk belőle.

Monitor típusa a következő: Samsung c27fg73fqu

Előre is köszi a válaszokat és a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit – és ezáltal önmagad is –, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Ezt az RGB tesztet hogyan sikerült összehoznotok? A Samsungok szervizmenüjébe nem olyan egyszerű a belépés, véletlenül nem lehet azt az ötujjas gombkombinációt lenyomni.

  Kapcsold ki a monitort, húzz ki belőle minden kábelt, hagyd állni 10 percig, aztán az újra beüzemelése után ellenőrizd a jelenség megszűnését!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így került hozzánk a monitor hogy ilyen üzemmódban van.

  De amit említettél meg próbáljuk aztán majd kiderül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha utána sem szűnik meg, akkor ellenőrizd a kábelek minőségét és csatlakozását, meg, hogy a videokártya rendesen benne ül-e a foglalatában (rendes jelet kap-e a monitor).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közben beugrott, hogy egyes Samsungoknál van holtpixel-teszt amit akkor futtat, ha a monitor be van kapcsolva de nincs kábel beledugva. Ha rendesen össze lenne dugva valamilyen forrással, akkor nem csinálná. Tehát vagy a kábel a rossz, vagy kontakt hibás a csatlakozó, vagy a monitor bemeneti elektronikája fáradt el és nem érzékeli a rá dugott forrást. Első lépésben cserélj kábelt, vagy próbáld másik bemenetről! Jó kábelt bedugva, kikapcsolt számítógépnél a monitornak nem szabad a tesztet futtatnia. Ha kihúzod a kábelt, akkor viszont el kell kezdenie villódzani. Természetesen ehhez feltételeznünk kell azt, hogy a videokártya jól működik, ellenkező esetben lehet az is hibás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd