Microsoft fiókkal történő bejelentkezésnél egyszerre két böngészőt is mutat
2022-08-01T21:10:55+02:00
2022-08-02T22:44:40+02:00
2022-09-07T15:17:25+02:00
nemquora
Sziasztok!

Más is találkozott már hasonló jelenséggel Windows 10-en, hogy mikor megnézte a bejelentkezési tevékenységeket a Microsoft oldalán, akkor látott Internet Explorer-es bejelentkezést, úgy hogy nem is használja az adott böngészőt?

Már csak azért is fura számomra az Internet Explorer-es bejelentkezés, mert még anno telepítéskor töröltem azt.

Ez valami bug lenne, vagy mi?

Csatolt kép is van.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
llek kicsit, nagyon sok időd van teljesen felesleges dolgokat nézegetni... Ugye tisztában vagy vele, hogy az Internet Explorer a rendszermag része, és nem tudod 100% kiirtani? Ha a rendszer-fiókod Microsoft fiók, akkor az is kommunikál a Microsoft szervereivel, így amikor a böngészőben beléptél, meg lett szólítva maga az operációs rendszer profil kezelője is, vagy épp' fordítva: a bejelentkezett Windows profilból hitelesített a böngésződ is. A Windows belső kommunikációs alrétege valószínű IE User-Agent-et használ, azért látod ott. Ha pedig nem ez történt, akkor valószínű kompatibilitási módba kapcsolatad az Edge-t és az mutatkozott be ezzel az agent-el.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Mivel ugyanaz IP, mint a - gondolom legitim és általad is használt - Edge böngészőnél, ezért biztos nem idegen lépett be vele. Talán valamelyik családtagod, ha tudja a jelszavad.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/successful-sig..

    Itt utána olvastam, konkrétan itt sem mondott senki, semmit biztosra, de valamelyik Microsoft app használhatta az IE-t. 64 ember nyomott rá arra, hogy "Ugyanez a kérdésem van.", szóval annyira nem mondható egyedi jelenségnek. A kérdezőnek is 2FA(két faktoros hitelesítés) a Microsoft fiókja, lehet amiatt volt az Internet Explorer-es bejelentkezés. De, ha ez ennyire gyakori dolog, és valóban valami Microsoft app volt az, ami a két faktoros hitelesítéshez kell, akkor egy hivatalos Microsoft kérdezős oldalon miért nem lehet ezt megválaszolni biztosra, hogy "Igen, ha két faktoros hitelesítést használsz, akkor lesz egy Internet Explorer-es bejelentkezésed is.".

    Most, hogy teszteltem a bejelentkezést Microsoft authenticator applikációval, és anélkül, sehol nem látok Internet Explorer-s bejelentkezési tevékenységet. Lehet azóta módosítottak rajta. Passz.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd