Google meet effekt nem működik.

Google meet effekt nem működik.
2022-09-22T12:30:25+02:00
2022-09-23T10:21:49+02:00
2022-11-13T19:45:30+01:00
Gelehed
Sziasztok, segítsen már valaki legyen szíves, nem tudom a meet-be a vizuális effekteket bekapcsolni. Most szedtem le a chromot (Verzió: 105.0.5195.127 (Hivatalos verzió) (64 bites), a "hardveres gyorsítás alkalmazása lehetőség szerint" bekapcsoltam, nincs újabb verzió a videokártya driver-hez (Geforce GT 540M).
Bármit csinálok azt írja ki hogy a vizuális effektek működéséhez módosítani kell a böngésző beállításait, ami a hardveres gyorsítás, de az be van már kapcsolva.

Nincs valakinek valami tippje mi a fenét akar még hogy működjön?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nekem az a tippem, hogy azok az effektek valahogy VP9 kódolással kerülnek rá on the fly a google meet-re, csakhogy a GT 540M kártyád meg azt nem tudja telibe dekódolni,  gondolom a CPU-sem, ha meg tudná is, akkor váltogatni kellene az integrált és a dedikált VGA között (bár ez a driverben megoldható, hogy mihez használja az erősebb és mihez a gyengébb integráltat (ahhoz tudni kellene miféle processzor van a laptopodban.

  Ezt a VP9 -es problémát legegyszerűbben úgy lehetne kideríteni, hogy megnézel egy youtube videót ami 4k@60-as (ha fel sem ugrik az az opcó akkor már meg is van a gond, mert a cuccod max az AVC1 dekódolást támogatja...  jobb klickel megnézed a "stat for neards" -ben hogy milyen videó dekódolót használ.

  Meg lehet "mókolni, hogy működjön a VP9 de ahhoz előszöris kell egy módosított böngésző, egy VGA driver módosító programnak egy adott verziója, egy régi VGA driver amit lehet moddolni, aztán át kell írni/kibővíteni a moddolt böngésző indító parancsát is.  

  Tömören, ha a géped nem tudja a VP9-et, ez a meet effektes téma sem hiszem hogy működni fog.

  Nekem az rémlik, a google meet nem szereti az x264-es (AVC1) kódolást ... ha a cuccod nem boldogul a VP9-el akkor ez így ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon szépen köszönöm, nagy segítség lehet ha ez a gondom, utánanézek ennek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megnéztem, lejátssza, néha meg megakad de megy a 4k 60...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor az csak a processzor erőből fakadhat mert jobban megnézve a 11 éves VGA -nak köze sincs a VP9-hez...   A laptop processzora miféle?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz   2.20 GHz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!


  • A browser version that supports backgrounds, immersive effects, and styles: Chrome version 91 or above on Windows, Mac or Linux.
  • Hardware acceleration turned on.
  • A browser that supports WebGL.
  • A 64-bit operating system.

  Ezek mind megvannak?

  Az Nvidia Control Panelben be van állítva a Chrome-hoz a GT540M, mint elsődleges CUDA motor?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, az elején leírtam hogy igen, a webgl-t nem tudom hogy tudnám ellenőrizni, a többi persze megvan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy a cucc 11 éves és sem a processzor iGpu és sem a dedikált Nvidia nem nagyon támogatja a Hardver decode/encode dolgot ami esetleg kellhet.
   
  Intel HD Graphics 3000   (csak azért eresztettem össze egy Intel UHD Graphics 730 -al mert az a legalja ami már ismeri az AV1-et is)  Ha valami köze van a meet effekteknek valami decode/encode cucchoz..(szerintem van ott valami VP9 turpisság). Akkor itt meg lehet nézni melyik processzorban miféle igpu van és az mit is támogat. Hardware codec support

   
  Amennyiben a dedikált videókártyára bíznánk, arról is van lista,  az Nvidia oldalon pl decode 
   
  Intel az ugye az integráltak 
   
  AMD-nél meg , hát ez is wiki lett (a hivataos oldalon inkább titkolóznak, nehogy kiderüljön, hogy még a legdurvább kártyájuk sem képes megbírkózni pl egy AV1-es decede-al...

  Ami tuti hogy a laptopban mindkét GPU  az iGpu és a dedikált Nvidia is , max a h.264 és az AVC-ben tud besegíteni. (az meg elég fura hogy választható nálad pl youtube-on a VP9..) 
   
  Ha már itt tartunk (hogy legyen valami hasznom is) én a helyedben feltenném ezt a enhanced-h264ify kiegészítőt , és blokkolnám a VP8 VP9 és AV1-et  →így nem a processzor erőlködne hanem a GPU  , gondolom úgy is max 1080p@60 videókat és filmeket nézegetsz.  (bár ahogy közben megtaláltam hogy a meet hez kell a VP8 vagy VP9.. így lehet nemhogy effect nem lenne hanem kép sem :) -ha íg yletiltva nem lenne kép, akkor az sis egy tipp hogy az effektezéshez kell olyan igpu vag GPU ami támogatja, mert a CPU saját erőből lehet nem tudja kiszámolgatni amit kellene.
   
  A meg hogy az nvidia kártyát használja az intel igpu helyett, az nvidia controlpanelben lehet választani ott van valahol a 3d settingsben a "high performance graphic card" 
   
  De ez amit irkáltam nem a feltett kérdésre vonatkozik. Csak ez a google meet és VP9 kapcsolata .. valahol mintha lett volna vele gond...

  Ja itt is van egy random link miféle video transmissiont használ a meet.


  No mindegy kideríteni ezt itt webkamerák nélkül nem tudom. Csak azért irkáltam egy -két támpontot.

  Tudod.. frissítsd le a webkamerád driverjét hátha az a ludas az effektezésben. (ha ez lesz a megoldás akkor már megint jó sokat irkáltam feleslegesen) :)

  Sok sikert!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszönöm hogy ennyit áldoztál rám, kipróbálom, ha sikerül megírom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd