Facebook tiltás

Facebook tiltás
2022-09-27T08:52:53+02:00
2022-10-28T16:24:39+02:00
2022-11-06T18:15:42+01:00
kissfjr
Sziasztok!

A 22-es csapdájában vagyok, hátha valakinek van ötlete. A Facebook fiókomat feltörték kb 2 hete. Mivel üzleti oldal is van hozzá kapcsolva, sikerült gyorsan helyreállítanom az oldalt, elértem az online chat-et és hívtak, segítettek. 2 faktoros hitelesítés, stb. Sajnos van egy dolog, amit nem vettem észre, pedig már minden jól működött. A Facebook fiókhoz hozzákapcsoltak egy számomra ismeretlen Instagram fiókot is. Eddig nem is okozott gondot, de tegnap letiltották a Facebook fiókom az alábbi üzenettel:
A fiókod le van tiltva.

A Facebookot vagy a Messengert a hozzákapcsolt lephuchuu212 Instagram-fiók letiltása miatt nem tudod használni. A lephuchuu212 instagramos tevékenysége nem felel meg az Instagram közösségi irányelveinek vagy az egyéb normáknak.Ha úgy gondolod, hogy a fiókjaid letiltása tévedésből történt, az Instagramon kérheted a döntés felülvizsgálatát. További információt az Instagram Súgóközpontjában találsz.

Sajnos nem tudok továbblépni, mert a Facebook oldal nem enged semmi bejelentést, az Instagram-on nem találok erre vonatkozó form-ot, lévén ez a fiók nem az enyém, így nem tudok rá jogorvoslatot kérni. Világos, hogy leveleznem vagy beszélnem kellene valakivel, ami kb lehetetlen, nincs sehol semmi elérhetőség.

Van valami ötletetek?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ha az a probléma, hogy a letiltás miatt nem tudsz hibát jelenteni a Facebooknak akkor szerintem regisztrálj be hozzájuk egy átmeneti, új felhasználónévvel és jelentsd nekik a problémádat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, ezt megpróbáltam, de nem jött rá válasz, ellenben letiltották az új fiókot is, mondván egy felhasználónak a szabályok szerint csak 1 lehet :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy kellett volna csinálni, hogy beregisztrálsz egy új fiókot és az újabb levelet a a fiad, lányod, apád, testvéred stb nevében írod meg, kérve az orvoslatot "hozzátartozód" irányába! Az nem baj, ha az IP vagy a gép ugyanaz, mert egy családban egy gépet több személy is használhat.

  Az a gond, hogy ezeket az ügyeket nem mindig emberek intézik, hanem a Facebook valamelyik alprogramja, ahogy a tiltásokat is. Be van állítva a program meghatározott feltételekre reagáló bizonyos automatikus reakciókra és azt végzi. Persze az nincs felkészítve minden eshetőségre. Amit ember végez ott pedig ügyintézők vannak akik egy írott szabályzat alapján kötelesek eljárni, különben kirúgják. Az írott szabályzat pedig azt mondja, hogy többszörös regisztrációk esetén le kell őket tiltani és ennél már nem haladt tovább az ügyet, mert ezek az ügyintézők nem mérlegelhetnek. Egy szabályosan beküldött levéllel kell megpróbálkozni! Ezt úgy értem, hogy egy közeli hozzátartozód nevében kell kérni a segítséget és lehetőleg angolul és az feltétlenül értelmezhető legyen, mert zagyvaságokon átlépnek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd