Set top box kiváltása Laptoppal vagy pc-vel lehetséges?

Set top box kiváltása Laptoppal vagy pc-vel lehetséges?
2022-11-17T15:10:56+01:00
2022-11-17T16:43:18+01:00
2022-11-17T17:41:48+01:00
Philomena
Drága eszközök vásárlása helyett arra gondoltam, létezik-e olyan program, ami emulál egy set top box-ot?
Mivel minden adat utp kábelen közlekedik, nyilván a számítógép hálózati kártyájának képesnek kell lennie bárminek a beolvasására, főleg, hogy a szolgáltatók oda vannak a "digitális a jel" -el.
Tehát azt gondolom a bejövő coaxból, a moden segítségével utp-re történő digitális jellé alakítótt tv adás feldolgozásának turpissága csak egy program, amit elrejtene egy set top boxba. Annak biztos van valami oprendszere, / programja stb. Azt merem feltételezni az informatikai, elektronikai, és hálózatépítői tudásomra támaszkodva, hogy ez csak annyi, hogy a windowsra kellene egy program, ami kiolvasná, amit kell, szétválasztaná az x-y adatot a z-zs től, (címzés ip címek/ port stb segítségével) és nem kellene ez a drága set top boxos hülyeség, és számítógépen meg persze laptopon tudnék tv-t nézni. 
Kicsit keresgéltem a google-be, de lehet nem jó kereső szavakat irtam be, mert csak az összekötésről írtak, ami ugye nem amiről beszélek, de lehet csak nem ismerem a megfelelő kifejezéseket amik kellenének a program megtalálásához.
Találtam egy ilyet: FydeOS- ez elvileg egy oprendszer ami set top box-ra telepítenek, de nem teljesen értettem valami fura oldal volt és inkább tanácsot kérek magyar szakiktól akik nálam jobban értenek az ilyen rendszerekhez, és ezek összekötéséhez.
LINKSzerintetek ez müködik? Ez a youtubos megoldás? Ez azt a célt szolgálja?
Nekem bármilyen megoldásssal megfelelne, windows-on belülil program, vagy virtual boxba telepíteni, esetleg másik partícióra és külön bootolással jönne ez be bármi jó. 
(van egy kimunstrált laptopom ami alkalmas lenne ennek a kisérletezésére (full hd videokat akadás mentesen elbír, tehát a "digitális jellel" nem lenne baj, és össze tudnám kötni hdmi vel egy nagyon nagy monitorra, nem kellene tv-t vásárolni stb, erősítőm meg van)

Tudtok valami emulátort, programot, esetleg oprendszert, ami közephaladó tudással megvalósítható?
Létezik már ilyen program?
Telekomhoz kellene egyébként, ha ez befolyásolja a dolgot.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nem kell vásárolnod semmit, a nevezett szolgáltaó biztosít neked annyi készüléket
  amennyit csak szeretnél, de ennek természetesen van havidíj vonzata, mivel az adás kódolt
  így minden más megoldás vagy erősen szürkezóna vagy eleve halva született ötlet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem működik amit szeretnél.

  Amennyiben földi, kábeles vagy műholdas digitális adást akarsz nézni, mindenképpen hardver kell. Például DVB-T USB vevőegység az ingyenes Mindigtévé szolgáltatáshoz. A tunerhez adnak szoftvert.
  A kódolt előfizetéses szolgáltatásokhoz mindenképpen szükséges az előfizetői kártya. Ezt az arra alkalmas tévébe vagy a boxban kell használni.
  A neten műsor-szórt  tartalomhoz elvileg is VLC player is elegendő lenne, ha nem lenne titkosítva a jel.

  Amit linkeltél az nem a kérdésedhez kapcsolódó megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd