Telefon Bemérése

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Tudástár: egy téma - egy kérdés/probléma (nem "rondítunk" bele más - pláne már lezárt - témájába, tessék újat nyitni)!
Címkék
Telefon Bemérése
2005-10-03T13:23:19+02:00
2010-04-23T08:24:26+02:00
2022-07-25T07:01:08+02:00
pet7
Tegnap a testvéremnek ellopták a mobiltelefonját! A mobil típusa: SONY ERICSON K700i és nem tudjátok hogy ezt be lehet-e mérni?
Köszi PETBOARD
Mutasd a teljes hozzászólást!
nem tudjátok hogy ezt be lehet-e mérni?


Be lehet, ha be van kapcsolva, egy cellán belüli pontossággal az IMEEI szám alapján. Ha több cella átfedésében van, akkor pontosabban is.
Csak nem fogják. Ehhez ügyészi engedély kell. Azt meg komolyabb ügyekben is meggondolják. Írd a veszteséglistára.
Mindenestre tiltasd le. Ha olyan a készülék, hogy szoftveresen nem lehet az azonosítót változtani, legalább használni nem tudja. (Nálunk, meg még egy két országban. Sajnos, ahova viszik, ott remekül működik.)
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • valószínűleg első dolguk az imei szám átírása volt, onnantól nincs mit bemérni...

  Ha ezt nem tették meg, akkor a nemzetbiztonsági hivatal és a szolgáltató tudja bemérni, utóbbi csak hatósági felszólításra, tehát te hiába kéred tőlük. Viszont az imei-t a szolgáltató úgyis letiltja (ha bejelentetted a lopást) így ha meg tudják változtatni az imei-t, akkor lásd első mondat, ha nem, akkor meg úgyis kikapcsolják, mert használhatatlan a telefon - nem engedi fel a hálózat - és a kukában vagy alkatrészként végzi.
  Összefoglalva, esélytelen a dolog.

  (egyébként se mennél sokra a beméréssel kapnál mondjuk egy fél-egy négyzetkilóméteres területet, jóesetben)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló!
  Látom otthon vagy a telefon beméréses témában!Nekem olyan gondom van hogy pár napja vettem egy telefont kéz alól, és ma mondta egy haverom hogy a gyerek akitől vettem, úgy lopja őket valami összeszerelő üzemből!És az lenne a kérdésem hogy nem tudod, mikor regisztrálják őket??Szóval hogy már be lett-e jegyezve valahova a telóm, és vissza tudják-e nyomozni, és ha igen, akkor mennyi az esélye hogy ráakadnak??Előre is köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pet7, vedd fel a kapcsolatot bartucz -cal. Lehet hogy nála van a telefonod!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint már többen írták, be lehet mérni, de nem fogják. A bűncselekmény súlya nem indokolja...
  Amennyiben az IMEI-t átírják, vagy kiviszik az országból (mindkettőre nagy esély van), valóban keresztet vethettek rá. Tanulópénz, máskor jobban kell rá vigyázni.

  A másik lehetőség, hogy valaki használni akarja , és az IMEI-t nem módosítják. Abból indulok ki, hogy rendőrségen a feljelentést testvéred megtette, IMEI szám alapján a készülék körözését a hatóság elrendeli. Emellett hivatalból megkeresi a szolgáltatókat, és a készüléket szintén az IMEI szám alapján detektáltatja. Ez nem azonos a beméréssel, de megtudható belőle, hogy milyen kártyával helyezték, vagy próbálták meg üzembe helyezni a készüléket (mert ha le van tiltva, akkor ugye csak próba lehetett). Van rá remény, hogy - utóbbi lehetőségeket figyelembe véve - előkerül majd, de nagyon kis százalék.
  Tegyétek veszteséglistára, aztán, ha mégis meglesz, lehet örömködni.

  Ja, a készülék szolgáltatónál való letiltása a tulajdonos dolga (nem azonos a kártya letiltásával), úgyszintén az IMEI számnak a hatóság rendelkezére bocsátása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • passz...

  Azt viszont erősen kétlem, hogy ráakadnának, ti. megkeresnének. Ha rájönnek, hogy lopott, akkor egyszerűen kitiltanak a hálózatról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerencsére a véleményed köszönő viszonyban sincs a valósággal... mert ahogy fentebb írtam, ha fény derül a lopásra, és tudják az IMEI számát, akkor detektálják, majd behívják a használóját a yardra elbeszélgetésre, a telefont, mint bűncselekmény tárgyát lefoglalják, attól búcsúzhat...

  Arra van inkább esély, hogy még regisztrálás előtt került ki a gyárból, akkor nem keresi senki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • teljesen felesleges behívni az illetőt, elvégre "épp aznap lopták el a (legális) telefonját a kártyájával" aztán hogy miféle illegális telefonokba próbálták bele az ő kártyáját azt ő nem tudhatja.

  Riogasd nyugotan a kérdezőt, hogy mindjárt rátörik az ajtót, nekem tökmindegy. A valóság az, hogy ezrével forognak közkézen lopott és hálózatból kitiltott készülékek a piacon és kb. annyi embert kaphattak el ahány magánembert szerzői jog megsértéséért és (sajnos) a kockázat is akkora mint egy lopott windows használatánál...
  A rendőrségnek se kapacitása se szakértelme nincs erre.

  Én kiszálltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit olyan érzésem van ezen topic olvasásakor, mintha elmennék pszihologushoz és azt mondanám neki, hogy a "Barátom" nagyon-nagyon rosszul érzi magát"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Riogasd nyugotan a kérdezőt, hogy mindjárt rátörik az ajtót, nekem tökmindegy


  Miért van az, hogy sok ember tud olvasni, csak az olvasottakat értelmezni nem... hol írtam ilyet? Miért kell végletekben beszélni?
  És miért jobb, ha azt mondom, aludjon nyugodtan, legfeljebb kitiltják a hálózatról (pláne úgy, hogy ez nem is igaz)?
  Amit írtam, nem riogatás, hanem tájékoztatás...

  De tudod mit? Aki lopott készüléket használ - és ezt tudja is -, s ezt még le is írja... hát, nem nagyon érdekel, hogyan alszik .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valószínűleg azért, mert a használt telefonnal kereskedők sacc per kábé 100 %-a a telefonok átprogramozásával is foglalkozik. Ez egy poros kisváros, a csak a belvárosban kapásból tudok 3 helyet ahol a telefonod bármelyik ilyen adatát párszáz forintnyi összegért átírják. Beleértve a blokkolások feltörését is.
  Az astalavista.[censored].[censored]-n (ami ugyebár nem warez-, hanem hivatalos keresőoldal) bármelyik vadiúj telefonra, a megjelenés után pár napra az összes szükséges kód fellelhető, innentől már csak egy megfelelő összekötő kábel (a legdrágább pontja a feltörésnek) és egy akármilyen számítógép kell. A csekélyebbértelmű ifjú telefontolvajok kedvéért a telefonok átprogramozásához (feltöréséhez) kész programok is vannak. Így a delikvensnek azt sem kell tudnia mi mit csinál, feldugja a telefont a soros portra és elindítja a megfelelő programot. oszt annyi.

  Ami az "épp aznap lopták el a telefonját kártyával" annyit fog érni, hogy a lopott telefonját ugyan nem foglalják le, de a kártyáját is letiltják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Uristen! Hat honnan szedegeted ezeket a Blodsegeket!
  Nem lehet minden telefonost igy minositeni!
  En kapasbol "ismerek" vagy 6 hasznalt telefonost(uzletet), aki nem csinál ilyet!
  Ok massal csinaltatjak!

  Egyebkent a telefonosokrol mindig a taxisok jutnak eszembe, persze csak arrol a telefonosrol aki = azzal a taxissal aki nyomkodja a gombot(Taxiora ku"tyu")a sebvaltoborben

  1 ebkent, regebben ha becsorogtel a westelhe,pannonho akkor asszem, kis bediktalas utan(imei) Felvilagositottak, hogy rajta van é a bediktalt IMEI a Black list-n, sot nekem meg azt is megmondtak '96 korul, hogy adott (HU)szam kulfoldon van raallva-é a hálora vagy itthon, persze kellet tudnom jelszót hozzá, azóta sajnos(Vagy hál' istennek)már sokat változtak a jogszabályok ez irányban.

  Szerintem, ha nincs számlája a telefon tulajanak, illetve van, de nem megy be a rendörségi feljelentéssel a Szolgaltatohoz, akkor nem lesz Black List-s az a mobil(1996-98)-ban ez igy volt.
  Lehet mostmar a rendorseg automatikusan kapcsolatba lep veluk, de en nem tudom.
  Mindenesetre, ha a buncselekmeny tasadalomra gyakorolt hatasa nem eri el azt a szintet, amiert mozdulna minden rendori szerv gondolkozas nelkul(lopas) akkor nem hiszem, hogy kopognak valakinel, ha igen(Rablas v. sulyossabb)
  akkor biza(kopogasi).
  De szerintem aki telefont rabol vagy ol erte az nem fog itt nyugalmaban forumozni
  De ha orgazda es fel, hogy mi lesz az ara a modern,de igen olcso mobiljanak...

  Tisztelet a kivetelnek(Taxis mobilosok és mobil taxisosok)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok.

  Debrecenben élek 16éves vagyok.

  Tegnap hazafelé mentünk mikor 4srác megálított minket és végül a találkozást a telefonom bánta.

  Nokia 6020-as volt, Pannon50 tarifacsomagban.

  A SIM kártyám letiltattam.

  Be lehet mérni valahogy? És ha esetleg megtalálom a rendőrség ki menne érte?
  Valaki tudja hogy milyen pontosággal lehet bemérni?

  Előre és köszönöm a válaszokat, sziasztok.


  BENYYY
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megint csak mert eszembe jutott még pár dolog.

  Feljelentést még nem tettem, érdemes?
  Milyen papírok szükséges a feljelentés megtételéhez?
  Az gondot jelenthet ha nem az én nevemen van a telefon?

  Köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerinted miről szól ez topik?
  Vagy esteleg cső látásod van, és csak a topik címet tudtad el ölvasni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A T-Mobile csak abban az esetben tiltja le az IMEI-t ha számlával igazolod, hogy a készüléket náluk vásároltad. Egyéb esetben nem. A Pannonál nem tom hogy van. Ügyfélszolgálatnál érdeklődj,utánna a rendórség. Nem tom miért nyilvános fórumon keresi mindenki az ellopot teloját, az helyet, hogy a szolgáltatójánál érdeklődne. Ugylátszik, azt nem tartják elég hitelesnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kb. 2 éve láttam a valamelyik tv-ben, hogy egy férfinek ellopták az akkor 150 ezer forint értékű telóját (legalábbis ilyen kaliberű, pontosan már nem emlékszem) és mivel pitiánerek tették, bemérték a fent említett módszerekkel. Igaz lehet, hogy emberünk valami "befolyásos" krapek volt, erre már szintén nem emlékszem.

  Más: szerintem már hallottatok ilyen mendemondákról(?) hogy kikapcsolt állapotban is be lehet mérni, meg idézem: "egy csomó mindent" csinálni a telefonnal(mármint távolról...). Ezekszerint ilyenkor is csatlakozik a hálózatra? Én nem hinném, hiszen akkor bekapcsolásnál nem is írná ki hogy "Hálózat keresése" st.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kikapcsolt állapotban is be lehet mérni, meg idézem: "egy csomó mindent" csinálni a telefonnal(mármint távolról...).


  Hááát, ha raknak bele 1 GPS jeladót akkor bizony sokmindent +lehet csinálni. Pld: föld föld rakéta, vagy 1 irányított bomba, oszt a tolvajnak annyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Majd Szádddám is megszerzi Busssss IMEI-ét és küldi a SCUD-rakétát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenki rosszul tudja, mert be lehet mérni a telefonokat!
  Én 2 napja a csajom telefonját mérettem be, és tegnap már a halakkal vacsorázott!
  Sat-Gps-Locate.com
  A telefonszámot nemzetközi formátumban kell megadni! Gy.k.: 003620.....

  Üdv!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt a hülyeséget, Istenem!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • helló srácok (bocsi h a válaszba írok de nem találtam meg hova lehet írni kérdést) tehát ha így is elfogadjátok a kérdésem akkor feltenném: a barátnőm valószínűleg elhagyta a nokia 6070-es telefonját és mikor visszamentünk megkeresni csak a sim-kártyát találtuk már meg de azt is a sárban, szóval arra lennék kiváncsi h be lehet-e mérni a telefon az akumlátorról vagy valami különleges dologgal a telefonban? előre is köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha elolvasnád a korábbi hozzászólásokat, fel sem tetted volna a kérdést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bocsi de mit is kellet volna elolvasnom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg azon topik hozzászólásait, amelybe te is beleböfögtél...?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! nekem 5 napja lopták el a telefonomat,típus Sony K550i, már voltunk a rendőrségen is, hogy figyeljék az IMEI számot. Már sok fórumot nézegettem és láttam, hogy 10-ből 9 telefont így megtalálnak. De megrémültem mikor megláttam, hogy ezeket az azonosítókat (konkrétan át lehet írni az IMEI számot) ki is tudják kódolni egy program és egy kábel segítségével.

  Azon gondolkodtam, hogy ha valaki át akarja írni a telefon IMEI számát, ahhoz elvileg BE KELL KAPCSOLNIA, nem???
  Jah és ha valaki nem tudná, a rendőrség az IMEI szám alapján találja meg a lopott telefont, szóval ha valaki bekapcsolja, de ha még csak a telefonzárig jut, máris megtalálja a rendőrség, én csak attól félek, hogy azt a kódot átírják, de a telefont még nem akarom a szám alapján letiltatni

  Lécci segítsetek! Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már sok fórumot nézegettem és láttam, hogy 10-ből 9 telefont így megtalálnak


  Nem néztél el valamit?
  Én inkább azt tartom valószínűnek, hogy 10-ből 9 telefont nem is keresnek, a maradék egyet pedig az életben nem találják meg.

  Ez persze szigorúan magánvélemény.
  Tudnál adni egy-két címet, ahol a te elméletedet támasztják alá?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (konkrétan át lehet írni az IMEI számot) ki is tudják kódolni egy program és egy kábel segítségével.


  Urban legend.
  Ha a szolgáltatónál tudod számlával, szerződéssel igazolni, akkor le tudják tiltani az IMEI alapján.
  Old hsz:
  (Nálunk, meg még egy két országban. Sajnos, ahova viszik, ott remekül működik.)


  Jah és ha valaki nem tudná, a rendőrség az IMEI szám alapján találja meg a lopott telefont,


  A rendőrség soha nem fogja megtalálni, csak abban az esetben, ha valaki elakarja adni, 1 GSM üzletben. Az eladásra felkínált készüléket IMEI számát 1x ellenőrzik 1 adatbázisban, és ha ott szerepel mint lopott, akkor már vissza sem kapja, és ezután jön csak a rendőrség.
  Várjál még. Lehet hogy szerencséd lessz, ha eladja. Persze soha nem az akarja eladni ilyen helyen, aki el lopta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Tudástár: egy téma - egy kérdés/probléma (nem "rondítunk" bele más - pláne már lezárt - témájába, tessék újat nyitni)!
Címkék
abcd