Fujitsu Simens Scaleo J probléma
2006-12-27T11:50:16+01:00
2007-01-10T19:37:04+01:00
2022-07-19T04:51:10+02:00
dzsos
Üdv
Nincs egy hete hogy vettem ezt a gépet, és a következő gond van vele. Sikerült feltenni rá a windows XP SP2-öt, de valami nem stimmel. Állandóan hibaüzeneteket ír ki, mint pl: iexplorer.exe hibát okozott ezért leáll, msn.exe hibát okozott ezért leáll, office hibát okozott ezért leáll, meg egyre gyakrabban jön üzenet kék háttérrel, hogy a rendszer a súlyos károsodások elkerülése végett leállította a windows-t. Holott az előző gépem is ezzel futott, tehát nem értem mi a baj... Olvastam itt témákban, hogy van pár ember aki problémákkal küzködött pont ilyen géppel, jó lenne ha tudna segíteni, mit hogyan tovább.
Előre is köszi
Gyuri
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Holott az előző gépem is ezzel futott, tehát nem értem mi a baj..


  Ha az elöző géped s ezel a windowsal futott akkor biztos a hardverrel van gond
  Ez egy asztali gép, lematricázva és eredetileg linuxot adnak hozzá, jól tudom?
  Ha biztos vagy benne hogy minden winXp alá szükséges drivert megkapott - alaplapi driver, hang és vga driver - az eszközkezelöben nem jelez hardverütközést vagy ismeretlen hardvert, akkor érdemes belenézned az eseménynaplóba, hátha onnan kiderül valami. Ellenőrizd le még a hőmérsékleteket, lehet valamelyik venti nem hűt. Lefuttathatsz még memoriatesztet, de kb ennyi amit szoftveresen érdemes.
  Sajnos a hardverek ellenörzéséhez ki kéne nyitnod a ház oldalát - amit ugye neked nem lehet, mert elveszted a garanciát - igy ha a szoftveresen nem orvosolható a dolog tanácsom, hogy vidd garanciális szervizbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már az is csoda, hogy fel tuttad tenni rá a winfos-t.
  Sokaknak még ez sem sikerült. Én is többször raktam fel rá a win-t mire minden tökéletes lett. Na és a hang beüzemelése. Na az is egy külön téma.
  Ezek a fsc gépek egyébként elég problémásak, de ha minden a helyén, akkor már nem olyan gáz a helyzet. Gondolom sulinetre vetted! Próbálj egy másik sp2-t fellökni a gépre, hátha megoldódik a helyzet. A legnagyobb szivatás a butított bios az alaplpokon. Nincs tuningmenü. Bios-t meg nem találsz hozzá sehol (legalábbis olyat, ahol van tuningmenü).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • halihello!

  látom te meg tudtad oldani a hang problémát! mi már jó ideje szenvedünk vele! minden megy, csak a hang nincs meg! SOS ha tudsz vmi tuti infót akkor segíts lécci!

  köszike

  egyébként nekem van már egy fsc gépem, és tökéletesen működik már 4 éve semmi gond nincs vele, na de persze a szervíz itt állította be nálam.

  mégegyszer lécci segíts ha tudsz!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, azzal nem volt gond. Először is hagyni kell hogy a driver lemezről mindent szépen feltegyen, mert magától nem találja meg. Ha igy még mindig nem megy, akkor a gyártó honlapjáról le kell tölteni az audiós frissitést egy mappába, majd eszközkezelőben megadni, hogy ebben a mappában keresse az illesztőprogit.

  Amúgy a probléma "megoldódott", kiderült, hogy vissza kell vinni, úgyanis vagy a videókártya vagy az alaplap rossz. És még az is lehet hogy a proci is.... Tök jó így vizsgaidőszak közepén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd