WIFI probléma

WIFI probléma
2007-07-04T07:37:17+02:00
2007-07-06T10:02:42+02:00
2022-07-21T18:36:24+02:00
cimp
Sziasztok!

Van egy edimax rúterem. Hozzá kapcsolva 3 gép vezeték nélkül.
ezek körül kettő laptop beépített wifi-vel egy pedig usb stick-es asztali.

Namármost az egyik laptopon szinte soha nem tudja lekérni a hálózati címet a rútertől. A másik kettő viszont gond nélkül megy. (néha azoknál is előfordul ilyen probléma).
Az egyik ilyen eset egy áramszünet után történt.

A gépekben lévő hálókárty hibája kizárt mert a szomszédét gond nélkül elérem.(mindig). Az pedig egy SMC.

Amit eddig próbáltam. Felvittem a gépeink mac-adressét, de így sem ment.

Most javasoltak még egy dolgot a DHCP címtartományát lecsökkenteni.

Van még ötlet vagy ez segíteni fog. Esetleg fix ip-re beállítani?

A segítségeket előre is köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Kérj kölcsön valakitől egy normális routert (Linksys vagy SMC). Ha azzal megy akkor dobd ki a mostanit.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Akit megkérdeztem mindenki azt mondta h az SMC nem sokat ér...

    Hát ezaz ötlet nekem is eszembe jutott...

    Csak tudnám h milyen jogon kerülhet olyan dolog forgalomba ami nem rendeltetésszerűen működik nekem meg problémákat okoz naphosszat...

    Hogyan lehetne már az ilyesmit száműzni az életemből?
    A fogyasztóvédelmisek segítenénke ebben...

    Unalmas már hogy az informatikai cuccok megvételéhez nagyon nagy körültekintés kell mert még az azt alapvető funciót sem látja el némelyik hogy úgy működjön amire tervezték.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Fogyasztói társadalom erről szól: elromlik: vegyél újat... kocsidat cseréld 3 évente, stb..

    De, ha eszedbejutottak ilyen dolgok, hogy fix ip, meg DHCP, akkor talán próbáld ki, hátha nem kell új rútert venned...

    esetleg megpróbálhatsz egy ipconfig /renew all parancsot azon, amelyik nem kap IPt a routertől... Már, ha dinamikusra van állítva... de rútercsere gyanús..
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nekem is Edimaxom van, de nincs vele gond, ergo megy a wifi.
    Különben meg nem értem, hogy miért javasolták a router cserét, ha a másik kettőn megy.
    Van hozzá kliens program vagy a windowsosat használod?
    Elvileg mindkettő működik, de nálam volt olyan baj, hogy valamiért a kliensprogram nem ment rendesen, a windowsos meg kiírta, hogy a én nem a windowsosat használom, hanem a klienst.
    Drivert frissitettél?
    Tűzfal nem blokkolja?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • ez már egy csere rúter, mert ugyanilyen problémaim voltak a másiakkal is...
    azért gondolom h vmit még be kéne lőni a rúteren...

    ja kipróbálom... habár más ilyesmit nem állít mégis vígan megy a rútere.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • azért javasolták mert nem tudtak mást mondani...
    a kábeles modem nem lehet ludas ugye?
    egyébként néha kábellel is van ilyen probléma...
    még a WPA jelszóbekérés előtt behal...

    kivágom az egészet a kukába

    driverfrissítés megvolt... aztuán kevesebbet gondolkodott a kapcsolatfelépítésen...azoknál a gépeknél amelyeknél egyébként is ment.

    tűzfal nemhiszem h blokkolná...
    mert azon a gépen Lan-kábellel lazán el lehet érni...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • windowosat használom... mert azt is mondták h esetleg a gyárival gáz lehet... tökmindegy...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • és ha rákeresel a routerre, akkor nem találja meg?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • edimax routerrel nincs semmi gond, a legtöbb esetben a (l)user a hibás :)

    említettél egy áramszünetet, de élek a gyanúperrel, hogy ott inkább az áramingadozás lehet a ludas (ELMÜ 240 Volt csak a mesében van... van 190, 270 is...) ha benyeltél egy lökést, akkor a kis tápegységed azt nem szűri meg, jobb esetben leold... így viszont elképzelhető az a szizu, hogy a router menet közben lekapcsolt és az nem tesz jót a routereknek... vagy talpra áll, vagy csak részben...

    javallott egy nagy reset a routeren és konfigold be újból.

    a WPA kódolást meg ne felejtsd el, mert ha eddig nem használtad, akkor a környéken te voltál az internetszolgáltató...

    Wiz
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Valaki adjon választ!!!
    Miért a routerben keresitek a hibát, ha a másik két gépnél működik???
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • de megtalálja csak a hálózati cím lekérésénél azt mondja h nem lehet csatlakozni...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • elképzelhető h én vagyok a hibás de fogalmam sincs hogy hol...

    reset már volt és config is újra... :)

    WPA alap h beállítom...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • router...
    Szép nagy hálózat :P
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • lehet h túlmelegszik a rúter és azért van... gőzöm sincs...egyes rútereknél nem mindegy a hűtés sem...

    de a gépen a két állapot között (működött nem működött) nem lett változtatva semmi...

    mi is lehetett volna..
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Van benne valami, hogy először nyomj egy hidegresetet a routeren, aztán próbáld ki úgy, a kérdéses gépet, hogy a routerben, csak az adsl kapcsolatot adod meg, bekapcsolod a DHCPt és a WiFit titkosítás nélkül, hogy úgy mit tud... az is lehet, hogy a wifi eszközöd a gépben nem támogatja a WPA-t, hallottam már ilyenről is...

    szerk:
    ja olvasom, hogy régen ment:D akkor tudnia kell a WPAt... azért próbáld ki, veszteni nem vesztesz semmit...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • konfigold újra a rotyit, majd tiszta lappal indítsd a gépen is. Pár hónapja volt egy hasonló gondom, és azóta megy.
    A titkosítással lesz szerintem a kehe, mert emlékeim szerint már én is ott tartottam, hogy 10szer írtam be a jelszót, hátha a billentyűzet szar, csak a nagy kapkodásban nem veszem észre. De minden egyezett a router és a gép között. Aztán kapcsolgattam a titkosítást, és egyszer csak jó lett.
    Nem vagyok egy guru, és már régebben is volt, de kábé ennyit tudtam felidézni.
    Remélem segít!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Tegnap szórakoztam a témával... visszavettem a DHCP címtarományt...több időm nem volt így a fix ip-s megoldást nem csináltam még meg...

    Az a baj h tegnap pont ezzel szórakoztam... egyrészt gyakran odáig sem jut el bekérje a WPA jelszót... aztán kivettem a jelszót próbaként h jól emlékszem-e hogy nem működött és sajnos jól emlékeztem...

    Arra gondolok hogy az edimaxnál (és ez már a csere edimax) valahogy ez a DHCP-s címkiosztás nem az igazi...

    azért gondolok erre mert néha de csak nagyon ritkán kábellel is előfordul.

    beállítok mindent fixre aztán megnézem.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Kehés az a router...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • a csererouter is?
    akkor az EDIMAX nem vmi jó:)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd